Blogger Widgets

2013. február 27., szerda

A herceg (újra)olvasás

Hatodik fejezet - Hét pecsét alatt

A fejezet eleji idézet egy Charlotte Bronte versből származik, teljes magyar fordítása nem létezik, már amennyire tudom, legalábbis az interneten nem találni. Angolul itt olvashatjátok a teljes verziót. Egyébként pedig a titkokról szól, így nyilvánvalóan Willre vonatkozik. (Inkább rá, mint Mortmainre, mert bár neki is vannak titkai, de valahogy én a hit, remény, álom részt nem kötném hozzá.)

A fejezet elején Will még mindig szinte sokkos állapotban van Cecily látványától, és hamar kiderül, hogy Cecily Will húga. Tessa nem teljesen érti, hogy ez hogy is lehetséges, mert tudomása szerint Will testvére halott. Will tudja, hogy belerángatták a családját Mortmain dolgaiba, és oda akar menni, hogy figyelmeztesse őket, de Jem megakadályozza, és végül észérvekkel meggyőzi a fiút, hogy maradjon. Kiderül, hogy egy automaton végig követte őket, és Will elindul utána, hogy kiderítse, mi történik. Jem megy utána, és Tessa is. Végül az automaton a lányra támad, de az angyalos nyaklánca valamilyen módon megvédi, és aztán megérkezik Will, és leszúrja az automatont. Még kiderül, hogy üzenetet hozott Willnek és minden nephilimnek, hogy ne bolygassák Mortmain múltját, mert különben Will családja fizet meg érte. Ennél többet nem tudnak meg a géptől, ezért eltüntetik a nyomokat, és elindulnak vissza Londonba. A vonaton Will egy szót sem szól, végül Tessának sikerül elérnie, hogy megszólaljon, de ez is inkább csak kiabálás. Jem megtisztítja Tessa kezét, a lány visszaadja neki a gyűrűt, Will pedig amint lehet, leugrik a vonatról, és eltűnik.

Na, és akkor a részletek!

Én imádtam, ahogyan Jemnek sikerül lecsillapítania valamelyest Willt. Abban a pillanatban ő az egyetlen, aki erre képes lehet, ez nagyon sokat elárul a kapcsolatukról. Azt is imádtam, hogy Will Razielre tett esküt, ez az Árnyvadászoknál szent dolog.

Tessa nyaklánca rengeteg kérdést vet fel. Hogy működik? Honnan van? Miért különleges? Hogyan véd az automatonok ellen?

Tessa látja Will szenvedését. Szerintem ez sokkal többet elárul Willről, mint azt akkor és ott gondolnák. Mert sokan azt hiszik, hogy Will nem törődik senkivel. De abban a pillanatban az érzések annyira kavarogtak benne, hogy képtelen volt magára ölteni a szokásos álarcát: ez Will igazi arca. Aki aggódik azokért, akiket szeret.

Amit Jem Willnek suttog. Me specta, me specta - Ez latinul van, és annyit jelent: Nézz rám, nézz rám.

Amikor a vonaton Jem magukra hagyja őket, és Tessa beszélni szeretne Willel az este történtekről, Will - aki közben egészen megnyílt - megint bezárkózik. És egy dolog képes újra visszahozni: Jem. Amikor a fiú köhögni kezd, Willen megint érzelmeket látni.

Tetszett, ahogy Jem gondoskodni akar Tessáról, már ebből nyilvánvaló, mit érez a lány iránt, ezt pedig csak tetézi a gyűrűs megjegyzése. És azt is imádtam, hogy Jem reflexszerűen Will után akart menni - akkor és ott a szíve két fele között kellett döntenie, és gondosan mérlegelve a lehetőségeket végül Tessát választotta, mert ismeri Willt. Talán túl jól is.

A Mundie Moms kérdéseire itt válaszolhattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets