Blogger Widgets

2012. augusztus 7., kedd

Examiner cikk

Sziasztok!

Az Examiner egy cikkben fejtegeti, hogy miért is lesz nagy siker a Csontváros film.

Egy franchise sikeres sem garantált, de a Sony Pictures sok hitet helyezett Cassandra Clare The Mortal Instruments - A végzet ereklyéi sorozatába, és minden joguk meg is van hozzá. Clare TMI sorozata nemcsak nemzetközi siker, hanem a New York Times Bestseller listán is egy teljes évet töltött el. A másik sorozata, a The Infernal Devices, ugyanebben az Árnyvadász krónikák világban szintén bestseller. Ha ez még nem elég, Clare már aláírt a The Dark Artifices-ra, egy másik Árnyvadász krónikák sorozatra, és egy valamivel fiatalabbaknak szóló sorozatra, a The Iron Trialre, amit Holly Black-kel együtt írnak majd. Tény, hogy nem úgy tűnik, hogy Clare a közeljövőben lassítani fog. A Constantin Films pedig nem csak a TMI jogait vette meg, hanem náluk vannak Clare összes könyvének filmes jogai, beleértve a The Iron Trialt is, aminek a forgatókönyvét ő és Black írják majd. 

Nagyon aktív az online közösségben is. Twitteren, Facebookon és Tumblr-ön is rendszeresen kommunikál a nagy és közösségi médiához értő rajongóival. Ez az elhivatottság a rajongói felé még erősebb rajongói bázist hozott létre, akik jövőbeli mozijáróknak tekinthetők, hiszen alig várják, hogy a történetüket filmen láthassák.

A Csontvárost, az első filmet a sorozatban ebben a hónapban kezdik forgatni, de a Sony Pictures már biztos a sikerben, és a jövőbeli Mortal Instruments filmek sikerében is. Íme néhány fontos jel, ami erre mutat.

1. Szereplőgárdával kapcsolatos döntések - A rajongók talán idegesek a szereplőválogatás látszólag lassú folyamatával kapcsolatban, de a Sony megmutatta mindenkinek, hogy csak kihasználták az időt, hogy a megfelelő szereplőket találják meg. Lena Headey szerződtetése Jocelyn szerepére komolyan demonstrálja, hogy hisznek ebben a franchise-ban. Headey (300 és Trónok harca) egy lenyűgöző színésznő. A karaktere, habár nagyon fontos a történetben, nem sok időt tölt a képernyőn a későbbi részekig. Imádom, hogy a stúdió már előre gondolkozik a szereplőkkel kapcsolatban!

2. A hivatalos Mortal Instruments filmes honlap - A hivatalos filmes oldal is azt az elhivatottságot mutatja, amit a Sony a franchise felé mutat. Vegyétek észre, hogy a cím www.themortalinstrumentsmovie.com nem pedig City of Bones (Csontváros)! Az oldal ezenkívül jól bemutassa a sorozat szereplőit és világát az új rajongóknak. Nagyon várom az oldal fejlődését az évek során.

3. Jövőbeli forgatási rend? "Nos, ha megcsinálják a Csontváros utáni filmeket is, beszéltek róla, hogy egyszerre forgatják majd őket (a la Gyűrűk ura)" - mondta Clare Twitteren. Ez természetesen nagyon izgalmas, és löketet adhat a rajongóknak, hogy elmenjenek megnézni a filmet 2013. augusztus 23-án és utána, ahányszor csak tudják. A tény, hogy a stúdió Clare-rel erről beszélget, szintén az elhivatottságot jelzi a sorozat irányába, és a hitet, hogy nagy siker lesz. 


Na, mit gondoltok? Én tökéletesen egyetértek a cikkel. :D

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets