Blogger Widgets

2013. június 13., csütörtök

Parabatai párok - Akiket eddig ismerünk


Sziasztok!

A Herondale parabatai kép miatt volt egy-két félreértés, amit gondoltam most tisztázok egy külön posztban. Egyszerűbb is, és így legalább biztos, hogy mindenkihez eljut. 

A parabatai kötés - ha esetleg valaki nem tudná - két olyan ember között áll fenn, akik nagyon szoros kapcsolatban vannak, és ezért úgy döntenek, hogy együtt harcolnak a csatában, és támogatják egymást egész életükben. Pontosan azért, mivel ez egy nagyon mély kötelék, elég nehéz néhány mondatban elmagyarázni. Bővebb infót a dologról ebben a két posztban olvashattok: 

Amit viszont fontos megjegyezni, hogy a parabatai dolognak vannak szabályai, nem úgy működik a dolog, hogy valakire ránézel, szereted, és akkor már a parabatai párod is. 

A parabatai kapcsolathoz át kell esni egy bonyolult szertartáson, anélkül senki sem lehet parabataia senkinek. Az egyik feltétele a szertartásnak, hogy mindkét félnek 18 évesnél fiatalabbnak kell lennie, ez már alapból leszűkíti a kört. Illetve volt félreértés ezzel kapcsolatban: egy embernek csak egy parabatai párja lehet.

Tehát ennek tükrében a parabatai párok, akiket eddig ismerünk, beleértve a már megjelent és a még tervezett sorozatokat is:


TMI-ból tudjuk:
Jace - Alec Lightwood
Luke Garroway -Valentine Morgenstern
Robert Lightwood - Michael Wayland

TID-ből ismerjük:
Will Herondale - Jem Carstairs

TLH-ban lesznek: (Clockwork Princess spoiler!!!!)
James Herondale - Matthew Fairchild
Cordelia Carstairs - Lucie Herondale

TDA-ban lesznek:
Emma Carstairs - Julian Blackthorn


Ez az összes parabatai páros, amit eddig ismerünk. 
És nem, Stephen Herondale nem volt Valentine parabatai párja, még akkor sem, ha közeli kapcsolatba kerültek, miután Luke vérfarkas lett. Egyrészt leírják több helyen is, hogy a parabatai kötelék még Valentine számára is szent volt a maga módján. Másrészt egy embernek csak egy parabatai párja lehet életében, akkor is, ha az előző már meghalt. És végül - és ez döntő - Valentine addigra már elmúlt 18, így semmiképpen sem választhatott volna új parabatait, mert már túl idős volt a szertartáshoz.

2 megjegyzés:

  1. Piszkálta az agyamat, úgyhogy belelapoztam A hercegbe, és jól rémlett: Jem a vonaton azt mondja Tessának a parabataiokról, hogy "Egy árnyvadász életében csak egyszer vehet részt a rituáléban." :)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets