Blogger Widgets

2013. január 31., csütörtök

Kulisszák mögötti infó az Árnyvadászok és Alvilágiak borítójáról

Sziasztok!

A Smart Pop Books készített egy kis leírást arról, hogyan is született az Árnyvadászok és Alvilágiak borítója. Íme:


A borító elképesztő, természetesen. Cliff Nielsen munkája, aki sok kedvenc YA könyvem borítójáért felelős az utóbbi évekből (beleértve a Mortal Instruments és az Infernal Devices borítókat is). De azt is imádom, amit Cliff a koncepcióval tett, képes volt a mi szétszórt jegyzeteinket csapatmunkáról meg kézfogásokról meg városokról egyetlen képpé alakítani úgy, hogy tele legyen jelentéssel. 
Részben azért választottuk az Árnyvadászok és Alvilágiak címet, természetesen, mert ez jellegzetesen TMI. De nagyon tetszett az jellege is, hogy többféle csoport összefog egy nagyobb jóért. Az Üvegváros végére emlékeztet, de arra is, ahogy a sok résztvevő összefogott, hogy létrejöjjön ez a könyv. (És szeretek úgy tenni, mintha az Árnyvadászok részei lennének valamiféle játéknak, mint ahogy az esszék a könyvben: mögöttes jelentést keresnek, az árnyak között, a The Mortal Instruments sorozatban, és napfényre hozzák őket.)
Azok, akik követnek Tumblr-en, már tudják, hogy a jel a tenyéren az összefogás rúna egyik fele, amit Clary az Üvegvárosban alkotott. (Ezt használjuk, ahogy a párját is a belsőn). A design Val Freire munkája, aki (a link szerint) eredetileg a Th3rd World's Mortal Instruments képregényekhez készítette őket. Mi pedig nagyon boldogok vagyunk, hogy használhatjuk őket. (Köszi, Val!)
A kezek mögött is van egy történet. Ha az összefogás rúnát ábrázoljuk, nyilvánvalóan akartunk egy Árnyvadász kezet és egy Alvilági kezet. De melyik Árnyvadász? Milyen Alvilági? Azt akartuk, hogy ne lehessen pontosan tudni, melyik szereplő - akármilyen csábító volt is, hogy Magnus és Alec legyen -, de hogy segítsünk Ciffnek kézmodellt választani (kézmodellt!), végül egy női és egy férfi mellett döntöttünk, egy fiatalabb és egy idősebb. És azért, mert megtehettük, az alvilági kéz megjelenését és korát Maia leírásából vettük. A kicsit hosszabb, élesebb körmök azt sugallják, hogy ez egy vérfarkas.

Forrás

Én pedig mostantól minden nap le fogok közölni egy képet egy idézettel a könyvből, amiket szintén a Smart Pop Books osztott meg. :) Remélem közben meg is jön a könyvem, és akkor tudok rögtön véleményt is írni róla. :))

1 megjegyzés:

  1. Uuuuuuuuuugy imádom ezeket az apró kis dolgokban elrejtett fontos információkat,amik annyire fe tudják csigázni az embert..nekem valószínüleg fel sem tűnt volna,h hosszabbak a körmök,mint a (vér)farkasoknak!! :D yDD

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets