Blogger Widgets

2013. június 9., vasárnap

Ha CoLS-t olvastok... - Blackthornok


Sziasztok!

Gondoltam, ahogy haladok a könyvvel, én is kiírok egy-két érdekességet, amire érdemes lehet odafigyelni. :) Első körben a Blackthornokkal kapcsolatos részekről írnék, mert ez egy másik trilógia szempontjából érdekes.

30. oldal 
"Helen családja vezeti a Los Angeles-i Intézetet." 

Bizony Helen családja vezeti, a Blackthornok. És nagyon érdemes odafigyelni, ugyanis ők lesznek a The Dark Artifices főszereplői, ami Los Angelesben játszódik majd.

31. oldal 
"Helen, azt hiszem, az öcséd éppen a világ legnagyobb olvasztottviasz-pocsolyáját igyekszik előállítani."

Na, ki bukkant fel? A következő Jem, Will, Jace! Ugyanis ez a bizonyos fiú lesz majd a következő férfi főszereplőnk!

"- Helen Blackthorn.
Azt hallottam, folyik némi tündérvér a családban - jegyezte meg Alec. 
Á, gondolta Clary, ez megmagyarázza a hegyes fület. A nephilimvér dominált, így egy tündér és egy árnyvadász gyereke mindig árnyvadász lett, de a tündérvér különös módon tudott megmutatkozni, néha akár generációkkal később is.
- Egy kevés - bólintott a lány."

Az igazság az, hogy Cassie elmondása alapján Helen édesanyja tündér volt, édesapja pedig Árnyvadász. De nem minden Blackthornban folyik tündérvér, mert különböző az édesanyjuk. 

33. oldal
"Helen érkezett vissza, csuklójánál vonszolva maga után egy fiatalabb fiút, akinek kék viasz borította a kezét. Nyilván a főhajót díszítő hatalmas kandeláberekben égő fáklyákkal játszott. Úgy tizenkét éves lehetett, arcán huncut mosoly ragyogott. A szeme ugyanolyan döbbenetes kékeszöld volt, mint a nővéréé, bár sötétbarna haja nem hasonlított az övére. - Itt vagyunk. Talán mennünk kellene, mielőtt Jules szétszedi az egész helyet. Arról nem is szólva, hogy fogalmam sincs, hol lehet Tibs és Livvy.
- Viaszt ettek - vágta rá segítőkészen a fiú, akit ezek szerint Julesnak hívtak. 
- Atyaisten! - nyögött fel Helen, és bocsánatkérően pillantott a többiekre. - Ne is törődjetek velem! Hat fiatalabb testvérem van és egy idősebb. Tisztára olyan, mintha egy állatkertben élnék. 
Jules Alecről Isabelle-re, aztán Claryre mézett. 
- Nektek hány testvéretek van? - kérdezte. 
(...)
- Én nem vagyok a rokonuk - felelte Clary. - Nekem nincsenek testvéreim.
- Egy sem? - Jules hangjából hitetlenség csendült, mintha a lány azt mondta volna neki, hogy úszóhártya feszül a lábujjai között. - Ezért látszol olyan szomorúnak?"

És akkor itt van ő, már név szerint is. Jules (Julian), a következő Árnyvadász trilógia férfi főhőse! 
Menjünk bele kicsit a részletekbe is!
"A szeme ugyanolyan döbbenetes kékeszöld volt, mint a nővéréé, bár sötétbarna haja nem hasonlított az övére." - A Blackthorn családban öröklődik a jellegzetes kékeszöld szem és a sötétbarna haj. Jules mindkettőt örökölte, Helen azonban a tündérvére miatt nem, neki ezért más színű a haja, egészen pontosan világos szőke, fehéres-arany. 
"Arról nem is szólva, hogy fogalmam sincs, hol lehet Tibs és Livvy." - Tibs és Livvy Tiberius és Olivia Blackthorn, ők ikrek, ezért együtt tűntek el. Jules után ők következnek a sorban a koruk tekintetében.
"Hat fiatalabb testvérem van és egy idősebb." - Az egy idősebb testvér Mark, akiben szintén tündér vér folyik. Tehát ők azok Helennel, akik édestestvérek, a többi öccsük és húguk csak féltestvérek. A gyerekek pedig kor szerint csökkenő sorrendben: Jules, Tiberius és Olivia, Drusilla, Octavius, Ariadne, aki itt még körülbelül újszülött lehet, mert a Lady Midnight idején 5 éves.
Julesról tennék még egy észrevételt. Már itt is látszik, hogy elég jó megfigyelő, már ami az érzelmeket illeti. Ez valószínűleg a jövőben is így marad, hiszen Jules művész, csakúgy mint Clary, csak ő nem rajzol, hanem fest.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets