Blogger Widgets

2012. szeptember 23., vasárnap

Családfa

Sziasztok!

Cassie már pedzegeti egy ideje, hogy számíthatunk hasonló extrára a Clockwork Princess mellé, mint amilyen pl. Jace levele volt, és arról is volt már szó, hogy szeretné, ha ez egy családfa lenne.



Nos, a dolog már hivatalos! A Clockwork Princess angol nyelvű, első kiadásához ajándék családfa tartozik majd! Az elektronikus és a nyomtatott verzióhoz is. 

Cassie a hír bejelentése óta azt is elárulta, hogy a családfa körülbelül 1850-től 2010-ig tart majd. Azaz a családfa ténylegesen is összeköti majd a Pokoli szerkezetek és a Végzet ereklyéi sorozat szereplőit, sőt nagy eséllyel már rajta lesznek a Dark Artifices sorozat főszereplői is. 

Ezzel a családfával olyan kérdésekre kapunk választ, mint hogy Jace Will közvetlen leszármazottja-e és hogy Jemnek milyen módon leszármazottja Emma Carstairs. Aztán megtudhatjuk azt is, hogy Charlotte hogy rokona Jocelynnak és Clarynek, Alec, Izzy és Max Gideon vagy Gabriel (vagy esetleg egy másik Lightwood) leszármazottjai-e.

És ami talán még érdekesebb, hogy olyan kérdéseket is felvethet ez a családfa, amelyekkel nem is számoltunk. Például mi van a Wayland és a Morgenstern családdal? Lehetséges, hogy olyan Árnyvadász rokonságok is vannak, amelyeket nem is sejtettünk?

Nos, a jó hír ez volt. A rossz, vagyis egyelőre kérdőjeles hír pedig a magyar megjelenés. Ugyanis Cassie azt írta, hogy egyelőre még csak az angol nyelvű verziókban lesz ilyen családfa. (Ha emlékszünk, Jace levele sem jelent meg magyarul.)

Egyébként még egy érdekes kérdést felvet ez a családfa. Ugyanis nem tudom, ki fogja kibírni, hogy ne nézze meg, mielőtt elolvassa a könyvet. Márpedig ez a bizonyos családfa nagy eséllyel spoileres lesz arra nézve, hogy most akkor Will és Jem élnek, halnak-e és ki mellett kötöttek ki, vannak-e gyerekeik stb.

Illetve felmerül a kérdés, hogy az esetleges Néma Testvérekké vált Árnyvadászokat feltüntetik-e a családfán, és ha igen, hogyan? Lehetséges például, hogy megtudjuk, melyik Árnyvadász család tagja volt Jeremiás, Énoch vagy éppen Zakariás testvér?

1 megjegyzés:

  1. Na igen, ki tudná megállni, hogy megnézze a magyar megjelenés előtt? Huh, alig várom!!! Olyan soká lesz még.. :/

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets