Blogger Widgets

2013. február 5., kedd

Valentine-napi kihívás

Sziasztok!

Forrás
Emlékeztek még a 12 napos karácsonyi kis akcióra, aminek az volt a lényege, hogy minden nap egy adott témára lehetett történeteket írni? 
Nos, jelentem, újraindítjuk a dolgot, ezúttal egy kicsit más formában, és ez a Valentin-nappal veszi kezdetét. 

Jövő hét csütörtök ugyanis Valentin-nap, és hát... Nem feledkezhetünk el arról az "apróságról", hogy a szeretet eme ünnepe (most tekintsünk el attól, hogy tényleg ünnepnek vagy csak jó üzleti fogásnak tartjuk-e) legkedvesebb főgonoszunkról kapta a nevét. Illetve nyilván nem konkrétan róla, de mindenesetre ugyanazon a néven kénytelenek osztozni. 

Valentin-nap alkalmából tehát várjuk a fanfiction történeteket minden mennyiségben! A szabályok ugyanazok, mint a karácsonyi kihívásnál, azokat másolom be, de arra kérek mindenkit, hogy olvassa el őket. 

És nem lenne kihívás a dolog, ha nem lenne valamilyen megkötés, ami alapján dolgozni kell. 

Tehát a Valentin-napi kihívás tárgya tehát:

Szerelem és Valentine

Ezt bármilyen formában fel lehet dolgozni, de elmondanám, hogy ez nem jelenti azt, hogy Valentine-nak kell a főhősnek lenni, még az sem kötelező, hogy szerepeljen benne, de jelenjen meg említés szintjén, feliratban, jóslatban, akárhogyan, ezt már rátok bízom... Elég kreatívak vagytok nélkülem is. :)
Fontos még megjegyezni azt is, hogy ezek nem kulcsszavak, tehát nem kell ebben a formában megjelenniük a történetben (bár Valentine esetében ezt elég nehéz elkerülni, azért nem lehetetlen :P), és nem kell a történetnek ezt a címet adni. 
Tehát simán elképzelhető, hogy két szerelmes kacsáról szóljon a történet, akik békésen úszkálnak Idrisben, aztán egyszer csak jön Valentine és lelövi őket. És a történetnek lehet az a címe, hogy Vérszomjas szörnyeteg. xD (Na jó, remélem, tetszik a példám. xD)

És akkor a szabályok: 

  1. Az alkotások Valentin napján fognak felkerülni, egész nap folyamatosan (legalábbis ez a terv), de aznap még küldhetitek őket, egészen délután 17:00-ig. De mostantól kezdve bármikor küldhetitek őket, igyekszem mindegyikre reagálni valamit, hogy tudjátok megkaptam, de ez még nem feltétlen jelenti azt, hogy el is olvastam őket rögtön. 
  2. Az alkotások fel fognak kerülni az oldalra, ezért mindenkit kérek, hogy lehetőség szerint kerüljük a következőket: faji és nemi megkülönböztetés, pornográf tartalom (igényes megírt erotikus történet jöhet, ebben az esetben kérem a dolgot karikákkal jelölni: 12-es, 16-os és 18-as), káromkodás stb.
  3. Ha írást küldesz be, akkor kérlek alkalmazkodj a fanfiction világban használt jelölésekre. Értem ez alatt a korhatár karikát (12-es, 16-os, 18-as), slash/femslash stb megjelöléseket. Ha nem vagy otthon a fanfictionök világában, ajánlom ezt a linket: http://fanfic.hu/merengo/help.php Itt a lap közepe felé Ismeretlen fanfices kifejezések cím alatt megtaláljátok a fontosabb fogalmak jelentését. (Vagy lehet kérdezni is. :D)
  4. Szintén leginkább az írásoknál kérek mindenkit, hogy figyeljünk oda a helyesírásra! Érzékeny vagyok a dologra, és szerintem mindenkinek kellemesebb, ha nem találkozik minden második mondatban helyesírási hibákkal. Itt találtok néhány tanácsot a tipikus hibákat illetően: http://fanfic.hu/merengo/viewstory.php?sid=10050 Ezenkívül ha nagyon nem megy, kereshettek bétát, egy ismerőst vagy idegent, aki elolvassa a történeteteket és javítja a hibákat. (Mindenkinek mondom, hogy sajnos nekem erre biztosan nem lesz időm, úgyhogy engem ne is kérjetek!)
  5. Az alkotások mindenkinek a saját szellemi termékei, így természetesen szabadon felhasználhatjátok. Kitehetitek a saját blogotokra, Facebook oldalatokra stb. Viszont a beküldéssel beleegyezel, hogy az oldalon szabadon leközöljem és felhasználjam.
  6. Pontosan az 5. pontból fakadóan, illetve erkölcsi és jogi okokból kérek mindenkit arra, hogy NE lopjon mástól! Érvényes ez a már beérkezett művek ellopására is, illetve arra is, hogy ne küldjetek el olyan alkotásokat, amelyeket nem ti készítettetek! (Szerencsére elég sok fanartot ismerek, így könnyen lehet, hogy észre is veszem.)
  7. A beérkezett alkotásokat nem fogom szűrni, csak akkor, ha valamilyen komoly gond akad velük. Ennek megfelelően nem vállalok felelősséget egyik művel kapcsolatban sem. Nem javítok helyesírási hibákat stb. Az alkotások abban a formában fognak felkerülni, ahogyan én megkapom őket. 
  8. Az alkotásokat a következő e-mail címre várom: mihoczym@freemail.hu Igyekszem mindenkinek küldeni válaszlevelet, ha ezt nem kapjátok meg a beküldést követő 24 órában, jelezzétek az oldalon található chaten vagy Facebookon!
  9. Mindenkit kérek, hogy az alkotás mellett az e-mailben küldje el a nevét is, amivel feltehetem a blogra. Erre azért van szükség, ha esetleg valaki nem szeretné, hogy a teljes neve kint legyen, esetleg írói álneve stb. 
  10. Az alkotásokhoz lehet képet csatolni, még örülök is neki, ám ha ez nem saját alkotás, akkor kérlek jelöljétek a forrást! :) 

Ja, és ha valaki esetleg nem érez magában indíttatást az íráshoz, az se csüggedjen, van egy másik ötletem is, abban bárki részt vehet majd. :D (Ebben is, de ez nyilván több munkát jelent.)

2 megjegyzés:

  1. hmm..akkor ez olyan lesz,h hetente más téma??:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, az a terv, de a részleteken egyelőre még dolgozom. :)

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets