Blogger Widgets

2013. július 25., csütörtök

Csontváros újraolvasás - 5. nap

2. fejezet


Cím: Titkok és hazugságok
Elsőre olyan kicsit, mintha egy szappanopera címe lenne, de tulajdonképpen nagyon jól passzol ehhez a fejezethez. Jocelyn valamit kétségtelenül titkol Clary elől, és ennek érdekében hazudik is neki bizonyos dolgokról, bár egyelőre még nem tudjuk biztosan, miről.

Tartalom:
Clary otthon van, Simon keresi telefonon, aki épp a bandájával próbál. Megbeszélik, hogy együtt elmennek a Java Jones kávézóba, hogy meghallgassák az egyik bandatag verseit. Először hallunk Clary szüleiről: Jocelyn, az édesanyja művész, az édesapja, Jonathan pedig katona volt, és meghalt, de Clary nem ismerte. Aztán újabb szereplőt ismerünk meg, Luke-ot, aki olyan, mintha Clary nagybátyja lenne, születése óta vele volt és az édesanyjával. Clary megpróbálja elmondani Luke-nak, hogy olyasmit látott, amit mások nem, de a férfi válaszától nem lesz sokkal okosabb. Aztán megjelenik Jocelyn is, és közli, hogy nyár végéig Luke-hoz költöznek, de Clary nem akar menni. Hallja, hogy Luke és Jocelyn valamin vitatkoznak, de nem igazán érti, hogy min, majd a férfi elviharzik. Aztán megjelenik Simon, és Clary elrángatja, mert nem akar otthon maradni. Lefelé elmennek a földszinten lakó jósnő, Madame Dorothea lakása mellett, és Clary megint valami furcsát lát. Kiderül, hogy Clary szinte semmi nem tud az édesanyjáról és a családjáról. Kiderül, hogy Simon bandája állandóan változtatja a nevét, illetve a fiú feltűnő megjegyzéseket tesz arra nézve, hogy már csak neki nincs barátnője.



Érdekességek
  • A SÖTÉTSÉG HERCEGE TOVAVÁGTATOTT fekete táltosa hátán, koromszín köpenye lebegett a háta mögött. Szőkefürtjeit arany diadém fogta össze, megnyerő arcára szigorú kifejezés költözött a csata hevében...” Az álmoknak jelentősége van. A kérdés adott: Clary Jace-t vagy Sebastiant látta? (Ha még nem olvastad az Üvegvárost, ezt a kérdést nem fogod érteni.)
  • Soha nem beszélt Clarynek az apjáról, de a dobozt, amelyikben még a férfi nevének kezdőbetűit - J. C. - is belevésték, az ágya mellett tartotta. A kitüntetések mellett volt néhány fénykép is, egy jegygyűrű meg egyetlen szőke hajfürt.” – Megjegyzésre érdemes...
  • Miről olvas Clary? „A világban még ma is nyüzsögnek olyan teremtmények, akiktől egy földhözragadtabb gondolkodásmód szabadulni igyekezett. Tündérek és koboldok, szellemek és démonok járnak most is közöttünk...”
  • Bane Tanzániában van! Jocelyn három hete próbálja elérni. (Tudom, csak az én mániám, de a fantasy történetekben nagyon gyakran előfordul a hármas szám [még néhány másik mellett], még ilyen apróságokban is, nem igaz?)
  • Azok, akik már olvasták tovább a történetet, érteni fogják, hogy ezt most miért emelem ki: - Ő nem Jonathan - súgta Luke. - Te nem vagy ugyanaz az ember, amióta megtörtént, de Clary nem Jonathan.”
  • Clary éppen válaszolt volna, amikor kivágódott Madame Dorothea ajtaja, és egy férfi lépett ki rajta. Magas volt, juharszirup színű bőrrel, macskáéra emlékeztető aranyló zöld szempárral és bozontos fekete hajjal. Hegyes, fehér fogak kerültek elő, ahogy megvillantotta vakító mosolyát a lány felé.” – Na, kit látott Clary???
  • - Ott vannak rajta azok a sebhelyek. Clarynek fennakadt a szeme. - Micsodák vannak rajta? Simon lenyelt egy nagy falat burritót. - Azok a pici sebhelyek. Végig a hátán meg a karjain. Láttam anyádat fürdőruhában, az a helyzet. - Soha nem vettem észre semmilyen sebhelyet - mondta határozottan Clary. - Szerintem képzelődsz.” – Valami, amit Simon lát és Clary nem. Az első eset, és nem véletlen.


Kedvenc idézetek:

- Jézusom! - kiáltotta Luke.
- A, igazából csak én vagyok - mondta Simon. - Bár már többen mondták, hogy elképesztő,
mennyire hasonlítunk.


Talán az lenne a legjobb, ha Szexista Disznók lenne a
banda neve.
- Van egy csengése.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets