Blogger Widgets

2012. szeptember 3., hétfő

2006 vs. 2012

Sziasztok!

A TMISource nevű oldalon hétfőnként szokás megbeszélni a filmmel kapcsolatos kérdéseket. Eddig nagyrészt az egyes jeleneteken mentek végig, most azonban felvetődött egy érdekes kérdés.

A Csontváros 2006-ban játszódik. Felmerült a kérdés, hogy a film készítő alkalmazkodnak ehhez vagy úgy jelenítik meg az eseményeket, mintha most játszódnának.

Itt olvashatjátok a cikket.

És akkor következzen az én véleményem.

Én a könyvet nem 2006-ban olvastam (nehéz is lett volna, mivel 2007-ben jelent meg angolul), hanem néhány évvel később. És amíg nem tudtam, hogy mikor játszódik pontosan a történet, én tökéletesen abban a hitben voltam, hogy a jelenben. Az én jelenemben. 

Nincs benne semmi olyan utalás, ami ezt a néhány év különbséget nagyon láthatóvá tenné. Mondjuk 80 év múlva, amikor már nem mobil lesz, hanem valami más kütyü, nyilván fel fog tűnni, hogy a történet máskor játszódik, de most még egyelőre nem. 

Szóval ilyen szempontból szerintem a történet rövid távon kortalan, és nem hiszem, hogy a filmben lenne bármilyen olyan utalás, amiből kiderülne, hogy 2006-ban vagy 2012-ben járunk. 

Ami miatt sokan mégis aggódnak... A TMI utolsó része 2007-ben játszódik. Az új sorozat, a The Dark Artifices első része ezután 5 évvel, 2012-ben, azaz idén játszódik. De ha a Csontváros film 2012-ben játszódik, akkor emiatt a TDA film is csúszni fog, már ha lesz ilyen.

Ti mit szeretnétek? 2006, 2012 vagy szerintetek sem fog feltűnni?

2 megjegyzés:

  1. szerintem jobb lenne ha 2012ben jatszodna :)
    Kinga

    VálaszTörlés
  2. Szerintem teljesen mindegy. Azért olyan nagy változások nem történtek azóta... :)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets