Blogger Widgets

2013. július 28., vasárnap

Csontváros újraolvasás - 8. nap


5. fejezet

Cím: A Klávé és a Szövetség
Két fontos dolog az Árnyvadászok világában: a Klávé és a Szövetség. Ezzel a fejezetcímmel Clary megkapja a tényleges belépőjét az Árnyvadászok világába.


Tartalom:

Clary három nappal később az Intézetben ébred. Megismerjük Izzyt és Alecet (ők testvérek), Hodge-ot, illetve megtudjuk, hogy Jace árva, az édesanyja a születésekor, az édesapja pedig tízéves korában halt meg. Clary hallja Jace-t zongorázni. Kiderül, hogy az Intézetben laknak az Árnyvadászok, illetve annyi szállás van, hogy baj idején a messziről érkezetteket is be tudják fogadni, illetve megtudjuk, hogy az Árnyvadászok hazája Idris. Alec nem túl barátságos, nem akarja elhinni, hogy Clary egymaga megölt egy démont. Jace kinyögi, hogy Clary nem mondén, hiszen tudott rá Jelet rajzolni, és működött, és elkezdik találgatni, hogy vajon melyik szülője lehet Árnyvadász. Clary felhívja Luke-ot, de az – miután Clary elmondja, hogy jól van – közli, hogy ne menjen el hozzá és ne keresse.
Hodge mesél még Clarynek az Árnyvadászok világáról, és megint szóba kerül Valentine is. Clary haza akar menni, legalább hogy néhány holmit elhozzon és körbenézzen, és Hodge beleegyezik, ha Jace is vele megy. Church a macska vezeti el a fiúhoz, közben pedig Hodge levelet ír.



Érdekességek:
  • - GONDOLOD, HOGY FELÉBRED VALAHA? Már három nap eltelt.” - Újabb hármas!
  • Látta édesanyját, amint egy kórházi ágyban fekszik, szemei mint duzzadt horzsolások fehér arcán. Látta Luke-ot, amint egy halom csont fölött áll. Jace-t a hátából kinövő fehér szárnyakkal, Isabelle-t meztelenül, korbácsa teste köré tekeredő aranygyűrűivel, Simont tenyerébe égetett keresztekkel. Az egekből zuhanó, lángoló angyalokat.” – Lehet, hogy ezek csak szimbólumok, de én jelen pillanatban még azt is el tudom képzelni, hogy egy kis bepillantás a Mennyei tűz városába. Persze Cassie ezen a ponton elvileg még trilógiát tervezett, de... Jocelyn a kórházi ágyon még elég nyilvánvaló. Jace a fehér szárnyakkal egyértelmű, Clary többször látja teljesen angyalként. Itt az érdekes Luke és Simon. Luke egy halom csont fölött? Vajon kinek a csontjai? A múltból lát képet Clary, vagy ez előrevetíti a halálokat? Illetve a Simon tenyerébe égetett keresztek. Tudjuk, mi lesz később Simont, lehetséges, hogy ez valóban meg fog történni? És az égből zuhanó, lángoló angyalok sem túl pozitív kép, és ha a Mennyei tűz városa címre, illetve a CoLS utolsó sorára gondolunk...
  • Hugo, a holló. ÉSZAKI MITOLÓGIA!
  • - Csak egyet, de nem tudtam, hogy mi volt. Amikor először találkoztam Jace-szel...” – Nem azt mondja Clary, hogy Jace-ékkel, hanem azt, hogy Jace-szel!
  • Ahogy a lány visszanézett a könyvtárba, látta, hogy Hodge máris egy papírdarabra firkál valamit. Biztosan üzenetet küld annak a titokzatos Klávénak - gondolta. A jelek szerint nem valami kedves emberek élnek
  • arrafelé. Clary szerette volna tudni, mi lesz a válaszuk. A vörös tinta a fehér papíron olyan volt, mint a vér. Hodge Starkweather összegöngyölte a levelet, gondos mozdulatokkal hengert formált belőle, és füttyentett Hugónak.” - Vagy nem a Klávénak...


Kedvenc idézetek:

- Ő, mindenkivel goromba - felelte Isabelle könnyedén. - Ettől olyan átkozottul szexis. Ettől, meg mert több démont ölt meg, mint bárki más az ő korában.”


- Nem sokat beszélgettünk azalatt a rövid idő alatt, amióta ismerjük egymást - mondta. - Attól tartok, az olvasási szokásainkat még nem tárgyaltuk meg.”


- A Falánkok ostobák. Talán nyakon szúrta magát a fullánkjával. Történt már ilyesmi azelőtt is...
- Most meg azzal jössz, hogy öngyilkos lett ?


Nem akarok teát - mondta Clary elfojtott indulattal a hangjában. - Meg akarom találni az anyámat. Aztán meg akarom találni azt, aki elvitte, és meg akarom ölni.
- Sajnos - jegyezte meg Hodge -, éppen kifogytunk az elkeseredett bosszúállásból, úgyhogy
vagy teát kapsz, vagy semmit.”

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets