Blogger Widgets

2013. július 21., vasárnap

Csontváros újraolvasás - 1. nap


Csontváros újraolvasás - 1. nap
Ajánlás és köszönetnyilvánítás


Az ajánlás Cassandra Clare nagyapjának szól, nem tudjuk biztosan, de valószínűleg ugyanarról a nagyszülőről lehet szó, akiről egy szereplőt is elnevezett: Max Lightwoodot. 

A köszönetnyilvánításból csak néhány említettet szeretnék kiemelni. 

Holly Black Cassandra Clare egyik legjobb barátnője, még egymás könyveibe is beleírták a másik karaktereit, például a Tündérek királynőjét Cassie nagyban Holly egyik szereplőjéről mintázta. Ezenkívül vele együtt írja majd a nem Árnyvadászos sorozatát, a Magisteriumot is. 

Elka Elka Cloke költőnő, akit azóta közelebbről is ismerhettek, ugyanis a Pokoli szerkezetek első kötetének, Az angyalnak az elején Elka Cloke verse, a Temze dala olvasható. Szintén Cassie barátnője egyébként. 

Val az, akinek tulajdonképpen az egész ötletet köszönhetjük, hiszen ő az a tetoválóművész, akinek a munkái és történetei az Árnyvadászok világát ihlették. És ő az, aki az összes rúnát megrajzolta, tehát az összes hivatalos Árnyvadász rúna, amit láttok, az ő alkotása. A teljes neve egyébként Valerie Frayre, Clary utána kapta a vezetéknevét is.

Josh pedig, akit Cassie szintén elég sokat emleget - nem véletlenül -, a férje, aki egyébként most már szervesen is részt vett az Árnyvadász könyvek írásában, legalábbis társszerzője az idén megjelenő Árnyvadász Kódexnek. És ha hinni lehet Cassie-nek, akkor Simon karakterét valamennyire róla mintázta.

1 megjegyzés:

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets