Blogger Widgets

2012. október 13., szombat

Raziel - Hogyan?

Sziasztok!

Az, hogy Raziel szerepelni fog a Csontváros filmben, rögtön elég nagy port kavart. Na nem, senki nem panaszkodik. Viszont mindenki azt találgatja, hogy vajon hogyan is lesz benne a történetben.

Nyilvánvaló, hogy nem a szó szerinti szereplő lesz. Azaz nem fog feltűnni váratlanul New York utcáin. 

Viszont a film tökéletes lehetőséget nyújt arra, hogy amit mi csak mesékből ismerünk, azt meg is mutassák. Hiszen a Végzet ereklyéinek történetét mi úgy ismertük meg a könyvben, hogy elmesélték nekünk. Szépen, apránként ismerhettük meg az Árnyvadászok történetét. Azt, hogy Raziel hogyan adta a vérét Jonathan Shadowhunternek, és hogyan születtek meg az Árnyvadászok.

Azonban a filmben megvan rá a lehetőség, hogy ezt ne csak halljuk, hanem lássuk is. Hiszen sokkal maradandóbb nyomot hagy az emberben, ha látjuk a történteket, nem csak elmeséli egy szereplő. Gondoljatok bele! Hiszen már a Harry Potter első részében is látjuk Voldemortot, amikor Hagrid elmeséli a történetet. Valaki mesél, alatta pedig - mintegy visszaemlékezésként - látjuk is, mi történik. 

Nagy eséllyel erre számíthatunk a Csontvárosban is. Gondoljatok bele, látni fogjuk, hogyan születtek meg az Árnyvadászok! Viszont érdekes kérdés, hogy mi lesz Jonathan Shadowhunterrel. Hiszen róla nem szól a fáma, őt nem látjuk a szereplők között. (Kivéve, ha ő a rejtélyes alsósorbeli, magányos idegen, de kétlem.) Ebből vagy arra következtethetünk, hogy egy olyan színész játssza majd el, aki amúgy is szerepel a filmben (hiszen végül is az ő ősükről van szó) - ez a kevésbé valószínű -, vagy tényleg annyira statiszta játssza, hogy még megemlíteni sem érdemes, vagy Jonathan Shadowhunter nem fog szerepelni a filmben. Ebben az esetben elképzelhető akár az is, hogy azt a folyamatot fogjuk látni, ahogyan Raziel Angyal a vérét a kehelybe csepegteti, de azt már nem, ahogyan azt Jonathan megissza. 

Sok-sok kérdés... 

Sokan még azt is felvetették, hogy lehetséges, hogy a film azzal fog kezdődni, hogy az egyik szereplő elmeséli az Árnyvadászok történetét. Halljuk a hangját, alatta pedig fut a film. Egyesek Claryt javasolták hozzá narrátornak (ami szerintem azért lenne érdekes, mert ő nem ismeri a történet ezen pontján a legendát), mások Hodge-ot, mintha csak Jace-éket tanítaná. 

A kérdések megmaradnak, addig nem fogjuk tudni, mi is lesz, amíg ki nem jön a film. (Már csak 313 nap.)

Viszont a dolog még egy kérdést felvet. Ha az első részben Jonathan Seinen lesz Raziel, vajon megtartják és visszatér a harmadik részre is?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets