Blogger Widgets

2014. március 24., hétfő

Megjelenési infók


Sziasztok!

Ahogy már a Facebook oldalon is írtam, úgy láttam, van egy-két homályosabb dolog a megjelenésekkel kapcsolatban.

Mennyei tűz városa megjelenés

Annak idején kiírtam a hírt, hogy a Könyvmolyképző úgy tervezte, hogy az angol megjelenéssel együtt
érkezni fog magyarul is a Mennyei tűz városa. Aztán gyorsan hozzá is tettem, hogy kevés az esély, hogy a fordítás ennyi idő alatt elkészüljön. 
Azóta maga Kamper Gergely, a fordító is írt nekünk, hogy a könyv nagyon hosszú, és bár siet vele, szinte biztos, hogy nem készül el május 27-re. 

Annyit elmondhatok, hogy azóta többször beszéltem vele, gőzerővel fordítja a könyvet, de most már 99% eséllyel tudom mondani, hogy a május 27-i megjelenés nem fog összejönni.

Pontos dátumot pedig ne kérjetek, mert egyszerűen nem fogunk tudni mondani. Egész egyszerűen azért, mert minden attól függ, Gergő milyen gyorsan halad a fordítással, ezt pedig nagyon nehéz megjósolni. A fordítási munka kiszámíthatatlan, nem feltétlen lehet oldalszámban, karakterszámban nézni a sebességet, mert vannak nehézkesebb részek, és Gergő is emberből van, van, amikor gyorsabban tud haladni, van, amikor nem.
Amint Gergő elkészül a fordítással, a könyv repül szerkesztésre és korrektúrázásra, és utána jelenhet meg. 
Hogy ez mikor lesz, egyelőre a jövő zenéje, igyekszem majd hozni a friss híreket, hogy kb. hogy állunk, de konkrét időpontot ne várjatok! 

Bane krónikák megjelenés

A Bane krónikák megjelenését májusra tervezte a kiadó, de... Elsőbbséget élvez jelenleg a Mennyei tűz
városa, amiben Gergő nyakig van jelenleg is. A következő két Bane krónikák novella még nincs lefordítva, azaz ahhoz, hogy a CoHF előtt megjelenhessen novella, Gergőnek félbe kellene hagynia a CoHF fordítását. 
A kiadó fogja meghozni a döntést arra nézve, hogy megtegye-e vagy folytassa tovább a Mennyei tűz városa fordítását, utóbbi esetben nyilván csúszni fog a következő két Bane krónikák novella megjelenése. 


Ezekkel kapcsolatosan kis türelmet szeretnék kérni mindenkitől. Gergő is csak emberből van, neki is kell aludnia, és a minőség a legfontosabb. Annyit tehetünk, hogy drukkolunk Gergőnek és küldjük az energiát, a folyamatos panaszkodástól és türelmetlenkedéstől azonban senkinek sem lesz jobb. 


Árnyvadász kódex vs. Shadowhunter's Guide

Na, ezzel kapcsolatban volt egy kis képzavar, amit szeretnék ezúton tisztázni. 
Kiírtam, hogy érkezik magyarul a Movie Companion és a Shadowhunter's Guide. Előbbinél elég tiszta, hogy miről van szó, ez a filmes könyv, de azért hozom a borítóját a békesség kedvéért:



AZ ÁRNYVADÁSZ KÓDEX NEM EGYENLŐ A SHADOWHUNTER'S GUIDE-DAL!
(Előbbi címe egyébként angolul nem túl bonyolult módon Shadowhunter's Codex.)

A Shadowhunter's Guide a filmes könyvhöz picit hasonló, a filmmel együtt jött ki. Egy általános könyv az Árnyvadász világról, filmes képekkel és infókkal, de nem ad annyi plusz információt, mint a Kódex. 

A Shadowhunter's Guide ez a könyv:



Az Árnyvadász Kódex pedig ez:


Ahogy láthatjátok, a szerzőjük is más, míg az Árnyvadász Kódexet Cassie és a férje írták, addig a filmes Shadowhunter's Guide független Cassie-hez, nem a könyves Árnyvadász világhoz, hanem inkább a filmes Árnyvadász világhoz kapcsolódik. 

Nem meglepő módon teljesen máshogy néznek ki belülről is. A Shadowhunter's Guide színes, filmes képekkel, az Árnyvadász kódex viszont fekete-fehér, főként rajzokkal, nagyrészt Cassandra Jean alkotásaival. 

A Kódex belülről

A Shadowhunter's Guide belülről

Az Árnyvadász kódex magyar megjelenéséről egyelőre annyi infóm van, hogy Katona Ildikó az ask.fm fiókjában azt válaszolta, hogy legkésőbb ősszel megjelenik. Amennyire tudom azonban, Gergő még nem kapott semmiféle kéziratot, így igen kis esélyt látok rá, hogy erről a könyvről van szó, szerintem maga Ildikó is belekavarodott a fenti kérdésbe. Mindenesetre rákérdezek a dologra, hogy tisztázódjon a kérdés, reménykedjünk, hogy tényleg a Kódexről van szó, de ha igen, akkor én nem igazán reménykednék őszi megjelenésben, vagy ha mégis, akkor maximum késő ősziben.
Mindenesetre ami elvileg mostanság érkezik, az semmiképpen sem a Kódex, hanem a Guide.

3 megjegyzés:

  1. Én már azért is hálás vagyok, hogy a CoHF nem decemberben vagy 2015-ben fog kijönni. Inkább jelenjen meg pár hónappal később, mint, hogy Gergő éjjel-nappal felette görnyedjen. Azt a pár hónapot már csak kibírjuk. :)

    VálaszTörlés
  2. Én őszintén szólva arra lennék kíváncsi, hogy lehet-e majd előrendelést leadni a Mennyei tűz városa c. könyvre?
    Gergő, vigyázz magadra, nehogy megbetegedj! Ha mégis: viszünk neked erőlevest, gyümölcsöt :-D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, elvileg hamarosan előrendelhető lesz a kiadó webshopjában.

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets