Blogger Widgets

2013. június 9., vasárnap

Könyvhét


Sziasztok!

Ígértem a tegnap esti posztnál, hogy fogok még írni a Könyvhétről. 

Legnagyobb örömömre többetekkel is találkoztam, és az Árnyvadász harci dísz is megvolt: nyakláncok, karkötők, cipő! Mind-mind Árnyvadászos! Már ennek is nagyon örültem, és elárulhatom azoknak, akik nem voltak ott, hogy a központi témák Magnus, a kacsák illetve a rejtélyes Zakariás testvér voltak. Mi, akik már olvastuk angolul a könyveket, misztikusan mosolyogtunk a tippekre, de természetesen igyekeztünk tartani a pókerarcot, és nem lelőni senkinek a poénokat. 

Közben azért bizonyos időközönként oda-odapillantgattunk arra a bizonyos könyvkupacra, és amikor megérkezett a friss szállítmány, készítettem is nektek egy képet:


Örömmel jelentem viszont, hogy nem csak az Elveszett lelkek városát, hanem a Csontvárost is láttam több embernél, és igen nagy volt a kísértés, hogy letámadjam őket, és elmondjam, hogy mennyire jó könyvet vettek! :D

Megszokhattátok már, hogy a Könyvmolyképző Kiadó könyveiben találtok kis prospektusokat, a legtöbb esetben az új és várható megjelenésekről. Jelentem, idén az Árnyvadász világ beszippantotta a prospektust is! Lefényképeztem nektek:



És igen, jól olvastátok!
A Könyvmolyképző Kiadó webshopjában indult egy oldal, a Fan Team. Nincs más dolgotok, mint megadni a nevetek és az e-mail címeteket, és hihetetlen jó nyereményjátékban vehettek részt! Minden hónapban 20 rúnás pólót és 20 plakátot lehet nyerni (ezeket láthatjátok a képen), illetve a tagok között még 10 páros belépőt is kisorsolnak augusztusban a premier előtti vetítésre!



Aztán még a prospektussal kapcsolatban felmerülhet egy kérdés, méghozzá a filmes borítós Csontvárosról. A képen azt a filmes borítót láthatjátok, amivel angolul is megjelent a könyv, nem pedig valamelyiket, amelyikre szavazni lehetett a Vörös Pöttyös Facebook oldalon. A dolog még nem végleges, tehát egyáltalán nem biztos, hogy a könyv tényleg ezzel a borítóval érkezik, ennek a kiadón kívülálló okai vannak. Mindenesetre el tudom mondani, hogy szeretnék azt a borítót, amit ezen a képen láttok, és ami a filmes plakát is. Küzdenek érte, majd kiderül, hogy sikerül-e. 

Más témák, mert igyekeztem információkat gyűjteni minden Árnyvadászos dologgal kapcsolatban a Könyvhéten Katona Ildikótól, a kiadó vezetőjétől. 

Bane krónikák. Igen, ahogy már valószínűleg a legtöbben tudjátok, érkezik magyarul is! És megerősíthetem, hogy nem csak e-book formában, hanem nyomtatva is, puha és kemény kötésben egyaránt. A mikor még elég képlékeny, egyelőre a valamikor ősszel tűnik a legvalószínűbbnek. Kamper Gergely gőzerővel fordítja a Clockwork Princesst, tulajdonképpen a fordításokon múlik a mikor. Tőle mindenesetre olyan ígéretet kaptam, hogy nagyon fog igyekezni, mert tudja, hogy mennyire várjuk. Illetve a Bane krónikákkal kapcsolatban még felmerült a kérdés, hogy most akkor minden novella egy külön könyv lesz-e. Egyelőre úgy tűnik, hogy az első rész - a What Really Happened in Peru - külön kötet lesz, a többi pedig még kérdőjel. 

Más filmes könyvek. Erről konkrét információval nem tudok szolgálni, de úgy éreztem, hogy van rá esély, hogy megjelenjen magyarul a filmes-kulisszatitkos könyv, mint ahogy annak idején a Twilightnál is kiadták, ehhez minden bizonnyal az szükséges, hogy sikeres legyen a film. Meglátjuk.

Árnyvadász kódex. Na jó, szegény Ildikót ezzel a könyvvel nagyon letámadtam. Elég erősen kampányoltam a megjelenés mellett (ezt az ott lévők szerintem meg tudják erősíteni xD), de erről sem tudok konkrétumot mondani, mivel még elég keveset tudunk magáról a könyvről. Egyelőre várakozunk, és majd kiderül. Mindenesetre Ildikó tud róla, hogy létezik a könyv, erről biztosítalak titeket, és nem mondott nemet, szóval reménykedhetünk.

Azt hiszem, leírtam mindent, amit szerettem volna, ha esetleg még van valami kérdés, várom őket, mint mindig! :)

Jaj, és még valami! Ha olvassátok az Elveszett lelkek városát, jelöljétek Molyon! Olyan jó lenne, ha felférne a heti legolvasottabb könyvek közé! :D

10 megjegyzés:

  1. Hát ez nagyon jó hír! :D Alig várom ,hogy megvegyem! :D xD És ráadásul a Bane krónikák is! :O Ez elképesztő! Azt hiszem megvan az olvasnivalóm a gimi végéig! :D

    VálaszTörlés
  2. Azon a kis lapon én is meglepődtem, mikor este a kis apartmanba megcsodáltam a szerzeményeim. Egyből ugrottam is a laptop elé :))

    VálaszTörlés
  3. Viszont ahogy látom azt az Árnyékvadászok feliratot még nem javították...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jeleztem a kiadónak, biztosan javítják, csak a hétvégén nem dolgoznak az informatikus valószínűleg. :)

      Törlés
  4. A kemény kötésű Csontváros meg fog jelenni eredeti borítóval is vagy csak filmes borítóval?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennek kifejezetten örülök. :) És azt nem tudod véletlenül, hogy az is a filmes borítóssal egy időben jelenik meg?

      Törlés
    2. Hát, még nem tudok megjelenési időpontot, szóval erre nem tudok válaszolni. De szerintem augusztus körülre várhatjuk mindkettőt. Amint konkrétat tudok, hozom a hírt. :)

      Törlés
  5. Alexandrában is meglehet venni a könyvet már?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyelőre előrendelhető státuszban van, ahogy nézem, szerintem néhány nap átfutási ideje lesz, amíg megérkezik hozzájuk.

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets