Blogger Widgets

2014. május 11., vasárnap

Cassie válaszolt


Sziasztok!

Cassie válaszolt megint két rajongói kérdésre:

Ez furcsa kérdés lehet, és nem tudom, hogy egyáltalán megválaszolhatod-e, de nem bírom ki, hogy ne kérdezzem meg. Mind tudjuk, hogy a parabataiok közötti kapcsolat tiltott, de azért én kíváncsi vagyok, mi van, ha két parabatainak gyereke születik? Mi történne a gyerekkel, a parabataiokat megfosztanák a jeleiktől? És ha igen, akkor a gyerek velük élne mondénként vagy később dönthetne róla, hogy Árnyvadász akar-e lenni vagy nem? Mert a gyerekben megmarad a nephilim vér, igaz?

Igen, két parabatai gyermeke Árnyvadász lenne. 
A két parabatait kétségtelenül megbüntetnék, mert nem lehettek volna ilyen kapcsolatban. Ahogy a Kódex mondja:
Az egyetlen kötelék, ami tiltott két parabatai között, az a romantikus kötelék. Az összekötött párnak őriznie kell a harcostársak kötelékének becsületét, és nem hagyhatják, hogy olyan földi szerelemmé váljon, amit Erósznak hívunk. A késő középkorban az Árnyvadász trubadúrok többször énekeltek ilyen tiltott szerelemről, amelyek tragédiákkal végződtek. A figyelmeztetés pedig nem csak a szívfájdalom és az árulás miatt fontos, hanem mágikus katasztrófákhoz is vezethet, amiket nem lehet meggátolni, ha a parabataiok szerelembe esnek."
De ez minden. Különösen a Dark Artifices foglalkozik majd a parabatai kötelékkel és az ehhez kapcsolódó törvényekkel, a legjobb, ha megvárjuk azokat a könyveket ezzel a kérdéssel. Egyelőre nem kaptunk választ, mert még nem kerültek elő, de sokkal jobb, ha a válaszok a könyvekből derülnek ki - mint például Silas és Eloisa tragikus története a Pokoli szerkezetekben.


Engem az Árnyvadászok és Alvilágiak közötti esküvő érdekelne. Azt írtad, hogy ha gyerekeik vannak, akkor azok Árnyvadászok lesznek, mert az a domináns gén. De kíváncsi lennék, hogy volt-e valaha olyan eset, hogy a gyerek a recesszív Alvilági gént kapta. Mint ahogy például a zöld/kék szem is recesszív, a barna pedig domináns. Néha előfordul, hogy az emberek a recesszív gént kapják meg a domináns helyett, szóval volt olyan, hogy egy gyerek Alvilági gént kapott?

Nos, mi itt varázslattal küzdünk, nem pedig csak genetikával! Az Árnyvadászok gyerekei Árnyvavdászok. Egyik sem lehet Alvilági. Bár Mark és Helen Blackthornnál látjuk, akiknek ugye az egyik szülője tündér, hogy hordozzák a tündér örökségük néhány jegyét is: hegyes fül stb. Ettől még Árnyvadászok, és ha gyerekeik lesznek, akkor a tündér vér elég hamar elfogy.
Will és Tessa gyerekei is Árnyvadászok, de ahogy majd a The Last Hoursben, mindkettőjüknek van valamilyen különleges képességük, amit Tessától örököltek. De ez is elhalványul a Herondale családban idővel. 
Ha az Árnyvadászok elhagyják a Klávét és Árnyvadász gyerekeik lesznek - mint Will szülei esetében -, ha ők nem tudják, hogy Árnyvadászok, akkor teljesen hétköznapi életük lehet a mondénok között (mint Tessa anyjának). Ez valamiféle külön világot teremt az Elveszett Árnyvadászoknak, amiről majd még lesz szó a Dark Artificesben. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets