Blogger Widgets

2013. augusztus 1., csütörtök

Csontváros újraolvasás - 12. nap


9. fejezet

Cím: A Kör és a Testvériség
Ez a cím is elég egyértelmű


Tartalom:
Jace, Clary és Simon visszaindulnak az Intézetbe. Jace furcsán viselkedik, miután látta apja gyilkosait, de bezárul, és látszik, hogy nem akarja, hogy bárki lássa az érzéseit. Az Intézet rejtve marad Simon szeme előtt, aztán amikor végül belépnek, Church a konyhába vezeti őket, Izzyhez. Simonnak tetszik Izzy, emiatt Clary féltékeny. Aztán Jace-szel elindulnak Hodge-hoz, hogy elmeséljék, mi történt, de Jace már ekkor fontolgatja, hogy nem árulja el, hogy apja gyilkosait látta. Végül nem is teszi meg, de ezenkívül mindent elmondanak Hodge-nak, ami történt. Hodge egy könyvből felolvassa a Kör esküjét, és kiderül, hogy így hívták Valentine követőit, akiknek az volt a céljuk, hogy megtisztítsák a világot nem csak a démonoktól, hanem az Alvilágiaktól is. Hodge elárulja, hogy ő maga is tagja volt, majd hozzáteszi, hogy Jocelyn is. Amikor Clary felháborodik, hogy az ő anyja nem lett volna tagja egy ilyen társulásnak, kiderül, hogy Valentine felesége volt.



Érdekességek:
  • Még mindig Jace-t figyelte, miközben lassan befordultak a Kent Avenue-ra. A híd fényei hátulról valószínűtlen glóriát festettek a haja köré. – Glória Jace haja körül, utalás az angyalokra!
  • Egyiket-másikat már kezdte felismerni - csiklandozták a szemét, mint ahogy néha egy félig-meddig értett idegen szó csiklandozza az ember fülét, miközben erősen koncentrálva megpróbál valami értelmet kicsiholni belőle.” – Ahogy halványul Magnus varázslata, Clary képessége kezd működésbe lépni. Már itt érzi, hogy érti a rúnákat...
  • Azt, hogy a két férfi, akikkel Luké lakásában találkoztak, ugyanazok voltak, akik hét évvel korábban megölték az apját.” – Hetes szám!



Kedvenc idézetek:

- Tudom, hogy fura - mondta halkan a lány -, de el kell fogadnod. Bízz bennem!
Simon sötét szeméből komolyság sugárzott. - Bízom benned - súgta. - Benne nem bízom.”


- Én kérek levest - mondta Simon.
- Nem, nem kérsz - közölte Jace. - Csak le akarsz feküdni Isabelle-lel.”


Nyomás, kérd meg. Akkor visszautasíthat, mi meg nyugodtan élhetjük tovább az életünket, amíg te nyüszítve fetrengsz a megaláztatásodban.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets