Blogger Widgets

2013. június 13., csütörtök

Atli Örvarsson a Csontváros zenéjéről


Sziasztok!

Készült egy interjú a Csontváros film zeneszerzőjével, Atli Örvarssonnal, amiben érdekes dolgokat árul el a film zenéjéről. Csak a Csontvárosra vonatkozó részeket fordítom, a teljes interjút elolvashatjátok itt



Beszéljünk a készülő filmedről, a The Mortal Instrumentsről. Milyen zenei benyomást akartál kelteni ehhez a sötét filmhez?
Ez egy napjainkbéli környezet, de valamiféle ősi háttérrel. Egy csoportról szól, az Árnyvadászokról. Démonokkal és az alvilág gonoszaival harcolnak, és már itt vannak évszázadok óta. Szóval ez a modernitás és valami ősi érdekes együttélése. Használtunk néhány korai hangszert is, mint amilyen a viol (magyarul használják rá a viola da gamba vagy simán gamba kifejezéseket is - Deszy), ami a hegedű és a cselló elődje. 

Milyen hangot ad ki a viol?
Húros hangszer, vibrato nélkül játszanak rajta, szóval kicsit olyan metálos hangzása van. És megvan benne az az ősi érzés. Népszerű volt a reneszánsz idején, az 1400-as, 1500-as években, ez volt a húros hangszer. Megvan benne ez a tiszta ősi hangzás. Megadja az ősi idők apró színezetét. 



A kedvetekért kerestem egy videót a viol hangzásáról, szóval ha valakit érdekel:



2 megjegyzés:

  1. Csak én tartom durvának, hogy ennyire odafigyelnek még a zenére is? :D Mármint lazán megcsinálhatták volna számítógépes keveréssel, de nem, ők inkább megkeresték ezt a mostanában már elég ritka hangszert... :D Respect. Again :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez igazából a zeneszerzőn múlik, az ő választása, hogy milyen hangszereket használnak. :)

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets