Blogger Widgets

2013. július 24., szerda

Cassandra Clare nyári olvasmánylistája


Sziasztok!

Cassandra Clare összeállított egy listát olyan könyvekből, amelyeknek az olvasását ajánlja nyárra.


Cassandra Clare’s Summer Reading Recommendations

Unspoken
Shadow and Bone
I Hunt Killers
Legend
A nyár a vakációra való, és mi lenne jobb és olcsóbb mód rá, mint a képzeleteddel? Négy könyv, ami négy teljesen különböző helyen játszódik. Cassandra Clare


Unspoken (Kimondatlan) Sarah Rees Brennantól:
Kami Glassnek mindig volt egy kitalált barátja, egy fiú, akivel a fejében beszélgetett. De mi van akkor, ha kiderül, hogy valóban létezik, és nem csak létezik, hanem a rejtélyes Lynburns család tagja, akik lehetséges, hogy sötét mágusok. Ez a történet tündöklő, okos újramesélése a gótikus horrornak, a szerelmi szál pedig szívet tépő.
Shadow and Bone (Füst és Csont) Leigh Bardugotól:
A történet a varázslatos Oroszországban játszódik, amit soha nem hívtak Ravkának, ami egy olyan ország, amely megosztott az Árnynépek között. Alina Starkov egy Napidéző, egyike a Grisháknak, akik képesek fényt életre hívni és elpusztítani az Árnynépet, de vajon kihasználja ezt a képességét? Gazdagon megírt, szimpatikus és összetett karakterekkel, ezt kapod, ha keresztezed a Harry Pottert az Anna Kareninával. (Erről tudom, hogy a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában fog megjelenni magyarul.)
I Hunt Killers (Gyilkosokra vadászom) Barry Lyga-tól:
Dexter, a korai éveiben. Jazz a nemzet valaha volt legbrutálisabb sorozatgyilkosának fia. Egy kisvárosban él, ahol mindenki tudja, ki ő, és ismerik a múltját. Az egyetlen apafigurája egy rendőr, aki évekkel korábban elkapta az édesapját. Amikor a gyilkosságok újrakezdődnek, Jazz elhatározza, hogy megállítja, hogy megváltsa a múltját, és hogy ne ismételje meg, amit az apja csinált. Határozott, véres, noir történet egy főhőssel, aki olyan elbűvölő, hogy az már halálos. 
Legenda Marie Lu-tól:
A kedvencem a mostani tiniknek szóló disztópiák közül. A Legenda a Köztársaságban játszódik, egy fasiszta rezsimben, ami az Egyesült Államok nyugati részének helyén áll. June egy tehetséges lány, aki sikerre teremtetett az elitben. Day egy körözött bűnöző. Két ember, akiknek semmi okuk a találkozásra - egészen addig, amíg Dayt meg nem vádolják June bátyjának meggyilkolásával. De nem minden az, aminek látszik a sötét jövőben, June és Day pedig a legfontosabb dologért harcolnak, az igazságért. (Ez a könyv a Könyvmolyképző Kiadó gondozásában jelent meg.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets