Blogger Widgets

2014. március 26., szerda

CoHF infók Cassie-től


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést arra vonatkozóan, hogy tényleg ez lesz-e az utolsó könyv a Mortal Instuments sorozatban.

A következő volt a válasza:

Nem mindenki fog meghalni a Végzet ereklyéi utolsó könyvében.

Kicsit úgy érzem, hogy mostanában sok szereplő halála került szóba a médiában (Homeland, Teen Wolf stb.), és annyi szomorúságot láttam. Amit teljesen megértek, mert a szereplők halála engem is gyakran arra késztetett, hogy bevackoljam magam az ágyba a macskámmal és egy nagy adag jégkrémmel.

Azt mondtam, hogy hat olyan szereplő fog meghalni a Mennyei tűz városában, akiket névről is ismerünk. (És volt egy nagy banner a KI FOGJA TÚLÉLNI felirattal a teaser borítón, de hogy teljesen fairek legyünk, azt nem én írtam!) És értem, hogy miért olyan idegőrlő ez nektek.

Azt hiszem, annyit mondhatok:

1) Úgy gondolom, minden halál számít. Egyik sem csupán azért történik, hogy sokkoljon, vagy ok nélkül vagy hogy azt az üzenetet hordozzák, hogy a halál teljesen véletlenszerű.
2) "No ladies are fridged." - Ez szó szerint kb. azt jelenti, hogy Egy lányt sem fagyasztottak meg. De ahogy láthatjátok, a fridged linkelve van, és ebben az esetben egy olyan szereplő halálát jelenti, aki valaki más számára fontos, és különösen szörnyű módon gyilkolják meg, és hagyják, hogy az találja meg, akinek fontos. (A kifejezés a Zöld Lámpásból jön, amiben Kyle Rayner barátnőjét a főgonosz szó szerint a fagyasztóba teszi, hogy ő találja meg a holttestét.)
3) Habár néhány halál meglepő(?) lehet, háború van, szóval nem hiszem, hogy az a tény sokkoló lenne, hogy néhány szereplő meghal.
4.) Nem az a célom, hogy tönkretegyem az életeket és mindenki érzéseit sokkoljam, csak az, hogy elmeséljek egy élvezhető történetet és hogy olyan módon zárjam le, amitől remélhetőleg az emberek azt érzik majd, jól fejeződött be a történet.
5) Nem akarom, hogy bárki úgy érezze, hogy szórakozok vele. Szeretném, ha a dolgok olyanok legyen, amit megszolgáltunk és jelentésük legyen. Nem vagy a nihilizmus rajongója. A befejezés nem kétségbeejtő. Hiszek a reményben! Tényleg. Remélem, hogy ez egy megnyugtat néhány félelmet. Azt hiszem, majd az idő - még két hónap - megmondja, hogy alakul, de a cél ez volt. 

És akkor egy kép a cicámról, aki épp a férjemet bámulja:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets