Blogger Widgets

2013. július 23., kedd

Csontváros újraolvasás - 3. nap

Csontváros újraolvasás - 3. nap
Első rész – Idézet


Ahogy majd láthatjátok, Cassie a regényt részekre osztotta. Minden résznek saját címe van, és mindegyikhez tartozik egy-egy kapcsolódó idézet, és ebből az idézetből származik a rész címe is.

Az első rész címe Leszállni az éjbe. Ez egyrészt előrevetíti, hogy azért nem egy vidám tündérmeséről lesz szó, másrészt az Árnyvilágról lesz majd szó. Árny és éjszaka... Clary belép az Árnyvilágba, az ismeretlenbe, ahol pokoli lények élnek.

Az idézet Milton Elveszett Paradicsomából származik, és Cassie nem is választhatott volna a kezdéshez jobb idézetet, hiszen ki fog derülni, hogy rengeteget merített ebből a műből, és később még maguk a szereplők is fognak idézni belőle.

Káosz, éjszaka... Amint azt korábban is írtam, ez nem egyszerű tündérmese, hanem nagyon is kemény világ.

Érdekes, hogy az idézetben a múzsát emlegetik, hiszen Clary művész. Az Árnyvadászok és Alvilágiak könyvben van is egy nagyon érdekes esszé, amiben kifejtik, hogy gyakorlatilag Clarynek a művészet a fegyvere, legalábbis a kezdetekben mindenképp. Hiszen még a különleges képessége is – nem akarok nagyon spoilerezni, szóval nem írom meg, mi is pontosan – a művészettel áll összefüggésben.

És az utolsó két sor... Megint csak előrevetíti, hogy Clary belép a sötét világba, ahol démonok és egyéb lények vannak, és nagyon kemény dolgokon kell majd keresztülmennie. És ahogy az idézet is véget ér, bár nem olvashatjuk, de érezzük a folytatást: visszatérni nem lehet. Ha már egyszer megismerte az Árnyvilágot, már nem fog tudni visszafordulni, és úgy tenni, mintha meg sem történt volna.

1 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets