Blogger Widgets

2014. június 16., hétfő

Magyar hírek Cassie háza tájáról


Sziasztok!

A Könyvhéten volt szerencsém beszélgetni Katona Ildikóval, a Könyvmolyképző Kiadó vezetőjével, és felcsipegettem néhány információmorzsát, ami érdekelhet titeket. És nem mellesleg Kamper Gergellyel, a fordítóval is beszéltem, szóval a legfrissebb hírek következnek:


- A Mennyei tűz városának fordítása készül, Gergő gőzerővel dolgozik, előzetes jóslatai alapján július végére készül majd. Ez a szerkesztés gyorsaságától, a korrektúrától, az egyéb munkálatoktól és a nyomdától függően augusztusi vagy szeptemberi megjelenést jelent. 

- A Mennyei tűz városa nagy eséllyel Elit Team könyv lesz, úgyhogy nem javaslom máshonnan előrendelni, ugyanis ez azt fogja eredményezni, hogy aki nem a kiadótól veszi a könyvet, 1-1,5 hónappal később tudja csak magyarul olvasni a CoHF-et. 

- Egyelőre semmi biztosat nem tudok a CoHF extrákról, azaz a két képregényről és a belső borítóról. A kiadónál mindegyikről tudnak, nem zárkóznak el a dolog elől, de egyelőre semmi sem biztos. Mindenesetre amennyiben jön hozzánk is a belső borító, az nagy eséllyel külön plakát/poszter formában, nem pedig a könyvben. 

- Érkezik magyarul Cassandra Clare és Holly Black közös, nem Árnyvadászos története, a Magisterium sorozat. És a plusz jó hír: nagy eséllyel még idén! 

- Annak idején már írtam róla posztot, hogy nagy valószínűséggel a kiadó belekavarodott a Shadowhunter's Guide és a Shadowhunters' Codex dologba. Immáron hivatalos: a Guide-ra gondoltak, tehát annak a jogait vette meg a kiadó. (Ez a filmhez kapcsolódó könyv a világról.) Viszont Ildikó nem zárkózott el a Kódextől sem, sőt... Szóval nagy eséllyel érkezik, de semmiképp se várjátok idén őszre. 

- A jó hír viszont: nyáron érkezik a Shadowhunters' Guide illetve a Movie Companion.

- Egyelőre nyilvánvalóan semmilyen konkrét infóm nincs a többi Árnyvadász sorozat magyar megjelenéséről, mindenesetre beszélgettünk a sorozatcímekről és az egyes részek címeiről, szóval mindenképpen szeretnék kiadni a folytatásokat is. 

- A kiadónál nagy szeretnék, ha esetleg Cassandra Clare kis hazánkba látogatna, és dolgoznak az ügyön, de sajnos ez csak akkor megoldható, ha épp Európában jár ÉS rá is ér. Ilyen pedig eddig sajnos még nem fordult elő, mert Cassie rendkívül elfoglalt. De a reményt nem adták/nem adjuk fel. :)

+ Az oldal a héten nagy eséllyel eléri a 2 Millió látogatást és extra meglepivel készülök nektek! Most hétvégén vált biztossá a dolog, és nagyon remélem, hogy annyira fogtok örülni neki, mint amennyire gondolom, hogy örülni fogtok. :D 

(Zárójeles megjegyzés: A híreket nyugodtan terjesszétek, de kérlek, jelöljétek meg a forrást!)

3 megjegyzés:

  1. kicsit lemaradtam a Codex, a Guide és a Movie Companion terén. melyik mit takar?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. http://www.vegzetereklyei.net/2014/03/megjelenesi-infok.html

      Törlés
  2. Imádom ezt az oldalt. Ahányszor feljövők ide mindig olvasok valamit amitől szebb lesz a napon. Gratulálok az oldalhoz is. Nagyon jóp nézki ès könnyen kiigazodik rajta az ember. Csak így tovább! ;)

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets