Blogger Widgets

2013. július 6., szombat

Q&A Londonban


Sziasztok!

Mondtam, hogy hozom majd a videókat a londoni eseményről. Íme. Próbálom minden videónál összefoglalni, hogy kb. miről beszélnek, már amit persze értek, mert ezek amatőr felvételek.

Mivel több videó is lesz, illetve a videók alatt elég sok szöveg, ezért a tovább után találjátok őket.





Az első videó:





Akit először látunk, az Sarah Rees Brennan, Cassie egyik legjobb barátnője, maga is YA írónő, és a Bane krónikák egyik társszerzője. Cassie mond egy kis bevezetőt arról, hogy mennyire örül, hogy eljöttek az angol rajongók, nagyjából elmondja, hogy mire számítsanak. Az első kérdésre válaszként Cassie elmondja, hogy a Bane krónikák novellák ebookként jelennek meg külön-külön, aztán egyben az összes érkezik majd nyomtatott verzióban is. Az ebookok gyakorlatilag úgy jelennek meg, ahogy írják őket, mindig éppen az aktuálisat. Aztán Sarah hozzáteszi, hogy a borító szép lassan összeáll majd a darabokból, és aztán áradozik egy kicsit Godfrey-ról. :)

Az ezutáni kérdést nem igazán értem, azt hiszem, az a kérdés, hogy ha bármelyik sorozatból választhatna egy szereplőt, ki lenne? Mire Cassie elmondja, hogy a kedvenc sorozata a Gyűrűk ura, és Frodót szereti, de nem hiszi, hogy szeretne annál is alacsonyabb lenni, mint amilyen. Úgyhogy Legolast mondaná, mert halhatatlan és képes nagy távolságokra ellátni.

A következő kérdés az, hogy Tessa szerepelni fog-e a Végzet ereklyéiben, mire Cassie elmondja, hogy már szerepelt, az Üvegvárosban. Nem teljesen értem, hogy ezután mit mond, de azt hiszem, semmi konkrét választ nem ad, aztán arról beszélnek, hogy Church is több részben szerepel, mire Cassie elmondja, hogy imádja a macskákat.

Aztán megnézik az előzetest, és mondják, hogy van még egy különleges vendég, és azon nevetnek, hogy majd őt ültetik középre, mert Cassie nem lát a naptól. Aztán behívják Jamie-t, aki ugye odaadja Cassie-nek a sapkáját a napfény ellen. Aztán Cassie megjegyzi, hogy Jamie egy kitűzőt visel, amin Kevin Zegers van. Jamie pedig erre azt mondja: a pasim.

A következő kérdés: Mi a kedvenc részetek a filmből? Cassie megkérdezi Jamie-t, hogy látta-e már, mire Jamie azt feleli, hogy a nagy részét, de kicsit fél megnézni az egészet. Aztán Cassie és Sarah elmesélik, hogy ők is láttak belőle valamennyit. Bocsi, itt nem teljesen értem a dolgokat. Aztán Cassie elkezd válaszolni, mondja, hogy volt egy rész, amiben Lily, Jamie és Robert Sheehan vannak, aki Simont játssza - erre elkezdenek örülni a rajongók -, és ebből a jelenetből már láttunk is valamennyit az előzetesben. Clary szalad, hogy megölelje Simont, és Jace nézi, és elmondja, hogy ennél a résznél Claryre és Simonra koncentrált, mert ez annyira jó jelenet nekik, és aztán észreveszed Jamie-t a háttérben. Néha nem történik a háttérben semmi, de Jamie itt még mindig Jace volt, és nagyon jó az a rész, olyan, mintha Jace kitette volna a szívét. Mire Jamie viccesen megjegyzi, hogy egész karriert épített abból, hogy a háttérben van. Aztán elmondja, hogy az ő kedvenc része, ami boldoggá fogja tenni a rajongókat, az üvegházas jelenet. Aztán amikor elkezdődik a sikítás, megjegyzi, hogy pont erre gondolt, és kiszól, hogy mocskos a fantáziájuk a rajongóknak, majd megjegyzi, hogy templomban vannak.

Melyik sorozatot szerette Cassie jobban írni. Elmondja, hogy másik, de mindkettőt szereti. És nem szívesen választana.

A következő kérdés Jamie-é. Volt-e olyan jelenet, ami kifejezetten brutális volt? Jamie elmondja, hogy fizikailag és mentálisan az egész forgatás nagyon kemény volt. Beszél arról, hogy elmentek ebbe a hotelbe, ahol egy teljes hétig forgatták a Dumort hotel jelenetet, ez volt a legnehezebb, de az egész nagyon nehéz volt.


Második rész:




Az első kérdés itt Cassie-é. Kiről szeretett a legjobban írni. Cassie elmondja, hogy Tessa és Simon azok, akik a leginkább hasonlítanak rá, de Magnust és Jace-t nagyon szórakoztató volt írni. És aztán itt beszélnek arról, amit már egy külön videóban posztoltam, hogy Cassie látta Godfrey-t a forgatáson, és megjegyzi, hogy az alsónadrág, amin Godfrey-n volt nagyon jól nézett ki. Jamie meg hozzáteszi, hogy nagyon hideg volt. 

Itt nem teljesen értem a kérdést meg Cassie válaszát (beszél olyasmiről, hogy egy könyvben egészen más sok oldalon keresztül megismerni valakit), aztán Jamie arról beszél, hogy amit ki akart hozni Jace-ből, az a sebezhetősége.

Aztán Cassie vizet ad Jamie-nek, mire ő elkezd viccelődni, hogy vodkát iszik. Egy templomban.

A következő lány elmondja, hogy Jamie-hez van egy kérdése. Aztán mondja, hogy szereti Jamie-t. Mire Jamie megköszöni, és megjegyzi, hogy ez nem kérdés. Mi volt a legnehezebb hozni a képernyőre. Mire Jamie elmondja, hogy a tényt, hogy démonvadász, mert azt nem csinálja a hétköznapokban. Aztán elmondja, hogy az az érdekes, hogy igazából semmit sem talált Jace személyiségében, amihez nehéz volt kapcsolatot találnia. Amikor először elolvasta a forgatókönyvet, azt gondolta, hogy majd sok kutatást kell végeznie, de minél többet csinált, annál inkább rájött, hogy Jace benne gyökeredzik, jobb mint gondolta volna. És ez nagyon meglepte. Szóval nem volt semmi, ami különösebben nehéz volt, de ez a vélemény még változhat, miután láttuk a filmet.

A kérdést nem értem, de Cassie elmondja, hogy Will eredetileg nem volt walesi. Aztán elment Walesbe, és látta a környéket, és azt gondolta, hogy szomorú és gyönyörű, és úgy gondolta, ez az, innen származik Will. Aztán arról beszél, hogy hogyan kutatott. (És bocsi, muszáj ezen a ponton megkérdeznem: Jamie komolyan egy hajszállal játszik???)

Cassie a következő kérdésre válaszolva elmondja, hogyan is jött az egész világ ötlete. De nem igazán értem, és ha meg akarjátok tudni, akkor fent van az oldalon, amit erről írt korábban.

Aztán Cassie elmondja, hogy nem tudnak semmit a premierekről. Annyit tud, hogy több is lesz, és hogy Jamie valószínűleg hónapokig utazgat majd.

Cassie-től kérdezik, hogy milyen látni, hogy a könyvéből film lesz. Hihetetlen, de kicsit furcsa és szürreális. Amikor először elment megnézni a film nyers, vágott verzióját, teljesen zöld volt, remegett, hogy milyen lesz majd. De azt gondolja, hogy gyönyörű film, és szerinte szeretni fogjuk.

Arról kérdezik, tervez-e más sorozatot. Abban nem biztosak, hogy Árnyvadászosra vagy nem arra gondol-e a kérdező, de Cassie szerint nem Árnyvadászosra, úgyhogy elmondja, hogy jövőre jön egy The Iron Trial című könyve, ami a Magisterium sorozat része lesz, és az nem Árnyvadászos. Erre Jamie tesz valami megjegyzést, hogy eljátszhatná, mire Cassie elmondja, hogy a főszereplő 12 éves, Jamie meg megjegyzi, hogy tud 12 éveset játszani.


Harmadik videó:




Arról kérdezik Jamie-t, hogy mit vár a legjobban a következő filmből. Elmondja, hogy ez elég általános, de a karakterfejlődést, meg hogy szétrúghat még pár hátsót.

Ha bárki mást játszhatna a filmből, Jamie Madame Dorothea lenne. 

A következő kérdés, hogy milyen volt a hangulat a forgatáson, ezt már külön videóban kitettem és összefoglaltam, úgyhogy most nem fogom. És az aztán következőt szintén, hogy mi inspirálta Jace megformálását. A következő Cat kérdése a TMI Source oldaltól, amiről már szintén írtam külön posztban, Jamie TMI tetkójáról. (Ezt érdemes megnézni, olyan cuki, ahogy erről mesél. :D)

Aztán a következő kérdés arra vonatkozik, hogy hogyan változtatta patkánnyá Cassie Simont, mire elmondja, hogy igazából nem ő csinálta, tehát nem ez az oka, hogy mostanában nincsenek képek Robbie-ról.

Aztán Jamie elmondja, hogy készült valamivel, hogy megköszönje a rajongóknak, hogy eljöttek, pár számmal, mire mindenki sikítozik. Ezeket az éneklős videókat pedig már korábban feltettem.



És akkor ugyanerről  a Kérdezz-felelek részről egy másik sor videó:








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets