Blogger Widgets

2012. december 1., szombat

Árnyvadászok és Alvilágiak

Sziasztok!

Erről a kötetről már írtam korábban, de most több okból is írok megint. A fő ok, hogy kaptunk egy kis részletet a könyvből. Ám pontosan ebből a részletből derült ki, hogy a kötet kicsit más lesz, mint amire eddig számítani lehetett az alapján, amit tudtunk.

Eddig azt írtam, hogy ezek az Árnyvadász világban játszódó történetek lesznek, amelyeket más írók írtak. Nos, jelentem, kiderült, hogy nem. Az egyes írók nem történeteket írtak, hanem esszéket egy-egy témában.

A részletben olvasható a Cassandra Clare által írt bevezető, amelyben elmeséli, honnan is jött az ötlet az Árnyvadász világhoz, és hogyan lett azzá a történet, amivé. Illetve Diana Peterfreund részéből is kapunk egy kis ízelítőt.

Nagyon jó lenne, ha ezt az egész részletet le tudnám fordítani nektek, de sajnos nem lesz rá időm, belátható időn belül semmiképp. :( Ezért bocsánat azoktól, akik nem tudnak angolul. Ha esetleg váratlanul rengeteg szabadidőm lesz, majd még lehet, hogy nekiugrok, de semmit sem ígérek.

Addig is hozom az egyes fejezeteket az írókkal együtt:


Otthontalan helyek - Kate Milford

A háború művészete - Sarah Cross

Élesebben, mint egy szeráfpenge - Diana Peterfreund

Amikor a törvényt arra teremtették, hogy megszegjék azt - Robin Wasserman

Simon Lewis: Zsidó, Vámpír, Hős - Michelle Hodkin

Amiért a Legjobb Barát Soha Nem Kapja Meg a Lányt  - Kami Garcia

Testvéri Szeretet - Kendare Blake (Hm... Ezt a címet nehéz lefordítani. A testvéri kicsit semleges, de nem találtam rá jobb szót. A brotherly szót használja, ami a fiú testvérekre vonatkozik, és látatlanban gyanítom, hogy itt inkább a bajtársi, harcostársak közötti kötődésre vonatkozik, a történet tükrében egészen konkrétan a parabatai kapcsolatra. De ebben persze nem lehetek biztos.)

Barátra vágyva - Gwenda Bond

(Nem) Csak Szemléltetés Céljából - Rachel Caine

The Importance of Being Malec - Sara Ryan (Ezt a címet egy bizonyos okból hagytam meg angolul a felsorolásban. Akik ismerik Oscar Wilde-ot, azok valószínűleg tudják, hogy van egy drámája, aminek a címe The Importance of Being Ernest. [Magyarul több címen is fut, a legismertebb a Bunbury: Avagy jó, ha szilárd az ember - a szilárd itt névként és tulajdonságként is funkcionál, ahogy az eredeti Ernest is szójáték, egyrészt név, másrészt az earnest szóra utal, amit ugyanígy ejtenek, a jelentése pedig komoly, megfontolt.] Tehát, visszatérve Sara Ryan nyilvánvalóan ezzel a címmel játszott. Tehát a cím Malec fontosságára utal.)

Főgonoszok, Valentine és Előny - Scott Tracey (Muszáj megjegyeznem, mert tetszik az eredeti cím. Villains, Valentine, and Virtue - olyan szépen alliterál)

A halhatatlanság és hátrányai - Kelly Link és Holly Black

Mit gondol az a deviáns nő, mit csinál? Avagy az Árnyvadászok bevadultak - Sarah Rees Brennan


3 megjegyzés:

  1. Nem tudod, hogy magyar megjelenésre lehet-e számítani?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, sajnos úgy tudom, egyelőre nem tervezik.

      Törlés
  2. A brotherly szóra szerintem még jó a fivéri is, az kicsit kifejezőbb:) Bár nem biztos...:D

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets