Blogger Widgets

2014. december 21., vasárnap

12 nap karácsony: 9. nap - Gyászoljunk együtt! 2.


Sziasztok!

És itt egy újabb alkotás Nyíri Eszter Stigától is. Vigyázat! Erős Mennyei tűz városa spoilereket tartalmaz!



Isabelle búcsúja

 
Amikor az Idrisből való visszatérésük másnapján Clary belépett a New York-i Intézet kapuján, a sötét hajú lány már az előtérben várt rá. Isabelle nem a szokásos fekete öltözékét viselte – a fehér, hosszú ruha és a hozzá illő, díszesen hímzett kabát még sötétebbnek mutatta csapzottan lógó haját és kialvatlan szemét, még sápadtabbnak fakó arcbőrét.
– Izzy, mi ez az egész? – nézett végig Clary célzatosan a szerelésén.
Isabelle felkapott a földről egy kis fadobozt, másik kezével Clary keze után nyúlt, és már húzta is maga után, ki az utcára.
– Sajnálom, hogy iderángattalak ilyen korán, de segítened kell valamiben – magyarázta Izzy, miközben leintett egy arra robogó, sárga taxit. Szinte belökte Clary-t a kocsiba, majd ő is beszállt. – A Central Parkba!
A sofőr nem kérdezett semmit, csak gázt adott, és visszasorolt a lassan hömpölygő, reggeli forgalomba.
– Isabelle, tudnod kell, hogy egyre jobban megrémítesz!
– Nézd, az a helyzet, hogy bár nem vagyok odáig a Karácsonyért, idén aztán végképp nem, mégis… vettem ajándékot Simonnak – vallotta be szemlesütve. – Igazából többet is. Utána olvastam ennek az egész hanuka dolognak, és úgy éreztem, biztos örülne, ha tudná, hogy gondoltam rá. Azok vannak a dobozban – rázta meg a díszesen faragott ládikát.  – Nyolc kis apróság.
Clary lélegzetvisszafojtva várta, hogy a lány folytassa.
– De sosem volt alkalmam odaadni neki, és most már többé nem is lesz. – Isabelle hangját keserűre színezte a gyász és a reménytelenség. Szeme sötét ékkőként ragyogott a visszatartott könnyektől. – Szeretném elégetni mindet – folytatta határozottan. – Tudom, hogy Simon él, tegnap láttam is, de az a Simon, akinek ezeket szántam, meghalt Edomban.
Clary hitetlenkedve bámult rá.
– Elmentél hozzá?
Isabelle halványan bólintott.
– Muszáj voltam! A saját szememmel kellett megbizonyosodnom róla, hogy jól van. Csak távolról figyeltem – tette hozzá gyorsan. – Nehogy észrevegyen, ha esetleg emlékszik bármire…
– Izzy, nem! Nem emlékszik semmire!
– Tudom – suttogta beletörődve. – Azt is, hogy felesleges az egész, de meg kell gyászolnom valahogy a fiút, akit szerettem! Akit szeretek, és aki nincs többé. Ugye segítesz nekem?
A lány nagy, barna szemei némán esdekeltek.
– Persze, hogy segítek.
– Reméltem, hogy te megérted. Köszönöm, Clary!
Az út további részében csendben ültek egymás mellett; a vörös hajú lány igyekezett felvértezni magát arra, amit tenni készülnek. Mert egy dolog volt tudni, hogy a legjobb barátja soha többé nem lesz a legjobb barátja, de végérvényesen elbúcsúzni tőle, az egészen más. Persze Isabelle-nek igaza volt, mégis rettegett tőle, hogy így elismerje a megváltoztathatatlan valóságot. Hogy elismerje a szörnyű veszteséget.
Miután kiszálltak a taxiból, szó nélkül tették meg az utat a mondénok számára láthatatlan kis tisztásig.
Izzy ott egy lapos kőre helyezte a dobozt, alá száraz faleveleket és gallyakat szedett, majd ruhája rejtett zsebéből papírlapot és gyufát húzott elő.
Halk, remegő hangon szólalt meg, mikor elkészült.
– Simon Lewis, Napjáró vámpír, az éjszaka gyermeke, akit nem égetett meg a mennyek fénye, búcsúzunk most tőled. Köszönöm, hogy szerethettelek, és hogy, ha csak egy rövid ideig is, de viszont szerettél. Még akkor is, ha most vérzik miattad a szívem. Remélem, hogy új életedben békére és boldogságra találsz, hogy biztonságban leszel az árnyékvilágtól, bár emiatt tőlem is távol kell lenned.
Isabelle arcán némán csorogtak le forró könnyei, míg Clary igyekezett elfojtani fájdalmas zokogását.
– Örökre emlékezni fogunk rád, még ha te nem is emlékszel.
Remegett a lány keze, ahogy előhúzta a gyufaszálat, és próbálta meggyújtani.
– Nem tudom megtenni!
– Dehogynem, Izzy! Képes vagy rá, és meg is kell tenned!
A sötét hajú lány határozottan bólintott, aztán gondolkodás nélkül gyújtott tüzet a ládika alatt. Nem bizonytalanodott el többet, kikapcsolta eszét és szívét, hogy a hamis remény, és a nyilalló fájdalom ne tarthassa vissza.
Szótlanul nézték, ahogy a fa lángra kap, elemészti önmagát és titkos tartalmát, aztán a sötétszürke hamut felkapta a hűvös, havat ígérő szél, és nem maradt más nyom utána, csak a kormos folt a forró kövön.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets