Blogger Widgets

2013. február 5., kedd

Emma Carstairs

Sziasztok!

Akkor szépen sorban hozom a TDA szereplőket. Cristinán már túl vagyunk, és most azért nem a mellékszereplőkkel folytatom, hanem az egyik főszereplővel, mert Cristina és Emma azok a szereplők, akik nem Blackthornok, a többiek - akikről van információnk - mind ebbe a családba tartoznak. Ezért most leírom, amit Emmáról tudunk, és utána szép sorban végigmegyünk a Blackthorn családon. (Persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesznek más nem Blackthorn szereplők, de róluk egyelőre nem tudunk.) 

Tehát akkor Emma

Emma Carstairs a TDA főhősnője. Árnyvadász és az egész életét a Los Angeles-i Intézetben töltötte, mivel a szüleit megölték az Üvegvárosban. Élete egyik célja, hogy levadássza azokat, akik megölték a szüleit, a démonokat. Akihez a legközelebb áll és egyébként parabatai párja is egyben Julian Blackthorn, akibe beleszeret, de az Árnyvadász törvények tiltják ezt a kapcsolatot. Julianről majd még írok külön.  

A leggyorsabb, legádázabb, legeltökéltebb Árnyvadász Jace óta. (Mielőtt valaki megkérdezi, ez nem jelenti azt, hogy Jace már nem él.) 

Nagyon keményen edz - a teste erős és izmos, és van egy csúnya sebhelye, ami a jobb karján fut, amire egyrészt büszke, másrészt zavarja is. Külsejét tekintve Emmának aranyszőke haja van, amit teljesen érzelmi alapon hosszúnak hagy, de általában befonja vagy kontyba tűzi praktikus okokból. A szeme sötétkék.
Ha szőke nős vicceket mesélsz neki, könnyen a kórházban találhatod magad. "Ó, drágám, épp fejbe dobtalak az óriási kardommal? Azt hiszem, igen. Biztos azért van, mert szőke vagyok." 


(Zárójeles megjegyzés a végére, hogy nem tudjuk, milyen rokonságban áll Jemmel. Lehet, hogy közvetlen leszármazottja, lehet, hogy nem. Elvileg a Clockwork Princessben található családfából majd kiderül.)

17 megjegyzés:

  1. Csakis közvetlen leszármazottja lehet, mert nem ismerünk más Carstairs-t Jem-en kívül. Jem szülei meghaltak, testvére nem volt, ha jól emlékszem, más rokonról meg nem volt szó. Vagy én tudom rosszul?:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az, hogy nem volt szó róluk, nem jelenti azt, hogy nem lehetnek.

      Törlés
    2. Nekem is pont ez jutott eszembe.
      Herceg SPOILER: Ahogy Cecily felbukkant a CP-ben, úgy a CP2-ben is felbukkanhat valaki, aki történetesen Jem rokona, szóval.... :) Cassie-ből simán kinézem az ilyet :D

      Törlés
    3. Hát ha Jem-nek lenne testvére akkor gondolom vele ment volna Londonba... így a testvér kilőve. És ha lenne nagybátyja vagy nagynénje, akkor miért nem ők fogadták be miután a szülei meghaltak? Meg elég béna megoldás lenne, ha így hirtelen felbukkannának a rokonai szerintem.

      Törlés
    4. Mellesleg Jem nem Will, neki semmi oka nincs arra, hogy titkolja a családját, a rokonait, ha lennének egyéb rokonai, akkor már beszélt volna róluk,vagy szóba kerültek volna. Legalábbis én így gondolom.

      Törlés
    5. Maga Cassie mondta, hogy az, hogy Jemnek nem élnek a szülei és nincs testvére, az még nem feltétlenül jelenti, hogy már egyáltalán nincs Carstairs. Nem csak közeli rokonok léteznek, vannak távoliak is, hatodunokatestvér vagy akármi.
      Ettől persze még lehet Jem utóda, de egyáltalán nem biztos.

      Törlés
    6. Jemnek volt egy nagybátya az hozta a tőrt Will-nek a hercegnő című könyvben

      Törlés
  2. Emma fegyverének a magyar neve Szél-tűz kerék :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszi, akkor ez is szó szerint van? Biztos vagy benne? Már úgy értem, erre magyarul a Google nem dob ki semmi értelmeset. És tudom, hogy így van szó szerint, de akkor tényleg így is hívják?

      Törlés
    2. Hát az oldal ahol ilyen fegyvereket lehet venni ezt a nevet használja.Meg akik már olyan járatosak ebben a küzdősportban,hogy használhatják a fegyvereket,magyarul így említik(vagy pedig feng huo lun-nak :D)De aztán lehet,hogy ahány dodzsó annyi szokás :DD

      Törlés
    3. Oké, köszi, akkor átírom. :))

      Törlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Nem egy egetrengetően nagy spoiler, de akkor is SPOILER!!!
    Ugye angolul már kijött a Clockwork Princess, nekem pedig volt szerencsém elolvasni, belőle pedig kiderült, hogy Jemnek van egy nagybátyja, Elias Carstairs, akinek egyenes ági leszármazottja Emma - tehát csak távoli rokoni kapocs fűzi Jemhez.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez így van. De mivel spoiler, ezért még nem írhatom bele az adatlapba. :)

      Törlés
  5. Lehet, hogy valaki már kérdezte, de ezekben a könyvekben fel fognak tűnni Clary-ék? :)

    VálaszTörlés
  6. Hol olvastad? Én sehol sem találom se magyarul se angolul :(

    VálaszTörlés
  7. Elnézését a megjegyzését, de ér annyit, hogy az adatlapon változtatva legyen: Emma szüleit nem az Üvegvárosban ölik meg, hanem a los angeles-i tengerparton.
    Csupáncsak azért, mert nagyon szuper az oldal.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets