Blogger Widgets

2015. március 31., kedd

Visszatérhetnek?!


Sziasztok!

Egyre több információt tudunk meg a TMI sorozattal kapcsolatban: tudjuk, hogy az ABC Familynél vannak a jogok, hogy Ed Dexter a sorozat felelőse, hogy Cassie Los Angelesben van, hogy egyeztessen a filmesekkel, és azt is, hogy kedvenc producerünk, Martin Moszkowicz, aki a Csontváros film forgatását végig közvetítette a rajongóknak, szintén ott van. Tudjuk, hogy 13 részt rendeltek be első körben, és hogy a casting már el is kezdődött Clary, Jace és Simon szerepére, hogy májusban kezdődhessen a forgatás Torontóban. 

De azért a bizonytalansági faktorunk is elég nagy: van bárki az eredeti szereplőgárdából, aki visszatér? Mikor derül ki, ki kapta a szerepeket? Mennyire igazak a pletykák, amelyek a neten keringenek? Ez még úgy is kérdés, hogy Cassandra Clare néhányat már megcáfolt, így tudjuk, hogy - a pletykákkal ellentétben - Simonnak mégsem lesz Natalie nevű barátnője, viszont valóban 2 évvel idősebbek lesznek a szereplők.

Viszont ahogy korábban már írtam is róla, a hirtelen elindult Shadowhunters Facebook oldal fejléce, valamint a torontói forgatási helyszín újabb kérdéseket vet fel. Ha megtartották az eredeti logót (az előbb említett fejlécben), és a forgatási helyszín is ugyanaz lesz, van rá esély, hogy újra láthatunk más dolgokat is visszaköszönni a Csontváros filmből? 

A jogok ugyanott vannak, a producerek stimmelnek, szóval nem kizárt, hogy indul az újrahasznosítás. 

A Csontváros díszletei nem voltak olcsók, hiszen elég hamar kiderült, hogy nagyon sok mindent nem digitális effektekkel oldottak meg, hanem valóban felhúzták a díszleteket - az Intézet belső terét, a Csontvárost... Cassie azt mondta, a díszletek között úgy érezte, valóban a saját kitalált világában sétálgat. Harald Zwart rendező is elmondta, hogy igyekeztek, minél valóságosabb legyen minden - nem titkoltan azzal a szándékkal is, hogy ezeket a díszleteket, kellékeket újra fel tudják majd használni, amikor visszatérnek a Hamuváros forgatására. 

A Hamuváros elmaradt, de most új lap kezdődik a TMI adaptációk történetében. Újrakezdjük az egészet, az elejéről. De ez nem változtat azon, hogy azok a bizonyos díszletek megvannak valahol. Ahogy a forgatási helyszínek is Torontóban, ahová visszatérnek a sorozattal. 

Összeszedtem néhány helyszínt, amelyeket nem kizárt, hogy újra láthatunk majd a jövőben. Kérdés, hogy mennyire lesz új a koncepció: vajon annyira, hogy inkább megy a kukába minden filmes "maradék", vagy próbálják majd összemosni Ed Dexter és Harald Zwart elképzeléseit? 

A Fray-ház

Akik annak idején követték a forgatást, emlékezhetnek rá, hogy Claryék háza valójában egy teljesen hétköznapi épület Torontóban. Itt kezdődött a forgatás annak idején, ezek voltak az első díszletek, amelyeket láthattunk.



Luke könyvesboltja

Szintén Torontói forgatási helyszín volt Luke könyvesboltja, ugyancsak a forgatás elejéről.



Dumort Hotel

Egy régi, dohszagú épületben - méghozzá egy elhagyatott, Royal Connaught nevű hotelben - forgatták a Dumort Hotel jeleneteket.



Néma Város (külső jelenetek)

A Néma Város külső jeleneit valószínűleg a St. James székesegyház temetőjében vették fel, így ide szintén könnyedén visszatérhetnek. 



Java Jones

A Java Jones szerepét egy Queens Streeten található kávézó öltötte magára.



Üvegház

Az üvegházas jelenet helyszínét a torontói Allan Gardens Conservatory biztosította, bár azért elég sok belső munka is folyt, hiszen nagyrészt zöldnövények voltak a melegházban, így a színes virágokat utólag helyezték be a filmesek. 




Fotó a film forgatásáról


Intézet

Az Intézet már nehezebb ügy, hiszen ezt nem egy helyszín adta, hanem több helyszínt mostak össze eggyé. 
A Torontói Egyetem Knox College-a volt a betegszoba és a bejárat belső fele, míg a Casa Loma szolgált az ereklyeterem, a hálószobák és a folyosók díszletéül. Ezenkívül a belső jelenetekhez a Cinespace Film Studiosban építettek díszletet a könyvtárnak, a kupolás jeleneteknek, a pincének, illetve az épületen kívüli jeleneteket is itt vették fel. (Nyilván nagy adag digitális effekttel, hiszen az Intézet külső oldala kifejezetten impozáns, ezt nyilván nem építették meg.)

Ezek közül természetesen a külső helyszínekre is visszatérhetnek, de ami még ennél is biztosabb lehet, hogy a belső díszleteket újra felhasználhatják, így visszatérhet a könyvtár, a pince és a kupola is.




És ha már szóba került, nyilván a belső díszletek újrahasznosítása a legkönnyebb, hiszen a külső helyszínek plusz szervezést igényelnek, nem biztos, hogy a forgatás idején elérhetőek, és még számos más probléma is felvetülhet.
Ellenben a belső díszletek rendelkezésre állnak, csak fel kell őket húzni, így ezek újrahasznosítása elég valószínű.


Madame Dorothea

Madame Dorothea lakását is belső térben építették fel, nem külső helyszínes forgatás volt, így nem kizárt, hogy ez például visszaköszön majd a sorozatban. 




Néma Város (belső)

A Néma Város belseje teljes egészében belső díszlet volt, megépítése 2 hónapot vett igénybe, és valószínűleg elég nagy költségtételt jelentett. Ráadásul talán ez sikerült mind közül a legjobban, én személy szerint örülnék, ha visszatérne. 




Ha még több forgatási fotóra vagytok kíváncsiak, keressetek vissza az oldal korai bejegyzéseire, annak idején közvetítettem az eseményeket, valamint a Pinterest oldalon forgatási nap szerint táblákba rendezve is megtaláljátok a fotókat.
Valamint érdemes lehet beleásni magatokat a két megjelent filmes könyvbe is, a hivatalos illusztrált filmkönyvbe valamint az Árnyvadász-útmutatóba.

1 megjegyzés:

  1. Az lehet hogy Jemima fogja játszani Izzy-t a sorozatban is ?

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets