Blogger Widgets

2013. február 26., kedd

A herceg (újra)olvasás - 5. fejezet

Sziasztok!

Na, akkor megint egy kis késéssel, bocsi. 

5. fejezet - A múlt árnyai

A fejezet eleji idézet ezúttal Edgar Allan Poe-tól származik, méghozzá A kísértetes palotából. A teljes verset itt olvashatjátok.

Tessa, Will és Jem megérkeznek a yorki Intézetbe. Amikor belépnek Aloysius nem fogadja őket barátságosan, sőt... De amikor meglátja Tessát, furcsán reagál, és végül nem zavarja el őket, pedig érezhetően ezt tervezte eredetileg. A vacsora előtt Tessának még van egy kis ideje, hogy körbenézzen, és a falon észrevesz egy 1842-ből származó portrét, ami Adele Starkweathert ábrázolja, illetve feltűnik neki, hogy mindent villámokat díszítenek - Willnek hála kiderül, hogy ez a Starkweather család szimbóluma. 
Starkweather késve érkezik a vacsorára, viszont értékes információt hoz: Mortmain örökbefogadó szülei holttesteket ástak ki, és a károsodott részeket mechanikus alkatrészekkel igyekeztek kicserélni, ezzel életre keltve őket. Ezért mindkét boszorkánymestert kivégezték, de Mortmaint nem találták. Később Mortmain azért nyújtott be panaszt, mert szerinte a női boszorkánymester, Ann Shade nem vett részt a kísérletekben, ezért nem kellett volna megölni őt. Az is kiderül, hogy a családnak a közelben volt birtoka. Aloysius ezután megmutatja nekik a helyiséget, ahol a "hadizsákányokat" tartják, amelyekről kiderül, hogy a vámpírfogaktól kezdve a boszorkánymester testrészekig bármi lehet.
Tessának rémálma van, hála a hadizsákmányoknak, és Will ébreszti fel, miután hallotta, hogy a lány segítségért kiált. Tessa meglepődik, hogy milyen kedves vele a fiú, de amikor rákérdez, hogy megbánta-e, amit a tetőn mondott neki, Will nemmel felel, ezért Tessa elküldi. 
Másnap a reggel Aloysius közli velük, hogy a kocsi elviszi őket Mortmain birtokára, és gyakorlatilag elküldi őket. Az úton Will mindenkire meglepetésére beszél néhány szót a múltjáról, arról, hogy milyen volt vidéken élni. Amikor azonban megérkeznek Ravenscarba, kiderül, hogy a házat lakják. Megjelenik egy tizennégy év körüli lány, akit Will valahonnan ismer: Cecily.

Az Intézetbe vezető úton Tessa megcsodálja a yorki székesegyházat, ha valakit érdekel esetleg ő az.

Nem lehet szó nélkül elmenni Jem suttogása mellett: jegyesemnek szólítja Tessát. Valahogy érezni emögött, hogy nem feltétlenül csak a színjátékra gondol, és különösen érdekes Will reakciója. 

Ami igazán érdekes és rejtélyes ebben a fejezetben, az Aloysius viselkedése Tessával. Amikor meglátta Tessát, akkor döntött úgy, hogy befogadja őket, és amikor ott van, végig érezni, hogy figyeli Tessát. 

Aztán ott van Adele Starkweather portréja. Nem tudom, ki ismeri a csehovi puska elvét, mindenesetre biztosnak látszik, hogy ha ennyit ír Cassie egy portréról, annak valami oka kell hogy legyen. 

Felmerül még kérdésként a Fehér Könyv. Vajon milyen varázslatot használtak belőle pontosan és hol van?

Will és Tessa. Na jó, muszáj leírnom, de nekem minden egyes alkalommal, amikor ezek ketten együtt vannak, összetörik a szívem. Annyira érezni, hogy Will szereti Tessát és gondoskodni akar róla (amikor felébreszti az álmából, amikor próbálja meggyőzni, hogy egyen és teát készít neki), de valami visszatartja. Fáj érte a szívem. Ezért is gondolom - többek között -, hogy A herceg olvasása tiszta mazochizmus. 

És ez még tovább folytatódik. Will végre megnyílik kicsit, elkezd beszélni a múltjáról, erre felbukkan a múltja egy darabkája - Cecily személyében. (Bár még nem tudjuk itt, hogy ki ő, azt érezni, hogy Will érzéseit felkavarja látványa.)

Egyébként visszatérve Tessa álmára. Henry a kezében tartja Tessa szívét, és az még mindig dobog. Ö, lehet, hogy ez már csak az én hülyeségem, de nektek nem jutott eszetekbe róla Tessa medálja, ami úgy kattog, mint a szíve?

A Mundie Moms kérdései, amelyekre itt tudtok válaszolni:
  • "Bemegyünk, jegyesem?" - suttogta a fülébe Jem. Ki más sóhajtott még fel erre? És imádtam Will reakcióját is arra, hogy Jem és Tessa úgy viselkednek, mint a jegyesek.
  • Imádtam, hogy Will volt az, aki jött és felkeltette Tessát a rémálmából. Nem tudom, ti mit gondoltok, de abban a pillanatban kettejük közt, csak azt éreztem, hogy rájuk kéne üvölteni, hogy csókolják már meg egymást. Mit gondoltok Tessa rémálmáról? Szerintetek van valami jelentősége vagy csak egy rémálom volt?
  • Mit gondoltok, ki Cecily? *ha már olvastátok a CP-t ezelőtt és tudjátok a választ, akkor mit gondoltatok, amikor először olvastátok? * Nyilvánvaló Will reakciójából, hogy a fiatal lány olyasvalaki, akihez kötődött a múltban. 

2 megjegyzés:

  1. !!!SPOILER KÉRDÉS!!!!

    Lehet túl sokat képzelek bele, és kicsit előre is ugrok a történetben, de ha már a medálnál járunk, nem lehet, hogy amikor nincs Tessánál akkor azért nem tud huzamosabb ideig a felvett alakban maradni? (Nate, Jessamine esetre gondolok)

    VálaszTörlés
  2. Tényleg... Ez eddig eszembe se jutott. Jó kérdés.:)
    De lehet, hogy köze van hozzá.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets