Blogger Widgets

2015. március 31., kedd

Részlet a következő novellából!


Sziasztok!

Cassie megosztott egy részletet a negyedik Akadémia novellából, méghozzá egy James-Jem beszélgetést. Ha valaki még nem olvasta A hercegnőt, spoileres!


James nem bírta elviselni a gondolatot, hogyan érezne Anya, ha arra gondolna, bármi módon fájdalmat okozott neki. Ha végig tudná csinálni az Akadémiát, ha el tudná hitetni vele, hogy nem volt számára sem más, sok fájdalmat megspórolna neki.

Haza akart menni. Nem akart szembenézni senkivel az Akadémián. Gyáva volt. De annyira nem volt gyáva, hogy elmeneküljön a saját szenvedése elől, és hagyja az anyját szenvedni helyette. 

Egyáltalán nem vagy gyáva - mondta Jem bácsi. - Emlékszem, amikor még James Carstairs voltam, és anyád megtudta - azt gondolta legalábbis -, hogy nem lehetnek gyerekei. Annyira fájt neki. Másként gondolt magára, mint előtte. Azt mondtam neki, hogy a hozzá illő férfit nem fogja érdekelni, és természetesen az apádat, a legjobb embert, az egyetlent, aki hozzá illett, nem érdekelte. Nem mondtam el neki... Akkor még fiatal fiú voltam csak és nem tudtam, hogyan mondjam el neki, hogy az a bátorság, amivel a saját magával kapcsolatos bizonytalanságot viselte, megérintett. Kételkedett önmagában, de én sohasem kételkedtem benne. És most benned sem kételkednék soha. Ugyanazt a bátorságot látom most benned, amit benne láttom akkor.

James szipogott, Jem bácsi köpenyébe temette az arcát, mintha még Lucie-nál is kisebb lenne. Tudta, hogy Anya bátor, de a bátorságnak biztosan nem ilyen érzésnek kellett lennie: azt hitte, jó érzés lesz, nem olyan, mintha valami darabokra szaggatná. 

Ha úgy látnád az emberséget, ahogy én - folytatta Jem, suttogásként az elméjében. - Nagyon kevés világosság és melegség van számomra a világon. Mind nagyon távoliak vagytok nekem. A melegségnek és a fénynek csak négy apró pontja létezik az egész világon, amik olyan kitartóan világolnak számomra, hogy még mindig valamennyire embernek érzem magam. Az anyád, az apád, Lucie és te. Ti szerettek, megremegtek és lángoltok. Senkinek se hagyd, hogy megmondja, ki vagy.

2 megjegyzés:

  1. Szia! Ezeket a köteteket még csak ebookon lehet olvasni?

    VálaszTörlés
  2. Szia! Ezeket a köteteket még csak ebookon lehet olvasni?

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets