Blogger Widgets

2013. november 30., szombat

10 napos karácsony


Sziasztok!

Ez még csak a játék részleges kiírása, de mivel holnap már december 1-je, muszáj egyelőre így kitennem, és a hiányzó infókat később még pontosítom. 

Bizonyára sokan emlékeztem a tavaly 12 nap karácsony programunkra. Akkor a külföldi oldalakkal együtt haladtunk, ezúttal azonban saját kihívást készítettem a magyar Árnyvadászoknak. 


A 10 napos karácsony lényege:

December 1-től 19-ig kétnapos turnusokban adunk meg nektek témákat. Ez alatt a két nap alatt (tehát például a dec. 5-i feladatra 4-én és 5-én) este 7-ig várom az általatok készített alkotásokat az adott témában. Küldhettek bármit: verset, fanfiction novellát, rajzot, festményt, fotómanipulációt, videót, képet ékszerről stb. A lényeg az, hogy mindig az adott napi feladathoz kapcsolódjon és persze Cassandra Clare Árnyvadász világához. 

A beérkezett alkotásokat felteszem az oldalra, mindig az adott napon este. 

Így ünnepeljük együtt az adventi időszakot, egymást és magunkat is meglepve!

Ami még fontos:
Aki pályaművet beküld, az beleegyezik, hogy az oldal felhasználja azt! 


A beküldés módja:

Az alkotásokat e-mailben várom, de ezúttal nem a saját e-mail címemre, hanem egy külön Árnyvadászosra. Erre:
magyararnyvadasz@gmail.com
Az e-mail tárgyába minden esetben a nap témája kerüljön! (Azaz ha az első napról van szó: Tsss! Kacsaveszély!)
Ez fontos, mert így fogom tudni egymástól megkülönböztetni az egyes témákra érkező leveleket!

Az alkotásokat tehát mindig a téma napján este 7-ig várom, hogy meg tudjam osztani! 

Az e-mailben ezenkívül feltétlenül szerepeljen az a nevetek, amivel feltehetem a műveteket az oldalra!

NAGYON FONTOS! 
CSAK AZ E-MAILBEN, AZ ERRE A CÍMRE ÉRKEZŐ PÁLYAMŰVEKET TUDOM ELFOGADNI!
Tavaly sokan küldtétek őket Facebookon az oldal címén, nekem privátban, stb. Sajnos ezeket ezúttal biztosan nem fogom tudni elfogadni, mivel nagyon nehéz őket összehalászni innen-onnan. Úgyhogy a fenti e-mail címre küldjétek őket!

Videók esetében youtube linket várok! 
Ami pedig az írásokat illeti, hacsak nincs különleges jelentősége, kérlek ne formázzátok őket, mert a Blogger szerkesztője nem szereti ezeket. Azaz ne állítsatok be 1,5-es sortávot, első soros behúzást, ne változtassatok betűméretet stb.

Még technikai jellegű információ:
Az egyes napok saját címkét fognak kapni, ahogy tavaly a 12 napos karácsonynál is volt. Így bármikor visszakereshetőek lesznek. Illetve a karácsonyig tartó időszakban az egyes napok linkjeit az oldalsó menüsorban is kigyűjtöm, hogy senki ne maradjon le egyik napról sem. 

Témák:

dec. 1. - Tsss! Kacsaveszély!
dec. 3. - Magnus tizenegyedik krónikája
dec. 5. - Egy levél mindent átír/Borítómánia
dec. 7. - Teremts magyar Árnyvadászt!
dec. 9. - Színészek versus szereplők
dec. 11. - Én és Cassie könyvei
dec. 13. - Ha két Herondale összeakad
dec. 15. - Színezd újra, színezd újra!
dec. 17. - Magnus Bane karácsonyi partija
dec. 19. - Én így képzelem – Jelenet a CoHF-ből

Tsss! Kacsaveszély! 
 
Ez a téma magáért beszél. Kacsás alkotásokat várok. Beleszőhetitek a Herondale-ek kacsákkal szembeni érzéseit vagy éppen megbékéthetitek őket velük. Akármi szóba jöhet, csak kacsás legyen! 

Magnus tizenegyedik krónikája

A Bane krónikák 10 novellából áll, mindegyik novella Magnus életének egy-egy fontosabb epizódját meséli el. A ti feladatotok, hogy megalkossatok egy 11. történetet! Ez játszódhat a TID vagy a TMI idején is, de akár Magnus életének más korszakaiból is származhat. Milyen volt Magnus a diszkókorszakban? Vagy éppen hogyan élte meg a második világháborút? Magnus elég hosszú életet tudhat magáénak, sokat is utazgatott, úgyhogy a lehetőségek tárháza nagyon széles!

Egy levél mindent átír/Borítómánia 

Ezen a napon két téma van, mégpedig azért, hogy mindenkinek kedvezzünk. 
Levelet rajzolni szöveg nélkül meglehetősen nehézkes, ezért azoknak, akik inkább rajzolni, festeni stb. szeretnének, azok sem maradnak le semmiről! Nekik a Borítómánia feladat jut, ami pedig semmi mást nem jelent, mint hogy tervezzetek borítót Cassie valamelyik könyvéhez!
Ami a levélírást illeti... Cassie könyveinek lapjain már rengeteg szép levelet olvashattunk, például Jace levelét Clarynek vagy Will levelét Tessának, de ott van például az extraként megkapott Stephen levél is. A feladatotok, hogy írjatok egy ilyen levelet! Nem feltétlenül kell szerelmes levélnek lennie, baráti is lehet, családtagnak is szólhat, vagy egy idegennek! A lényeg csak az, hogy levél legyen és valamelyik Árnyvadász írja vagy kapja. 

Teremts magyar Árnyvadászt! 

Ez a feladat is magáért beszél. Olyan alkotásokat várunk, amelyek(b)en megelevenedik egy magyar Árnyvadász. Bármelyik történelmi korból származhat, lehet nő vagy férfi, fiú vagy lány, csak annyi a lényeg: magyar legyen!

Színészek versus szereplők

Mi történne, ha Jamie találkozna Jace-szel? Vagy Lily Claryvel? Esetleg mit szólna a szabadlelkű Magnus, ha szembe találná magát Godfrey-val? Megértené egymást Simon és Robbie? Vagy el tudjátok képzelni Valentine reakcióját JRM-re?
Nos, itt ez a feladat! Képzeljétek el, mi történne, ha ez tényleg megtörténhetne!

Én és Cassie könyvei 

Ez egy személyesebb feladat. A dolgotok, hogy megmutassátok, milyen, amikor ti olvassátok Cassie könyvét. Megírhatjátok vagy lerajzolhatjátok magatokat a kedvenc jelenetetek olvasása közben, elmesélhetitek, mi volt a legmeghatározóbb élményetek Cassie-vel és a könyveivel kapcsolatban.  

Ha két Herondale összeakad 

A címmel ellentétben nem muszáj, hogy Herondale-ek szerepeljenek az alkotásban, ez csak jelképes.
A feladat ugyanis kicsit hasonló, mint a Színészek versus szereplők napnál, csak itt nem a színészek találkoznak, hanem a különböző sorozatok szereplői. Mi történne, ha Jace és Will találkoznának? Vagy mondjuk Jem és Clary? Esetleg Gabriel és Alec?

Színezd újra, színezd újra!  

Emlékeztek még az Árnyvadász színekre? Arra a bizonyos 4 színre gondolok, amelyek az Elveszett lelkek városában olvasható gyerekversben szerepelnek. (És igen, tudom, hogy a versről azóta tudjuk, hogy hosszabb, de most csak az első négy sor, és így az első négy szín játszik.)
A négy szín tehát: fekete, piros, arany és fehér. 
A feladatotok az, hogy valamelyik színhez kapcsolódó történetet alkossatok. Szabad kezet kaptok, de azért érdemes nem megfeledkezni a színek jelentéséről sem! (Erről találtok infót az oldalon, de már a gyerekvers olvasása is sokat segít.)

Magnus Bane karácsonyi partija 

Nem hiszem, hogy ez különösebb magyarázatra szorul. Magnus karácsonyi partit rendez. Kit hív meg, mi történik, mit vesz fel?

Én így képzelem – Jelenet a CoHF-ből

Még jó néhány hónapunk van a Mennyei tűz városa megjelenéséig. Mégis valószínűleg mindenkinek megvan az elképzelése, hogy mi történhet a TMI utolsó részében, mit látna szívesen a folytatásban vagy éppen mitől retteg.
A feladat itt az, hogy visszaadjatok egy jelenetet a könyvből, ahogy ti képzelitek.  


Nem kizárt, hogy a játéknak még lesz +1 feladata, amelyre végig várom majd az alkotásokat, de ez még alakul. 


Nyereményjáték

A tavalyitól eltérően idén nyereményjátékkal egészül ki a kihívás. 
A nyereményekben lehetnek még változások, mindenesetre amire biztosan számíthattok:
6 db német Csontváros plakát
5 db német Csontváros könyvjelző

A nyereményjáték rész még alakul, de biztosan lesz, úgyhogy egyelőre ne aggódjatok, csak alkossatok! Senki sem fog lemaradni róla. A részletekkel pedig még később érkezem. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets