Blogger Widgets

2013. október 6., vasárnap

Cassie Sebastian érzéseiről Clary iránt


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést a Tumblr oldalán azzal kapcsolatban, hogy mégis mit érez akkor Sebastian Clary iránt. 

Íme a válasz:

"Jonathan/Sebastian kapcsolata Claryvel és érzelmei iránta bonyolultak. Az egyik oka annak, hogy nincs leírva pontosan sehol, hogy „Jonathan Claryre nézett, és rájött, hogy úgy szereti, mint egy húgot/utálja őt, mint az ellenségét/szereti őt, ahogyan egy háziállatként tartott békát és nincs más érzelme vele kapcsolatban vagy bármilyen zavaros érzése, amikor róla van szó”, azért van, mert Sebastian maga is próbál rájönni, mit is érez Clary iránt. (Meg azért sem, mert senki nem gondolkozik így.)

Ideális esetben minden szereplőnek bonyolult érzései vannak a többi szereplővel kapcsolatban. Alec testvérként szereti Jace-t, de egyszer bele volt zúgva, és néha féltékeny is rá, amiért ő kapja az összes figyelmet, és meg is akarja védeni, de az őrületbe is kergeti a felelőtlensége és önpusztító hajlama. Még a pozitív érzelmek is bonyolultak.

Sebastian olyan szereplő, akinek semmilyen érzelemmel sem túl egyszerű a viszonya. Valószínűleg kötődött Valentine-hoz. Eléggé felidegesítette, hogy Valentine esetleg törődhetett Jace-szel. Nem gondol úgy magára, mint aki képes szeretni, de idegesíti, ha az emberek nem szeretik. Igazából az Elveszett lelkek városában hosszan ecseteli is, hogy mit gondol, mit érez iránta.

Na már most, nem feltétlenül kell elhinnetek, amit Sebastian az érzelmeivel kapcsolatban mond, és azt is gondolhatjátok, hogy Clarynek sincs igaza ezzel kapcsolatban. Vagy keresgélhettek valami nagyon határozott és kategorizálható után – „Úgy szerette, mint a rendszeres utazó szereti a kerekes bőröndjét –, de néha a szereplők maguk sem értik az érzéseiket vagy nem is akarják megérteni őket, mert éppen az úton haladnak, hogy szembenézzenek velük. Gondoljatok csak Harryre és Pitonra – az, hogy hogyan is érzett Piton Harryvel kapcsolatban, egészen a Harry Potter sorozat végéig nem derült ki, mert Piton kapcsolatának fejlődése a főhősünkkel gyakorlatilag maga a karaktertörténet. Nem hozhatod egyszerűen csak előre, mert azzal tönkretennéd a történetet.

Szóval, azt hiszem, a válasz, hogy tényleg el kell olvasnod a sorozat végét ahhoz, hogy tiszta képet kapja Sebastian érzéseiről Clary iránt, mert az, hogy a szereplő hogyan érez a főhős iránt, a karaktertörténet része. Nem hiszem, hogy jó ötlet lenne, ha jobban elmagyaráznám, mint ami az eddigi könyvekben volt – mint ahogyan annak sem örültem volna, ha valaki adott volna nekem egy kártyát a Halál ereklyéi megjelenése előtt, amin az áll, hogy „Pitonnak azért vannak bonyolult érzései Harryvel kapcsolatban, mert szerelmes volt a halott anyjába”. (Bár, hozzá kell tennem, hogy sejtettem. De még mindig az utat részesítem előnyben, amit az oldalakon bejárunk, és ezért teszem ezt rátok!)"

2 megjegyzés:

  1. Hát én nagyon kíváncsi vagyok erre a szálra, na meg az egész történetre is... hogy mit fog kihozni belőle az írónő!!! Nagyon várom már az utolsó kötetet!!! :D

    Egyébként szerintem Sebastiannek van olyan érzése ami tényleg valódi Clary iránt!

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets