Blogger Widgets

2013. február 24., vasárnap

A herceg (újra)olvasás - 4. fejezet

Sziasztok!

Íme itt az újraolvasás ötödik napja!

4. fejezet - Utazás

Az idézet ezúttal rövid, de annál többet mond. "A barátság egy lélek két testben." A választás nem véletlen, ebben a fejezetben ugyanis sokkal többet tudunk meg a parabatai kapcsolatról, aminek az alapja egyrészt a barátság. (Emellett pedig még sok más, mivel ez egy nagyon szoros kötelék.)

Charlotte megkapja a válaszát Aloysiustól, méghozzá azt, hogy nem látja őket szívesen. Tessának az az ötlete támad, hogy kiszedhetnének belőle információkat más módon, az ő képességével. Ezért Jem, Will és ő elindulnak hozzá Yorkba. Előtte azonban még hátravan egy újabb edzés a Lightwood fivérekkel, ami előtt Tessa és Sophie kihallgatnak egy beszélgetést: Gideon nincs meggyőződve róla, hogy édesapjuk olyan tiszta ember, mint amilyennek Gabriel gondolja. 
Tessának rémálma van, amiből Will felébreszti: egy példányt hagy Tessa küszöbén a Vathekből, benne egy pocsék verssel, amit a lánynak írt.
Tessa, Will és Jem a vonatúton beszélgetnek, így rengeteg új dolgot megtudhatunk a parabatai kapcsolatról. Azzal kapcsolatban, hogy Tessa ki is és miért megy velük, arra jutnak, hogy azt hazudják, Jem menyasszonya, aki épp a felemelkedésre készül. 

A fejezet eleje szerintem alapvetően vicces, ahogyan egymásnak dobálják a labdát, és sziporkázó beszólásokkal illetik a másikat. Megtudjuk, hogy Charlotte apja nehéz ember volt, és pontról pontra betartotta a törvényt. Könnyen lehet, hogy ez okozta a konfliktust Aloyiusszal? Talán tettek valami olyasmit, ami nem fért bele Charlotte édesapjának értékítéletébe? 

Felmerül a kérdés azzal kapcsolatban is, hogy Bridget miért énekel ilyen dalokat? Talán apróság, de valószínűleg oka van rá, így érdemes ezt is megjegyezni. 

Will és a Vathek. "Jó szívvel gondolsz rám megint". Bármilyen hideg is próbál lenni Will, érezni, hogy ki akarja engesztelni Tessát, akármit mond is.

A vonaton Will walesiül beszél, jelentem, bármilyen gyanús is, hogy hazudik a mondat jelentését illetően, tényleg azt jelenti, amit mond. És innen eljutunk Will sárkányos tetoválásáig, amivel kapcsolatban elég sok kérdést kapott Cassie, és nem tudtuk meg, hogy tényleg van-e tetoválása Willnek. (A HP rajongók figyelmét szeretném felhívni a párhuzamra. Harryről hiszik azt a hatodik kötetben, hogy sárkányos tetkója van.) Azt is megtudtuk, hogy Will lelke mélye mályva színű. xD 

A felemelkedésről illetve a parabatai kapcsolatról most nem írnék részletekbe menően, mert bár mindkettő fontos, külön posztot írok/írtam róluk. 

Kiderült az is, hogy Jem az idősebb - három hónappal, illetve hogy Aloysius nem szereti a meglepetéseket.

A Mundie Moms kérdései még nem kerültek fel, de amint megérkeznek, hozom őket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets