Blogger Widgets

2013. január 20., vasárnap

Boszorkánymesterek

Sziasztok!

A boszorkánymesterekkel kapcsolatban több kérdés is érkezett, ezért úgy döntöttem, készítek róluk egy összefoglaló posztot, reményeim szerint minden kérdésre választ kaptok belőle. 


Származásuk

A boszorkánymesterek a démonok és emberek közvetlen leszármazottai. Ez azt jelenti, hogy az egyik szülőjük minden esetben démon, a másik minden esetben ember. (Illetve kérdéses, hogy Árnyvadász lehet-e az illető, erre - eddigi tudásunk szerint - még nem volt precedens.)

Különleges ismertetőjegy

Minden boszorkánymester rendelkezik valamiféle különleges ismertetőjeggyel, ami megkülönbözteti a sima emberektől. Ez lehet denevérszárny, farok, macskaszem vagy bármi más, akadnak, akiknek még a bőrszínük is más. 
Ezzel kapcsolatban felmerült a kérdés, hogy miféle démon lehetett annak a boszorkánymesternek az apja, akinek szárnya van. (A Hamuváros elején az Elias nevű fiú.) Nos, bármilyen. Cassie szerint végtelen számú démon van, és a legtöbb más-más formát ölt. Léteznek madárszerű démonok, denevérszerűek, akár egy ilyen szülőtől is örökelhetőek a szárnyak. De azt is tudjuk például, hogy a Pokol hercegei között vannak Lucifer és Azazel is, akik korábban angyalok voltak, így nyilván nekik is van szárnyuk. Tehát akár egy Nagyobb Démontól is örökölhető.
(Gyanítom, erről többet fogunk megtudni, amikor megjelenik az Árnyvadász Kódex, addig is valamivel többet írok majd egy démonokról szóló posztban a különböző démonokfajtákról.)

Mágia

A boszorkánymesterek - a vámpírokkal és a vérfarkasokkal ellentétben - képesek mágiát használni. Ez abból fakad, hogy magukban hordozzák azt, nem pedig csak "elkapták", mint ahogy a vámpírok és a vérfarkasok.

Szaporodásuk

Na, ez az a kérdés, ami úgy vettem észre, érdekel titeket. Cassie nem is olyan régen válaszolt is egy kérdésre ezzel kapcsolatban.
Szóval, a boszorkánymesterek genetikai zsákutcát jelentenek, azaz sem a férfi sem a női boszorkánymesterek képtelenek a szaporodásra. Ezzel kapcsolatban merült fel a kérdés, hogy akkor mégis hogy lesznek új boszorkánymesterek. Nos, erről már írtam fent. Ha valami valóshoz szeretném hasonlítani, a boszorkánymesterek kicsit olyanok, mint az öszvérek. A lovak (démonok) és szamarak (emberek) genetikai állománya elég hasonló ahhoz, hogy képesek legyenek szaporodni, és utódot hozzanak a világra: öszvért (boszorkánymestert). De az utód már nem képes tovább szaporodni.
Cassie szerint ez a halhatatlanság ára.

Ebből adódóan néha, nagyon ritkán előfordul, hogy boszorkánymesterek örökbe fogadnak emberi lényeket. (Például Madame Dorotheát az édesanyja.)

Ifrit

Az ifritek a varázslatra képtelen boszorkánymesterek. 

Vérük

Raphael szerint a boszorkánymesterek vére furcsa dolgokat tesznek a vámpírokkal, ha megisszák azt. Azt azonban nem mondta el, hogy pontosan milyen dolgokat. 

Halhatatlanság

A boszorkánymesterek halhatatlanok, több ezer évig is elélhetnek. Fontos viszont megjegyezni, hogy ez nem jelenti azt, hogy képtelen meghalni. Tehát halhatatlanok, de erőszakkal meg lehet őket ölni.

Öregedés

Cassie rengeteg kérdést kap az öregedéssel kapcsolatban, mert a könyvekben több, különböző korúnak kinéző boszorkánymester van. Idézem a válaszát: "A következő könyvekben lesz a válasz, szóval legyetek türelmesek, és megtudjátok. Minden boszorkánymesternél más." (Mármint a kor, amikor megállnak az öregedésben.)

Nevük

A boszorkánymesterek maguk választják meg a vezetéknevüket, amikor elég idősek lesznek. A nevük mindig valamilyen dolog/főnév. 

Eddig általunk ismert boszorkánymesterek:
  • Magnus Bane
  • Ragnor Fell
  • Elias
  • Tessa Gray (lehetséges)
  • John Shade
  • Anne Shade
  • Caterina Loss 
  • Sötét Nővérek

8 megjegyzés:

  1. Szia! Az jutott eszembe, hogy talán azért nincs Tessán külső ismertető arról, hogy boszorkánymester, mert akkor nem tudna tökéletesen átváltozni egy adott emberré. Vagy hogy az átváltozás Tessa macskaszeme, szárnya és színes bőre. Lehet butaság, de mi van ha..?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Hát, ezt egyelőre senki sem tudja. Igazából az sem biztos, hogy boszorkánymester, és ha az is, akkor bizonyára van benne valami különleges. Ebben az esetben pedig valószínűleg ez lesz a magyarázat.
      De majd meglátjuk.

      Törlés
  2. ha a boszorkanymesterek halhatatlanon akkor hogy novekednek? elernek egy bizonyos eletkort es utana mar nem novekednek?

    VálaszTörlés
  3. engem is a növekedésük érdekelne. most akkor hogy van, mert ugye különböző korú boszorkánymestereket láttunk, de mindegyikük halhatatlan, vagy azt is ők döntik el, hogy mikor hagyják abba a fejlődést? ez elég régóta foglalkoztat engem

    VálaszTörlés
  4. Szia!
    Én meg azt szeretném megkérdezni, hogy ha teszem azt elvesztik a halhatatlanságukat, akkor már tudnak utódot nemzeni?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!

      Mivel még nem tudunk ilyen esetről, ezt sem tudjuk.
      Szerény tippelésem szerint nem, mert a sterilitásuk nincs kapcsolatban az életük hosszával. De persze ez csak feltételezés, a választ csak Cassie tudja.

      Törlés
    2. Csak abból következtetek erre, hogy olvastam itt az oldalon, hogy a sterilitásuk az ár a halhatatlanságukért

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets