Blogger Widgets

2014. június 22., vasárnap

Kisebb változások az oldalon


Sziasztok!

A héten már írtam nektek, hogy kipróbálunk valami újat az oldalon, ez tegnap meg is történt. De nézzük, mi változott!

Az oldal méretezése, fejléc

Ahogy észrevehettétek, az oldal alapvetően szélesebb lett, effektíve kisebb a kihasználatlan terület oldal. Ennek megfelelően változott kicsit a háttér is, kisebb szeletet látunk Claryből és Sebastianből, mint annak előtte.
Szintén az oldal méretezéséből fakadóan nagyobb lett a fejléc is, mind magasságában, mind szélességében, illetve a fejlécen is frissítettem a Mennyei tűz városa megjelenésének várható időpontját, bár igen, még mindig nagyon homályos, hogy erre mikor is számíthatunk.
Ezzel együtt kicsit változott a felső menüsor is, hiszen jobban szétcsúsztak az oldalcímek, de ebben alapvető változás nem történt. 



A bal oldal

Nagyobb változás, hogy az oldal a méretezés növekedésében háromoszlopossá változott. A vegzetereklyei.net születésétől fogva kétoszlopos volt, még akkor is, amikor szimplán arnyvadaszvilag.blogspot.com címen futott. Na, ezen most változtattam.
Ez azt jelenti, hogy a bejegyzéseken és a jobb oldali menüsávon kívül mostantól egy harmadik, kisebb sáv is lesz bal oldalon.
Ahogy azt láthatjátok is, ennek a funkciója jól körülhatárolható, és egyelőre valószínűleg másra nem is nagyon fogom használni.
Itt két dolgot találtok meg. 
Egyrészt a sáv tetejére felkerültek a részletek, így minden egyes magyarul megjelent Cassandra Clare könyvbe bele tudtok olvasni egy kattintással. Nyilván a régi motorosoknak ez kevésbé hasznos funkció, de az újonnan az oldalra tévedőknek, és a Cassie könyveivel csak szemezőknek hasznos lehet. 


A sáv további részében pedig megtaláljátok az összes magyarul megjelent Cassandra Clare könyv borítóját, a sorozatoknak megfelelően sorrendben, így akár a sorozatok sorrendjét is lehet innen puskázni. Először a Végzet ereklyéi, aztán a Pokoli szerkezetek, végül pedig a Bane krónikák egyes részei. Nyilván a megjelenésekkel ez - és persze a beleolvasós rész is - bővülni fog. 

Az egyes kötetek borítójára kattintva a kiadó honlapjára juthattok, a könyv puha borítós oldalára, ahol megtaláljátok a fülszöveget, egyéb adatokat, a beleolvasót is, illetve ha van, akkor a könyv előzetesét és néhány hasznos linket. Természetesen ott meg is lehet vásárolni a könyvet. 
Illetve minden könyv alatt megtaláljátok külön is a megrendelési linkeket, ezek mind a kiadó oldalára vezetnek, választhattok a puha és a kemény kötés között. 



Ha esetleg az újításokkal kapcsolatosan van megjegyzésetek, javaslatotok, akkor nagyon szívesen veszem őket, írjátok meg kommentben!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets