Blogger Widgets

2012. december 14., péntek

Pajesz Pasi interjú

Sziasztok!

Készült egy kis interjú Jeffel, a Pajesz Pasival. Aki esetleg nem tudja, ki ő, annak majd a cikkből kiderül:


A várva várt The Mortal Instruments: City of Bones (A végzet ereklyéi: Csontváros) forgatása alatt a rajongók bármilyen kép után kutattak az interneten a szereplőgárdáról, a stábról és a Screen Gems film forgatásáról.

A rendező, Harald Zwart és az írónő, Cassandra Clare nagylelkűen osztották meg a híreket és képeket, amiket tudtak, de egy ember gyorsan valószínűtlenül népszerű téma lett a szenvedélyes rajongók körében. Jeff a projekt rendezőasszisztense gyakran tűnt fel képeken, és egyedülálló és nagy méretű pajesza miatt könnyű volt rá emlékezni. Egy ponton „Pajesz Pasi” trenddé vált Twitteren is. A rajongók egyre kíváncsibbak lettek.


Mit is tudunk Jeffről, a Pajesz Pasiról? Cassandra Clare beszélgetett vele, amikor Torontóban járt és a beszélgetésük egy részét feltette a Tumblr oldalára. De a rajongótábor többet akart. Ki Jeff, a Pajesz Pasi és milyen volt számára a The Mortal Instruments: City of Bones forgatása? Én most megadom nektek a Kérdezz-Feleleket, amire olyan rég vártatok.


Mesélj nekünk az igazi munkádról, amikor nem a képeken tűnsz fel a lenyűgöző The Mortal Instruments: City of Bones szereplőgárdával?
Az igazi munkám az, hogy ott legyek a képeken a szereplőgárdával! Nos, igazából a munkám nagy részében ott van a szereplőgárda, gondoskodnom kell róla, hogy készek legyenek a képekre. A rendezőasszisztens vagyok, aki ott van mindig, ahol a színészek lakókocsijai állnak és ahol a hajukat, sminkjüket csinálják. Ez a hely általában kicsit arrébb van, mint ahol a tényleges forgatás zajlik. Ez azt jelenti, hogy valakinek kell lennie, akik a két világ között tartja a kapcsolatot, és informálja azokat, akiknek szüksége van rá. Ez a munkám legfontosabb része, kommunikálni a forgatási helyszín és a tábor között és vice versa. Amolyan logisztikai ember vagyok. És a dolog még mondénabb oldalán, sok papírmunkám is van, beleértve például, hogy kitöltsem az összes színész időbeosztását is.

Milyen érzés, hogy amolyan celebbé váltál a The Mortal Instruments rajongók között?
Megtiszteltetés, hogy mind ekkora érdeklődéssel fordultok felém, és próbáljátok megérteni a pajeszom méretét. Amiről szólva...

Mi volt az inspiráció a pajeszodra?
Nem mondanám, hogy valami inspirálta volna. Hacsak nem a kényszerűség. 12 éves korom óta van valami szőr az arcomon. Volt kecskeszakállam, bajszom, különböző méretű és alakú pajeszom. Nincs túl sok időm aludni (általában 4 vagy 5 óra egy éjszaka) a munkám miatt, ezért borotválkozni sem, így lett a pajesz, ahogy lett... Kevesebb részt kell lenyírni. És azért is növesztem, mert ez végül is egy vérfarkasos film.

Mit szeretsz a legjobban a forgatáson?
Az első és legfontosabb, hogy szeretek Torontóban dolgozni a filmesekkel. Kicsit olyanok vagyunk, mint egy nagy család, különböző stílusúak és személyiségek. Azért is nagyon hálás vagyok, hogy ilyen nagyszerű szereplőgárdával dolgozhatok, akiket Harald Zwart, Robert Kulzer, Don Carmody és Martin Moszkowicz hoztak a Mortal Instruments családba.

Rajongója voltál Cassandra Clare könyveinek azelőtt, hogy elkezdtél dolgozni a forgatáson? Volt bármiféle elképzelésed arról, hogy milyen népszerű a sorozat, mielőtt belekerültél?
Nem igazán tudtam semmit a sorozatról, mielőtt elkezdtük ezt a projektet. Inkább afféle Jay McInerney, Isaac Asimov, Jim Thompson fajta olvasó vagyok. Mielőtt dolgozni kezdtem volna ezen a filmen, egy barátom mesélt nekem néhány dolgot a könyvekről, és azután még jobban érdekel a projekt. Most, hogy láttam, hogy a rajongók mennyire szeretik a könyveket, és találkoztam Cassandra Clare-rel, tudom, hogy legalább az első részt el fogom olvasni tiszteletből, miután vége a forgatásnak.

Mi jelenti a legnagyobb kihívást a munkádban?
Két dolog között hezitálok:
1) Koordinálni az összes változást a hajakban, jelmezekben a sok különböző jelenethez a sok különböző szereplővel.
2) A nagyétkű (ez valószínűleg meglepne titeket) jól tápláltan és boldogan tartani.

Mit gondolsz, a forgatással kapcsolatban mi az, ami a leginkább meglepné a rajongókat?
Sokkal gyorsabban zajlik az egész, mint amit láthattok a forgatás széléről nézve. Egy nap általában 20-50 alkalommal mozgatjuk a kamerát. Ez azt jelenti, hogy változtatjuk a fények beállításait is. Változtatjuk még a színészek kosztümjeit és haját, egy nap háromszor-ötször is. Annak megfelelően, hogy hogy kell kinézniük, ez egy nap 15 perctől órákig is tarthat.

Mikor hallottál először a népszerűségedről a rajongók körében és hogy fogadtad?
Először Ms. Collinstól hallottam a harmadik vagy a negyedik forgatási napon. Kicsit összezavart elsőre, hogy a rajongók miért érdeklődnek irántam annyira, de aztán kicsit több értelmet nyert, amikor rájöttem, hogy közel vagyok a szereplőkhöz, ahogyan a rajongók is szeretnének.

Mit szeretnél üzenni a The Mortal Instruments rajongóinak?
Köszönjük a rajongóknak, hogy ilyen elképesztően lelkesek és megadják a lehetőséget nekünk, a filmkészítőknek, hogy elkészítsük a filmet, amit reményeink szerint látni akartok.


Aki még többet akar tudni Pajesz Pasiról, kattintson a Pajesz Pasi címkére az oldalon, több posztban is szóba került már az oldalon. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets