Blogger Widgets

2012. december 13., csütörtök

12 nap karácsony 1. nap - Park és piknik

Sziasztok!

Itt az első alkotás, ami a 12 nap karácsony jegyében felkerül az oldalra. Méghozzá Fummie története. 
Az alkotásokat megtaláljátok az adott nap címének címkéje alatt visszamenőleg is, illetve ma készítek egy újabb menüsort is oldalt, ahonnan könnyedén elérhetitek majd minden nap az alkotásokat a nap témája alapján.



Álomlány

Halkan lépdelt a fényesen zöld füvön. Ugyan tudta, hogy a mondénok nem hallhatják, és nem láthatják őt, de ez megszokás volt, hozzá tartozott, ahogy a bőrébe beleivódott elhasznált rúnák hegei, már észre sem vette. Óvatossága azért is bizonyult feleslegesnek, mert úgy tűnt, a környék összes lakója éppen most, ebben a parkban akarja kihasználni az utolsó forró augusztusi napokat, igencsak meg kellett volna erőltetnie magát, hogy egyáltalán észrevegyék. Nála persze ez könnyen jött volna, természetéből adódóan, de most örült, hogy csak a kivételes képességűek láthatják.
A nap ragyogóan sütött, glóriaként vonta körbe szőke haját, ahogy a fiú felhunyorgott az égitestre, mézszínűvé változtatta aranyló szemeit. Persze, gúnyolódj csak rajtam, gondolta megvetően a vakító fénybe nézve, az égen egy árva felhő sem volt, és ez még egyet dobott az amúgy sem túl rózsás kedvén. Megfontoltan kerülgette a fűben heverésző szülőket, fiatalokat, piknikkosarakat, kockás pokrócokat, rohangászó gyerekeket, és azt próbálta kitalálni, hogy miért kell ilyen irritáló visító hangot kiadni a szaladáshoz. Ha ő ordibálva menekülne egy vámpír elől, akkor két lépést sem kellene tennie, máris holtan, vérétől megfosztva zuhanna a földre. Az persze más kérdés, hogy ő sosem menekülne egy vérszívó elől – előbb fojtaná tóba magát, minthogy ilyen gyalázatra vetemedjen –, simán kicsinálná az alvilágit.
Végre sikerült maga mögött hagynia a hangos tömeget, és a napfény elől is elbújhatott egy kicsit, amikor rátért egy fák között megbúvó ösvényre. Bár az apró erdőnek nem volt mágikus kisugárzása, az emberek valamiért ösztönösen elkerülték, ahogy a közeli tó ide eső partját is. Talán tudat alatt féltek a vérfarkasoktól vagy a tündérektől, de ez teljesen nevetséges volt, hiszen nagyon ritkán téved erre egy-egy alvilági, főleg fényes nappal. Persze a tóban van egy átjáró a tündérek birodalmába, de ezt a mondik akkor sem vennék észre, ha neonfelirat hirdetné. Ő maga nem gyakran járt erre, az olyan szomorú-elmélkedős pillanatiban, mint a mostani, inkább az üvegházba vonul fel, de nem ma. Ma mindenkitől távol akart lenni, egy igazán emberi helyen, ahol akár ő is lehetne.
Összeszedett egy marék kavicsot, majd kényelmesen letelepedett a tópartra, hogy aztán a nyugalmas vízfelszínt felzavarja hangosan loccsanó szerzeményeivel. Nem tehetett róla, de folyton az a lány járt a fejében, képtelen volt elfelejteni a tűzként lobogó haját, a megvetéssel teli zöld szemét és az arcát, amely egyszerre volt eltökélt és rémült. Mikor meglátta ott a raktárban, olyan volt, mintha egyenesen az emlékeiből lépett volna elő, holott sosem látta őt korábban. Egy pillanatra lemerevedett, ami nem volt veszélytelen, tekintve a démon harcias természetét, de egyszerűen nem tudta elhinni, az a lány, aki napok óta az álmaiban megjelenik, teljes valójában ott állt az ajtónál, és látta őket. Ez nem hihetetlen volt, hanem egyenesen lehetetlen. Ilyen egyszerűen nincs, és kész.
Kérdések cikáztak a fejében, egyre több és több, egyikre sem találta a választ, inkább mindegyik újabb kérdést szült. Hogy lehet az, hogy látja őket? Ha Árnyvadász, eddig miért nem találkozott még vele? Tényleg nem tud semmit a világról? Hogy került az álmába? A rejtélyek pedig egyre csak gyülekeztek, úgy érezte, már egy látható kérdőjel került a homlokára, hirdetve, hogy semmit sem ért. Újra látni akarta a lányt, feltenni neki a kérdéseket, mindet, amíg el nem fogynak, amíg nem kap rá válaszokat, holott biztosan tudta, hogy ő egyet sem tudná megválaszolni. Ártatlanabbnak tűnt a legtöbb korabeli lánynál, de volt valami az arcában. Eltökéltség.
Remélte, ha megint találkoznak, talán megtud pár dolgot, rájön valamire, és kész, nincs több talány, persze ez nevetséges feltételezés volt, semmi sem fog csak úgy az ölébe hullani. Valószínűleg az sem lesz egyszerű, ha megtalálja, nincs kizárva, hogy a lány jelenetet rendez. Azt hiszi, megöltem egy ártatlan embert. Még a feltételezés is sértette, ő a jó oldalon áll, épp megmentette az életét.
Dilemmáját nem kellett rendeznie, végül is, nem is volt az dilemma, hiszen el volt döntve: a lánynak az Intézetbe kell mennie. Nem tétovázott tovább, mindenképpen találkozniuk kell, úgysem húzhatja ezt a dolgot. Végül nem saját elhatározásából indult el, a természet vette rá. Egy csapat kacsa közeledett felé a tavon, abban reménykedve, hogy a fiú talán majd odadob pár kenyérmorzsát, de csalódniuk kellett.
- Kacsák – nyögte megvetően, majd a maradék kavicsot az állatok felé hajítva elindult vissza a zajos napfénybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets