Blogger Widgets

2013. december 18., szerda

Magnus karácsonyi partija - Lyra alkotása


Apróbb CP2 SPOILER!!

 – Mégis mit vegyek fel? – rohangált fel-alá a lakásban Magnus Bane. Karácsony van, és mint mindig, most partit szervezett, de a mai nem csak egy átlagos parti. Ma a családja, és barátai jönnek el. Az a furcsa, hogy Árnyvadászokat is meghívott. Újabban velük barátkozik, de alvilági szövetségesei nemigen nézik jó szemmel. Mit számít az, – gondolta Magnus – csak találjak végre valami jó ruhát. Minden egyes szekrényét feltúrta. Végre az utolsóban, Alec ruhái között, megtalálta a megfelelő darabokat. Egy csillámos, lila csőnadrágot és egy lila flanelinget választott. Cipőt nem vett fel, minek. Gyorsan belőtte a haját, és nekiállt feldíszíteni a házat. Mit tesz ez egy boszorkánymesternek! Kék szikrák röppentek elő a kezéből, mire Miau Ce-Tung, akiről eddig nem vett tudomást, hatalmasat ugrott. Magnusnak eszébe jutott, hogy a macskát be kell öltöztetnie rénszarvasnak. A macska felé fordult, mire az azonnal eliszkolt volna, de gazdája eltorlaszolta az útját, és az állat hirtelen megrázkódott, majd barna ruhában majdnem felugrott a plafonig. Magnus körbe nézett a lakásban. Minden tökéletes lett. Amikor megszólalt a csengő, ugyanúgy felugrott, mint az előbb a macska. Megérkeztek! Hanyatt-homlok rohant ajtót nyitni.
 – Gyertek be – tárta szélesre az ajtót. Kicsattanó örömmel nézett végig a meghívottakon. Catarina Loss, Tessa Gray, Jem Carstairs, Jocelyn Fray, Maryse Lightwood, Isabelle Lightwood, Jace Lightwood, Clary Fray és Seamus… Simon Lewis. Alec?!
 – Alec? – súgta Magnus Izzy-nek.
 – Mindjárt jön, semmi baj, és azt üzeni, hogy tedd le a feneked, és ne hívogasd – tájékoztatta a lány Magnust. A boszorkánymester nagyot sóhajtott, de nem mert Izzy-vel szembeszállni. Nagyon harcias tud lenni. Inkább továbbállt, hogy Catarinával, gyerekkori barátjával, beszélgessen az elmúlt évekről. Körülbelül egy óra, Alec toppant be. Magnusnak leesett az álla. Alec hajában apró hópelyhek foglaltak helyet. A fiú szeme, ha lehet még kékebb volt, mint máskor, de nem is ettől esett le Magnus álla. Alec egy flitteres nadrágot viselt, fekete izompólóval. A pólóra strasszokból ezt rakták ki: „My boyfriend’s a warlock!”*
 – Tényleg hasonlít Willre – törte meg a csendet egyszerre Tessa és Jem. Alec arca elkomorodott. Magnus még mindig nem mesélt neki a múltjáról, ezért is volt mostanában ilyen haragos a fiú. Itt az ideje, hogy családi, baráti visszaemlékezést tartsanak.
 – Mindenkit átinvitálok a nappaliba, hogy karácsonyi visszaemlékezést tartsak Alec kérésére! – kiáltotta el magát Magnus. A társaság egyszerre indult meg az említett helyiség felé.
 – Nos, mindenki foglaljon helyet. Először is honnan ismerem Tessát és Jemet? Az 1800-as években találkoztunk Londonban. Jem és Will parabataiok voltak. Egy nap, Will eljött hozzám, hogy segítsek neki. Abban a hitben élt, hogy nem szerethet senkit, mert egy csalfa démon átkot tett rá. Azért jött el hozzám, hogy vegyem le róla, mert szerelmes egy lányba, de ha az átok továbbra is él, a lány meg fog halni. Ez a bizonyos lány, Tessa volt. Aztán azt is elmondta, hogy hiába való volt a kutatás, mert a lány Jem menyasszonya, és ő soha nem lenne képes elvenni a legjobb barátja, testvére boldogsását.
Magnus még nagyon sokat beszélt az életéről. A többiek vegyes érzelmekkel fogadták. Jace mereven bámult maga elé, Tessa és Jem egymás vállán zokogtak, Clary és Jocelyn megkönnyezték a történeteket. Isabelle érdeklődve hallgatta, míg Simon állandóan közbeszólt. Maryse és Catarina sok helyen bólogatott. Maguk is ismerték a boszorkánymester életét. Alec pedig végig egy helyben ült. Sorra vette magában a történteket, és végre megértette, hogy Magnus miért nem beszélt eddig a múltjáról. Majdnem minden szerette odaveszett, betegségben, öregségbe, háborúban. Alec még csak belegondolni sem mert, milyen érzés lehet, lehetett. Megértette Magnust. Ő sem akarta elveszíteni a családját. Végig nézett a mostanra önfeledten bulizó társaságon. Szerencsésnek mondhatta magát. Miattuk. Halkan odasomfordált Magnushoz.
 – Most már megértelek, cukorborsó – mosolyodott el halványan. Magnus válaszul magához szorította, de olyan erősen, hogy Alec alig kapott levegőt, de nem bánta, inkább így haljon meg. Szerelme ölelésében.
 – Most már nincs titkom előtted.


*My boyfriend’s a warlock!=A barátom egy boszorkánymester!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets