Blogger Widgets

2013. július 9., kedd

Az új plakát!


Sziasztok!

És akkor íme, itt a csodaszép, vadiúj plakátunk! A kép alatt írtam róla néhány sort, hogy én miért imádom.



Először akkor a háttérről és a színvilágról. A korábban a teaser plakátról - amin New Yorkot és az Árnyvilág tornyait láthattuk - már megismert ellentétet a színvilágban megtartották. Alul sötétben láthatjuk New Yorkot, felfelé haladva pedig minden egyre inkább aranyos színvilágot kap a felkelő nap miatt, ami tulajdonképpen még szimbólumnak sem rossz választás: a tudás ébredezése, Clarynek felnyílik a szeme a világra. Illetve az arany eget rögtön társíthatjuk a mennyekhez is, az angyalokhoz, akik az Árnyvadászokat teremtették, míg lent a sötétben nincs más, csak az Alvilágiak meg a démonok. Ebben az aranyszínű égben kap helyet az angyali erő rúna, a felhőkből áll össze. (Mondtam, mennyek!) És szeretném felhívni a figyelmet - köszi Ramóna! - a repülő madarakra, akikről rögtön meg is állapítottuk, hogy biztosan kacsák. :P 

Az arany szín pedig visszaköszön az alsó feliratokban is, amelyek érdekes módon nem középre kerültek, hanem jobbra tolódva, így ezzel is arra az oldalra terelik a figyelmet. A feliratoknál érdemes megnézni, hogy a teljes méretét tekintve nem túl nagy a film címe, mintha csak azt akarnák ezzel kommunikálni, hogy felesleges is odaírni, úgyis mindenki tudja. A cím alatt pedig természetesen, ahogyan már megszokhattuk, megjelenik az "A világhírű bestseller alapján" felirat, amit már az előzetesekben is megszokhattunk. 
Alul még viszonylag nagyban láthatjuk az amerikai premier időpontját, illetve mellette ott vannak a Csontváros hivatalos honlapjának illetve a közösségi oldalaknak a reklámja. (Bár annyi van, hogy mind nyilván fel sem fért volna már a plakátra.)
Illetve most először láthatjuk már a plakáton a hivatalos besorolást, a PG-13 feliratot, ami az amerikai korhatárt jelzi.


Nagyon sok kritikát kaptak a korábbi plakátok - persze a teaser plakátok kivételével -, hogy nagyon hasonló a hangulatuk, mint a Twilight plakátoknak volt korábban, és hogy gyakorlatilag ugyanúgy vannak beállítva a szereplők. Azt hiszem, ezzel a plakáttal most a Twilight sorozat rajongóinak sem lehet problémája, gyakorlatilag sikerült megtalálni a kevés olyan beállítás egyikét, amit még nem lőttek ki a Twilight filmesek az évek során.

A szereplők közül a fiatalokat láthatjuk a plakáton, tehát ugye sorban Simon, Izzy, Alec, Jace és Clary. A szereplők növekvő sorrendben állnak, gyakorlatilag fontosságuk és erejük viszonylatában. Persze azon lehet vitatkozni, hogy Izzy vagy Alec-e a jobb harcos, de azzal, hogy Izzy lett a kisebb, Simon mellé került, így a Sizzy rajongók örülhetnek. :D Alec pedig gyakorlatilag a parabataia hátát védi, és mivel ő az egyetlen, akinek a későbbi párját nem látjuk a plakáton, az ötösben ő a "magányos" középső. A legnagyobb méretet nyilván Clary kapta, aki nem csak a főszereplőnk, de akinek a különleges képessége a plakát felirata szerint kiválasztottá teszi őt, azaz mindenkinél fontosabbá válik. Igen, plakát felirata ezúttal "You have been chosen", azaz Kiválasztottak (téged).
Simonról még ejtenék néhány szót. Ő méretben a legkisebb, a kívülálló, a mondén. Ez nagyon jól látszik a ruhájából is, hiszen mindenki más - még Clary is - az Árnyvadászok bőrruháiban van, és akinek látszik a karja - Izzy és Jace -, azon látszódnak a jellegzetes rúnák is. És Simon egész tartásából meg a homloka ráncolásából az sugárzik, amit az előzetesekben is láttunk: neki minden új, minden csupa kérdés és talány, ez nem az ő világa, ő csak belecsöppent a legjobb barátja miatt, és nem tudja, mit is kezdhetne ezzel az új helyzettel. Szinte olyan, mintha a kérdő arckifejezésével Izzy háta mögül bújna elő, hogy: "Most mi történik? Mi van? Ez komoly?"
Érdekes megfigyelni még, hogy Jace kivételével mindenki egy irányba néz, az ő megfordításával viszont Jace és Clary egymással ellentétesen állnak, ezzel sikerült elérni - már persze a nagyobb méretükön kívül és a felirat helyzetén kívül -, hogy a fókusz rájuk esik, rögtön rájuk irányul a figyelem, hiszen ők a mi főszereplőink.

Összességében szerintem újabb gyönyörű plakátot kaptunk, én teljesen beleszerettem!

Egyébként ha szeretnétek új plakátos hátteret, akár egy szereplővel, akár az összessel, katt ide: http://www.vegzetereklyei.net/2013/07/hatterek-az-uj-plakatokbol.html

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets