Blogger Widgets

2014. december 15., hétfő

12 nap karácsony: 3. nap - Jem és Will a "túlparton" 3.


Sziasztok!

Mondtam, hogy a Will-Jem téma nagyon népszerű, ez már a harmadik alkotásunk mára, Nyíri Eszter Stigától. Figyelem! A hercegnő spoilereket tartalmazhat!



 „Ott találkozunk, James Carstairs”



A sötétbarna hajú kisfiú nyugtalanul álldogált szülei között az New York-i Intézet impozáns előcsarnokában. Nem igazán értette, mire ez a nagy felhajtás – ma délután anyja tiszta ruhát húzatott vele, elküldte megmosdani, még a haját is megpróbálta kifésülni –, hiába magyarázták el neki többször is, milyen fontos vendégeket várnak ma. Mindenki izgatott volt; bár az Intézetben egyre több átutazó Árnyvadász megfordult, az még mindig ritkaságnak számított, ha valaki, különösen egy egész család hosszabb időre beköltözik.
– Nem értem, miért nekünk kell fogadni őket… – morogta az anyja halkan, de ahhoz elég hangosan, hogy apja és ő hallhassák.
– Hamarosan te leszel az Intézet vezetője, Kath. Ana szerint ezeket a diplomáciai finomságokat is meg kell tanulnod. Ráadásul egy felemelkedett családról van szó.
– Hihetetlen ez az egész! Anya olyan fiatal még, nem tudom, miért kéne távoznia a…
– Ne aggódj, minden rendben lesz! Itt marad még egy ideig, hogy segítsen és támogasson.
– Oh, csodálatos vezető lesz belőlem, ezzel tisztában vagyok – mondta a nő magabiztosan, de Matthew látta a tekintete mélyén, túl az izgatottságon és a megtiszteltetésen, hogy tart egy kicsit a feladattól, ami hamarosan rászakad. – Jól tudom, hogy ismered őket az Akadémiáról? – terelte tovább a szót Katherine.
– Igen. Nagyon kedves emberek, bár a mai napig nem értem, hogy kötöttek ki végül egymás mellett. Nekem mindig olyannak tűntek, mint egy mágnes két ellentétes pólusa. – Matthew elmosolyodott, ahogy egy-két régi emlékkép felvillant előtte. – Alice nagyszájú, határozott fellépésű, de azért igazán kedves kis nő. Jeremy viszont hallgatag és eléggé magának való. De mindketten kiváló harcosok; örülök, hogy nálunk kötöttek ki.
– Azt hallottam, hogy teljesen találomra választottak Intézetet. A kisfiuk rábökött a térképre, hogy ide akar jönni, szóval ide jönnek.
A férfi elvigyorodott.
– Egyre kíváncsibb vagyok arra a gyerekre. Nagyjából egyidős Dannel. – Lenézett a fiúra. – Legalább lesz kivel játszanod és edzened, amikor elkezded a tréninget. Biztos jól ki fogtok jönni egymással.
Danielt cseppet sem lelkesítette a dolog.
– Muszáj nekem jól kijönnöm vele? Mi van, ha egy idióta?
Katherine leguggolt hozzá.
– Természetesen nem muszáj, de szeretném, ha adnál neki egy esélyt. Próbálj vele megismerkedni, barátkozni. Rendben?
– Megígérem, anya. De ha droid…
Daniel nem tudta befejezni, mi történik, hogy az új gyerek nem kedvére való, mert a hatalmas kapu nyílni kezdett, félbeszakítva a társalgást.
Kath gyorsan felállt, megigazította makulátlan ruháját.
Az ajtószárnyak között feltűnt egy alacsony, egészen vékony, vörös hajó nő, balján egy magas, szőke férfi, és a férfi lábát átkarolva egy világos hajú kisfiú, akinek hatalmasra nyitott, barna szemeiben a boszorkányfény ragyogása és félelemmel vegyes izgatottság tükröződött.
Az apró nő határozottan indult el feléjük.
– Matt, de jó újra látni téged! – Lendületesen átölelte régi iskolatársát, majd Kath-et is. – Örülök, hogy végre megismerhetlek. Matt olyan sokat mesélt rólad, míg az edzőterem padlóját koptattuk – mosolyodott el szélesen. – Oh, majd elfelejtettem! Én Alice vagyok, ő a férjem, Jeremy, és a mi kis szemünk fénye, Peter. – Ránézett a Matthew mellett álló, csodálkozó gyermekre. – Te biztos Daniel vagy!?
A fiú bólintott, és illedelmesen kinyújtotta jobbját a nőnek, mielőtt az őt is megölelgethette volna.
– Igen. Örülök a találkozásnak!
– Srácok, gyertek már ti is beljebb! – intett Alice a két szőkeségnek.
Ahogy Daniel jobban megnézte magának a közeledő kisfiút, valami furcsa, forró érzés kezdett növekedni a mellkasában, ami lassan szétterjedt az egész testében – éppen olyan volt, mint mikor édesanyja este, a fürdésnél ráengedi a meleg vizet. Feltűnt neki az is, hogy Peter egy narancssárga, bolyhos dolgot szorongat a karjai között.
– Az micsoda? – kérdezte összevont szemöldökkel, mikor megálltak előttük.
– Egy kacsa – felelte bátortalanul Peter.
– Veszélyes?
– Nem igazán – rázta meg szőke fejét a fiú. – Plüssből van. Szeretnéd megfogni?
Daniel látványosan hátrahőkölt.
– Nem, köszönöm. – Egészen elborzadt a gondolattól, hogy megérintse azt a démoni lényt. – De megnézhetjük a játék kardjaimat. Gyere!
Peter kérdőn felnézett az apjára, aki biztatóan visszabólintott.
A két gyerek elszaladt az Intézet szíve felé. Szüleik mosolyogva néztek utánuk.
– Azt hiszem, a fiúk jól ki fognak jönni egymással – jegyezte meg Kath. – Bár furcsa… eddig nem is tudtam róla, hogy Dan nem szereti a kacsákat.
Matthew csak értetlenül megrántotta a vállát, miközben ők is elindultak befelé.
– Ne aggódj – csacsogott tovább Alice –, csak ez az egy kacsája van. Bár ehhez nagyon ragaszkodik. Ettől még lehetnek jó barátok, akár még parabataiok is egy szép napon…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets