Blogger Widgets

2014. május 17., szombat

Érdekességek az előzetesben


Sziasztok!

Összegyűjtöttem néhány érdekességet a könyvelőzetessel kapcsolatban:

Az előzetesben egy Shakespeare idézet található, a Rómeó és Júliából. Ugyanaz az idézet, ami a Twilight sorozatban is volt annak idején. Az idézet nagy eséllyel benne lesz a könyvben is, mert

Az előzetes szövegét Sophie Turner (Sansa a Trónok harcából) mondja. Vagy a könyvből származó részletek, vagy külön felolvasta a könyvelőzetes szövegét is, amikor a hangoskönyvet felvették.

0:16-nál a szemben megjelenő égő szárnyú angyal Sebastian, még az ötödik rész, az Elveszett lelkek városa könyvelőzeteséből. (Emlékeztek, igaz? Porrá égeti a világot meg ilyesmi. :D)

Clary fehér ruhát visel (ami ugye a gyász színe), Sebastian pedig már háttérben leskelődik:


Ez a jelenet valószínűleg ugyanaz:




Az előzetesben láthatjuk a Morgenstern kardot.

8 megjegyzés:

  1. és mi van ha Jace fog meghalni a végén?

    VálaszTörlés
  2. Feltűnt, hogy Sebastian valószínűleg szíven szúrja Jace-t a hosszú karddal, de az nem jön ki a hátán, csak a - valószínűleg - mennyei tűz, ami remélhetőleg elemészti a Morgenstern-kardot. "A tűz égetni fog". Annál is inkább, mert a kard vélhetően démoni energiával bír, tekintettel a Morgenstern család viselt dolgaira, illetve, az előzetesben Clarynél van a párja, a rövid kard, amelyet talán szentelt (?) vízbe merítenek, ami felforr. Ha viszont a hosszú kard megsemmisülne, már csak a rövid maradna, ami Clarynél van... Mindez persze csak okoskodás, illetve, inkább reménykedés, mert ha Jace meghal, én sem élem túl!!! OMG!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hm... Én úgy látom, a vállába megy a kard, nem a szívébe.
      Egyébként a szentelt víz nem lenne rossz ötlet, de Sebastian is merít belőle... A kardos dologra én is kíváncsi vagyok, de én valahogy mindig úgy képzeltem, hogy Clary és Sebastian egymás ellen harcolnak majd a két Morgenstern karddal.

      Törlés
    2. A szenteltvizes dolgot úgy értettem, hogy az mutatja meg a kard démoni erejét, vagyis, hogy a szenteltvíz nem örül a kardnak. Amikor a kereskedő odaadja Clarynek, ő tart is tőle, erre a nő azt mondja, hogy ha fél tőle, hatalmat ad a kardnak önmaga felett. Nekem ezek után nem szimpi az a kard. Lehet, hogy Jace vállába szúr, ezt nem igazán néztem, de Sebastian miért hibázná el? Főleg a Cassandra Jeanes képen, ahol elvileg már a földön fekszik Jace. Hacsak nem szándékosan szórakozik, bár nagyon a vég közelében kell lenni már, nincs idő a mókára. A tűz viszont valahogy megvédi Jace-t szerintem.
      Amúgy én is egy nagy összecsapást képzeltem el Clary és Sebastian között, mintegy Angyal-Démon meccs, már hallom is a zenei aláfestést, illetve, Cassie eposzi befejezést ígér, abba beleillene, de nem tudom hová tenni Jace-t. Márpedig együtt kell győzniük, valahogy úgy, hogy a másik cselekményei nélkül nem sikerülne, egyrészt az ez a fajta szerelem dicsőséget hoz dolog miatt, másrészt mindkettőjüknek angyal vérük van, és Jacebe sem véletlenül bújt bele a mennyei tűz. Ha Clary egyedül harcolna Sebastiannal (megjegyzem, nekem a Jonathan név sokkal jobban tetszik), azt jelentené, hogy Jace elbukott. Márpedig ő nem bukhat el, nem engedem. :) No meg persze Clary sem. Szóval nagyon-nagyon, kimondhatatlanul várom, hogyan csavarja meg Cassie a sztorit! Plusz rá kellene cáfolni erre a "to love is to destroy" dologra is így a végén, nem?

      Törlés
    3. ...még valami: ha belegondolok, a két Morgenstern kard nem ugyanarra hivatott: az egyik hosszú, a másik rövid, ami igazából közelharcban jobban működik. Viszont el kell vele jutni a célpont közvetlen közelébe, amit viszont a hosszú kard hivatott megakadályozni. Szóval szerintem a két kard face to face nem működik egymás ellen, mert nem azonos harctípusban alkalmazandók. Ezek után bizonyára orvosi esetnek tartasz, de nem tehetek róla, egy éve ezek agyalok... :D

      Törlés
  3. ...és elnézést kérek minden Malec és Sizzy rajongótól, de engem megnyugtatott, hogy a fehér ruhát már akkor viseli Clary, amikor Jace még él. Persze, összeszorul a szívem a hat szereplő miatt, és tuti, hogy kell majd egy 100-as zsepi csomag... Sebastian egyébként szerintem nem tud a Jace-ben lakozó mennyi tűzről, nagyot koppanhat.
    Mit gondolsz ezekről, Deszy?

    VálaszTörlés
  4. ...még valami: ha belegondolok, a két Morgenstern kard nem ugyanarra hivatott: az egyik hosszú, a másik rövid, ami igazából közelharcban jobban működik. Viszont el kell vele jutni a célpont közvetlen közelébe, amit viszont a hosszú kard hivatott megakadályozni. Szóval szerintem a két kard face to face nem működik egymás ellen, mert nem azonos harctípusban alkalmazandók. Ezek után bizonyára orvosi esetnek tartasz, de nem tehetek róla, egy éve ezek agyalok... :D

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets