Blogger Widgets

2012. szeptember 1., szombat

TOP10+1 legjobban várt jelenet

Sziasztok!

Készítettem egy listát arról, hogy melyek is azok a jelenetek, amelyeket a legjobban szeretnénk a filmben látni. Figyelem, a lista erősen spoileres, ha még nem olvastad a Csontvárost.
Ez a lista természetesen szubjektív, könnyen meglehet, hogy ti nem ezeket a jeleneteket várjátok a legjobba. A listát a ti, a külföldi rajongók, a saját véleményem és a könyv főbb csúcspontjai alapján állítottam össze. 


1. Pandemonium 

 




Itt kezdődik minden. Az első jelenet, ahol az Árnyvadászok világa váratlanul magával ragad. Már rögtön az első jelenet a könyvben (mert könnyen lehet, hogy a filmet előbb valami hétköznapi, nyugodt nap bemutatásával kezdik) akcióval teli. És arról sem szabad elfeledkezni, hogy itt találkozunk először a főbb szereplőkkel: Claryvel, Simonnal, Jace-szel, Alec-kal és Isabelle-lel.

És akkor az olyan nyalánkságokat, mint Izzy ostora vagy az első Árnyvadász rucis jelenet, még nem is említettem.
Nem szabad megfeledkezni a kék hajú démonról sem, akit a rajongók már láttak a forgatás helyszínén, és a beszámolók alapján még ő is jó pasi. :)

2. Java Jones

 

 

Eric szerepel a filmben, tehát megvan az esély, hogy kapni fogunk a csodálatos költészetéből is egy adaggal, de ennél azért érdekesebb dolgok is történnek ebben a jelenetben. Először is kiderül, hogy Simon bele van zúgva Clarybe. És ha engem kérdeztek, alig várom, hogy lássam Robert Sheehant benne. :D
A másik fontos momentum, hogy Clary többet megtud az Árnyvadász világról, és esélyes, hogy a filmben is itt fogják őket részletesebben bemutatni. Jace szarkasztikus megjegyzései adják a kis pluszot. :)

3. Clary megöli a démont


Clary lenyomja a démon torkán a szenzort. Megkapja az első jelét Jace-től, és szó szerint a karjaiba ájul. Azt hiszem, nem kell többet mondanom.
És azért én nagyon várom azt is, hogyan oldják meg a démon külsejét. :)
Az sem utolsó szempont, hogy akciójelenet. Ez azért is fontos, mert ugyebár a történetet eladhatóvá kell tenni több korosztálynak és fiúknak-lányoknak egyaránt.

4. Először az Intézetben

 


Hogy miért is olyan érdekes ez a jelenet? Újabb infók az Árnyvadászokról, és itt ismerjük meg Alecet és Izzyt igazán. Plusz bemutatkozik Hodge és Hugo is.
Az Intézet maga is érdekes lehet, hiszen az épületnek is vannak különleges tulajdonságai. Él még a kérdés, hogy vajon tényleg Cassie macskája lesz-e Church. Ez szintén majd ebben a jelenetben derül ki. :P
És mint bibliofil, én azért arra a könyvtárra is kíváncsi vagyok. :)

5. Néma Város

 


Azt hiszem, ezt a jelenetet már csak a látvány miatt is várjuk. Sötét, csontok mindenütt és egy csomó Néma Testvér. 
A történet szempontjából is fontos jelenet, hiszen rengeteg dolog derül ki Claryről úgy is, hogy tulajdonképpen a legnagyobb kérdésekre még nem kapunk választ. 

6. Magnus partija


Ez az a jelenet, amit talán a legtöbben várnak. Maga Cassandra Clare is azt mondta, hogy Magnus partiját várja a legjobban. 
És ez nem is véletlen. Először is végre felbukkan Magnus. Ez már önmagában is elég izgalom, hiszen egy alapból vicces szereplő, félelmetes beszólásokkal. Ehhez pedig még hozzájön, hogy itt láthatjuk meg, Magnus filmbéli külseje is lesz-e olyan extrém, mint a könyvben. Csillámporral, színekkel és mindennel.
Ezenkívül felbukkannak ugyebár a vámpírok és a vérfarkasok is a buli forgatagában.
Különlegesen érdekes és szexi külső várható Clarytől is. Nem biztos, hogy megtartják a könyvbeli miniszoknyás dolgot, de ha az eddigi képekből indulunk ki (Clary bőrnadrágban és tűsarkúban), akkor esélyes, hogy jól fog kinézni. :)
Ja, és ami az én fantáziámat a legjobban birizgálja: a kémia Alec és Magnus között. Hiszen itt kezd el kibontakozni Malec. :D

7. Mentőakció a Dumort Hotelben 

 


Simon mint patkány. Ez már alapjáraton is izgalmassá teszi a jelenetet. 
Ehhez adjunk hozzá még egy vámpírklánt, néhány Árnyvadászt (az eddigi képek alapján lehetséges, hogy Alec és Izzy is részt vesz az akcióban), és kezdődhet a csihi-puhi. Ez valószínűleg akció szempontjából a film egyik csúcspontja lesz, és ha hinni lehet a híreknek Jamie beveti a kaszkadőrmutatványokat, szóval Jace-től várhatunk izgalmas képsorokat. (Ha bárhová beteszik, hogy Jamie szaltózik a levegőben, az itt várható.)

8. Éjféli virág


A film romantikus részének csúcspontja. Holdfényes éjszaka, piknik, virág... Csók. 
Ami szerintem a jelenetben a legjobb lehet, hogy amellett hogy romantikus, megtarthatják a vicces részeket is, és ettől még a hímnemű nézőközönség sem fogja olyan nyálasnak érezni.
Reményeim szerint az a jelenet is benne lesz a filmben, amikor Jace visszakíséri Claryt, és Simon egyszercsak előállít a szobájából, mert az lehet az egyik legviccesebb jelenet a filmben. 

9. Luke átalakul 


Ha valamivel el lehet rontani egy ilyen filmet, akkor az a silány digitális munka. 
Ebben a jelenetben - amellett, hogy végre kiderül, mi van Luke-kal - az lesz az érdekes, hogy hogyan oldják meg a vérfarkas átalakulást. A Twilightot sok kritika érte ez ügyben. És biztosak lehetünk benne, hogy ebben is figyelmet fog kapni. És egyáltalán? Hogy fognak kinézni a vérfarkasok? Hiszen a twilightos farkasoktól kezdve, akik szinte úgy néznek ki, mint egy sima farkas, a HP-s vérfarkasig, ami már szinte alig hasonlít egy valódi farkasra elég széles a skála. 
 

10. Együtt a család


És kétségtelenül ez lesz az a jelenet, amit ha jól megcsinálnak, ütni fog. Egyrészt végre megjelenik a főgonosz, akit az ember a film eleje óta vár. (Bár könnyen meglehet, hogy néhány másodpercre már korábban is láthatjuk a filmben, majd meglátjuk.) De ez nem minden, hiszen itt derül fény minden titokra. (Vagy legalábbis sokra.) A jelenet egyszerre izgalmas és megrázó, és szinte garantált, hogy mindenki erről fog beszélni, amikor kijön a moziból. (Már legalábbis azok biztosan, akik nem olvasták a könyveket. Hiszen azért ez a testvér dolog elég sokkoló. És véleményem szerint pontosan ez a testvér dolog lehet az, amiért sokan rögtön elindulnak majd a könyvesboltokba, hogy megtudják, mi lesz a folytatásban.)

+1 Alec és Magnus első csókja 


És nem bírom kihagyni. Számomra a film egyik nagy kérdése, hogy hogyan jelenítik majd meg Alec és Magnus kapcsolatát. Hiszen ez egy fontos szál, és ha nem lesz Malec jelenet, gyakorlatilag borítékolható a rajongók részéről a felháborodás. De ne feledjük, ez egy film, aminek korhatár besorolása is van, és figyelniük kell arra, hogy ne legyen túl durva, és minél többen megnézhessék. 
Alec és Magnus csókja ugyan a könyvben nincs benne - csak egy külön megírt bónusz jelenetben, amit itt tudtok elolvasni -, de a filmben mégis meg kell mutatni, mi is történik. 
És ha benne lesz a csók, akkor ez bizony megosztó lehet. Hiszen akadhatnak, akiket taszítani fog a jelenet, vagy a vallásuk miatt háborodnak majd fel. Valószínűleg lesz visszhangja.
Már ha benne lesz...

9 megjegyzés:

  1. A farkasosnál én valami olyasmiben reménykedek, mint a TVD farkasai, azok nagyon jók szerintem, nem olyan plüssök, mint a twilight-osak

    VálaszTörlés
  2. Én remélem lesz benne Magnus&Alec csók! :) Fú, én várom még Valetine jeleneteit és Alec féltékenykedését is. :D

    VálaszTörlés
  3. Èn igazából a Dorothe-nál történő dolgokat is várom..Jace beszólásai..hmm..:Dd..
    de..én szeretem a Twilight-os farkasokat..nekem bejött az átváltozásos jelenet is..(Y) ..itt kiváncsi leszek ;)

    VálaszTörlés
  4. Ha nem lehet benne a Malec jelenet a kórhatár miatt akkor emeljék 16-os ra ,mert ennek benne KELL lenn XD! mÁR ALIG VÁROM4 <3

    VálaszTörlés
  5. Hát merem remélni,hogy benne lesz a csók jelenet ha már a könyvben nélkülözni kellett

    VálaszTörlés
  6. Nálunk mikor mutatják be a filmet??

    VálaszTörlés
  7. És természetesen nem volt benne :'( Hatalmasat csalódtam a filmben. :/

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets