Blogger Widgets

2014. december 23., kedd

12 nap karácsony: 10. nap - Ha az Árnyvadászok szülők lesznek... 2.


Sziasztok!

És Nyíri Eszter Stiga is készült nekünk tegnapra is. Mennyei tűz városa spoilereket tartalmaz!




Ha az Árnyvadászok szülők lesznek…

 
Clary meghatott mosollyal az arcán figyelte a lassacskán elszenderedő, vakítóan szőke kislányt. A pufók arcocskára meleg, barna árnyalatot csókolt a kora nyári nap, a cseppnyi ajkak még öntudatlanul is a táplálék után kutattak – Clary imádta ezt a cuppogó csücsörítést, amit lánya sosem felejtett el megmutatni neki, miközben ő csendesen őrizte álmát.
Régebben azt gondolta, nem szerethet a földön senki mást annyira, mint Jace-t és Willt, de az élet rácáfolt: Grace-t mindkettejüknél jobban szerette egy picit, már ha ez egyáltalán lehetséges. Talán azért, mert lányuk örökölte az apja különleges, aranybarna szemét, világos haját, halovány vonalai pedig már most sejttették, hogy Jace arcvonásait is. Egy megtestesült csoda volt.
A ritka békességet hirtelen egy éles, magas sikoly törte szét.
Clary még egy pillanatig figyelte, Grace felébred-e vagy tovább alszik, aztán látva, hogy a kislány meg se rezzen az ágyában, kilépett a szobából, halkan behúzta maga után az ajtót, és a hang feltételezett forrása felé indult.
Az Intézet nagyjából ugyanúgy festett, mint régen, de most érződött rajta, hogy többen és máshogy lakják: a folyosón egy-két széthagyott játék és félig rajzolt papírlap hevert, az egyik csukott szobaajtóra valaki krétával rúna-szerű krikszkrakszokat rajzolt; az angyal jele és a parabatai rúna már nagyjából kivehető volt a kuszaságból – két olyan szimbólum, amit Will elég sokat láthatott. Clary felkapott a padlóról egy kis fakardot, majd mosolyogva megforgatta a kezei között.
A könyvtárszobában talált rá a zajos társaságra: Alec, Jace és Simon harci öltözetben feszített a boszorkányfények meleg sugarában, Izzy az egyik kényelmes fotelbe telepedett le. Férje egy visító, vörös kis lényt próbált lefejteni a bal lábáról, de a most egészen démoninak tűnő teremtés kitartó volt és hajthatatlan.
– Will, ha elengedsz, megbeszéljük, de így nem megyünk semmire! – győzködte Jace a polipként a combjára tapadó gyereket. – Eressz el!
Az általában szófogadó kisfiú megmakacsolta magát, és csak erősített szorításán.
– Will, mi ez az egész?! Fejezd be, amíg szépen kérem! – Jace ritkán használta ezt a szigorú, csakis fegyelmezésre szánt hangját; ilyenkor kísértetiesen hasonlított Valentine-ra, amit ő is pontosan érzékelt. De a hangsúly legtöbbször hatott: Will elengedte apja lábát, és nedves arccal felnézett rá. A könnyek felnagyították kifejező, zöld szemét, amúgy is kócos, megzabolázhatatlan haja kusza, vörös kazalként meredt a szélrózsa minden irányában.
– Vigyél magaddal! – kérte halkan Jace-t.
A férfi elmosolyodott.
– Nőnöd kell még ahhoz egy keveset.
– Már nőttem – felelte duzzogva a kisfiú. – Anya épp ma mért le! Azt mondta, egy egész inchet nőttem. Már elég nagy vagyok!
Alec és Simon látványosan igyekezett visszafojtani nevetésüket, de Clary őszintén felkuncogott.
– Még jeleid sincsenek – térdelt le hozzá Jace. – Egy Árnyvadász pedig nem harcolhat rúnák nélkül.
– Anya rajzolhat rám párat. Ahogy rátok szokott – erősködött tovább.
– Nem mehetsz el, Will! – jelentette ki határozottan Clary.
Jace odakapta pillantását, mintha most venné csak észre, hogy ő is a szobában van. A szemében felvillanó kérdésre Clary aprót bólintott.
– Akkor ki vigyázna az itthon maradókra? – Felé nyújtotta a zsákmányolt fakardot. – Itt hagynál minket védtelenül?
A kisfiú kissé kelletlenül átvette tőle a fegyvert.
– Jól van, mami, nem aggódj! Nem engedem, hogy bajotok essen! És most már Izzyre is vigyázni kell.
Az említett felkapta fejét a kezében tartott könyvből.
– Ezt meg ki mondta?
– Apa. Szerinte már túl gömböc vagy, hogy démonokkal harcolhass.
Isabelle felpattant a helyéről, és villámokat szóró tekintettel nézett le a férfira. Bő, fekete felsője jelentőségteljesen dudorodott a hasánál, a melle alatt.
– Jace Lightwood! Hogy mondhattál ilyet?
– Ez az igazság – válaszolta egyszerűen. – Nem férsz már bele a harci ruhádba, szóval nem jöhetsz.
– Ez annyira nem fair! – tiltakozott a nő. – Nem beteg vagyok, csak terhes…
– Épp ezért, Izzy! – vágott a szavába határozottan Simon. – Már megbeszéltük párszor, neked most Rá kell vigyáznod!
Isabelle fújtatva rázta meg a fejét, de nem vitatkozott tovább; férje ritkán tiltott meg neki dolgokat, ebben a témában viszont napok óta hajthatatlan volt. Izzy főleg csak tessék-lássék tiltakozott, valójában nagyon jól esett neki, hogy a férfi ennyire óvja és figyel rá, hiába kezd egy óriási cethalhoz hasonlítani. Most is, ahogy odalépett hozzá és végigsimított gömbölyödő pocakján, tiszta, végtelen szeretet áradt belőle.
– Sajnálom, ebből nem engedek.
A nő sötétbarna szeméből ugyanez a megingathatatlan szerelem sugárzott.
– Jól van, megértettem.
Ujjai könnyedén siklottak Simon meleg kézfejére, mielőtt újra Jace felé fordult. Tekintete némán könyörgött: Vigyázz rájuk helyettem is! Ne engedd, hogy bajuk essen!
A férfi nem válaszolt, csak aprót bólintott: Mindig! Aztán felállt, és összeborzolta fia amúgy is borzas haját.
– Gyere, kisember, ideje ágyba bújni! Ha két percen belül a takaró alatt vagy, még tudok neked mesélni valamit.
– Juhhúú! – Will apró, de fürge lábain az ajtóhoz szaladt, ott megtorpant, visszarohant az anyjához, aki lehajolva a karjai közé szorította, és meleg csókot adott a vörös kócrengetegbe.
– Álmodj Angyalokkal!
– Te is, mami! – Azzal futott is tovább, remélhetőleg tényleg a szobájába.
Jace mosolyogva nézett utána, majd feleségéhez lépett egy rövid, ám intenzív csókra.
– Mesélek egyet neki, de utána segíthetsz befejezni a készülődést, ha gondolod? – Mosolya pajkosan villant.
– Tartogasd az erőd inkább az éjszakai őrjáratra!
– Oh, arra mindig van tartalékban.
– Rendben, fiatalok – vágott közbe Isabelle –, az én gyomrom nem veszi most be a perverz romantikátokat. Simon, Izzy el – közölte, és maga után húzta a sötét hajú férfit.
– Az előtérben találkozunk – szólt még vissza Simon a válla fölött.
– Jobb lenne, ha sietnél te is, amíg a fiad nem tesz újra rossz fát a tűzre!
Jace elvigyorodott – igazi, őszinte, szívből jövő mosoly volt ez –, majd dolgára indult.
Clary sóhajtva nézett utánuk. Hiába telt el annyi harccal töltött év, hiába szokta meg Simon izmos, szikár alakját a fekete öltözetben, hiába ismerte már Jace és Alec furcsa kézmozdulatait, a tökéletes rutint, amivel együtt mozogtak, a mai napig aggódott, és mindennél jobban féltette őket. Főleg, amikor nem lehetett velük. Pedig számtalanszor küzdöttek együtt, ismerte a képességeiket, az erejüket, és mégis… Különösen, mióta anya lett – már előre rettegett, mit fog érezni, mikor a gyerekei merülnek el először az árnyak világában.
– Ne aggodalmaskodj annyit, Clary! Jól képzett, sokat tapasztalt Árnyvadászok vagyunk mind. Nem lesz semmi baj most sem.
– Tudom, tudom – nézett fel Alecre. – De azért tartsd rajtuk a fél szemed, jó?! Nem tudom, hogy élném túl, ha bármelyiküket újra elveszíteném. A férjem, a parabataiom és még te is… annyi szerettem, akit félthetek.
– Hamarosan a fiad és a lányod is fel fog iratkozni erre a listára – tette hozzá a férfi mosolyogva.
– Ne is mondd! Will… hihetetlen, nem?! Még nincs négy éves, és máris harcolni akar. Épp olyan makacs és önfejű, mint az apja.
– És az anyja. Néha nem tudom eldönteni, melyikőtök az önfejűbb.
– Attól tartok, William túl fog tenni mindkettőnkön – húzta el a száját a nő. – Nagyszerű démonvadász lesz belőle.
Alec mosolya elmélyült, tekintete végtelen szeretetet és megértést tükrözött.
– Ahogy végignézek az új generáción… Azt hiszem, a világunk még egy ideig biztonságban lesz az árnyaktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets