Blogger Widgets

2012. november 14., szerda

Plakát magasabb minőségben kommenttel



Sziasztok!

Igen, ő az. A plakátunk. Szép. Mit szép? Gyönyörű!

És akkor most néhány szót a részletekről.

Az első, amit feltűnik, New York. Gyönyörű városkép, ez nem is kérdés. És rögtön ismerjük is történetünk helyszínét. A vízen pedig tükröződik a másik helyszín, a címben is olvasható Csontváros.






Ezzel egyrészt gyönyörűen visszautalnak a könyvborítóra, ahol szintén New Yorkot láthatjuk, illetve a Csontváros temetőjét. Másrészt tökéletesen összepasszol a plakát képi világa a választott szlogenekkel.

Van egy rejtett világ a miénken belül.

Ezt a rejtettséget jól szemlélteti a vízben tükröződő Csontváros.

Másrészt:


A világok összeütköznek


Ez is megjelenik a plakáton: a két világ egymással szemben áll. (Épp úgy, ahogy Clarynek választania kell a két világ közül: egy, amit ismer és egy, ahová tartozik.) Ugyanezt a színek is kifejezik. Az ismerős New York világosabb, melegebb, míg az ismeretlen, új világ, ahol szembe kell nézni a gonosszal sötét és hátborzongató.

És ha megnézitek, a nap éppen felkel. Ez szintén lehet egy szimbólum: Clary új tudásra ébred, új világot fedez fel, és új élet kezdődik a számára. (Ez a várakozás napszakja is. És mi, rajongók is eléggé várunk valamit, nem igaz? ;D) És én, a mániákus még Jace-re is asszociálok belőle: az aranybarna szempár és a szőke haj.

És ugyanez a Nap a tükröződésben már elveszíti sárgás fényét, sokkal inkább tűnik a Holdnak: az éjszaka lényeinek, vámpíroknak és vérfarkasoknak a napszakja, amikor a más világok teremtményei köztünk járnak. Amikor az Árnyvadászok járják az utcákat, démonok után kutatva. 

És akkor még egy apróság:



Úgy sikerült rúnákat csempészni a plakátra, hogy nem zavaróak, elsőre talán fel sem tűnnek, tökéletesen beleolvadnak a környezetükbe. Mégis ott vannak, és szerves részei az egésznek. (Természetesen a rejtélyes világ oldalán.) Egészen pontosan középen látható az Angyali erő rúna (ami a címben is ott van), mellette balra a gyorsaság rúna és a bal szélen az ajándék rúna. Jobbra pedig a beszéd rúna, a jobb szélen pedig az erő. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets