Blogger Widgets

2014. május 21., szerda

A Herondale ág kihalásáról és a hegről


Sziasztok!

Cassie kapott egy kérdést a Herondale családra vonatkozóan. 

Ez volt a kérdés:
Ha Jace meghal, akkor remélem, a halála legalább annyira fog fájni, mint Willé.

És egyébként észrevettem, hogy azt írtad "Ha nem is veszi fel a Herondale nevet, az nem a Herondale ág vége lenne, de ezzel kapcsolatban várnotok kell még. :)"

Mivel Jace William leszármazottja, Isabelle/Alec pedig Cecilyé, a Herondale ház ezzel technikailag még mindig létezik? És egyébként is, miért nincs Alecnek csillag alakú hegje, ha az a Herondale férfiaknál öröklődik?


Cassie válasza:
Ha Jace meghal, biztos vagyok benne, hogy fájni fog. :)
Nos, nem, nem erre gondoltam az utolsó Herondale-lal kapcsolatban. Sok olyan ember van, akiben Herondale vér és folyik, mert mindig voltak lányok is, akik örökítik a genetikát, de a nevet nem. De ettől ők még nem lesznek Herondale-ek. Az Herondale nevet jelent. Ha nem így lenne, akkor mindenki Herondale lenne, meg Fairchild, meg Blackthorn meg Lightwood és KÁOSZ. 

Ami Alec hegét illeti: Igen, ő Cecily leszármazottja, de... Will az első Herondale, akinek hege van, és akkor kapta, amikor Cecily már felnőtt volt. Ő pedig a bátyja, nem az apja. A testvérednek nem örökíthetsz tulajdonságokat.
A Herondale heg úgy működik, mint a név is. Will generációjától indulva, csak a fiúk kapják meg. A lányok nem. Emberek, akikről tudjuk, hogy van nekik: Will, James, Owen, Marcus, Stephen, Jace. Ennyi. (Azok, akikről nem tudunk, a "várjatok és lássátok" kategóriába esnek. A családfa sem fed le mindent!) 


Magyarul Cassie megerősített két dolgot is:
- Van valami kavarás a családfával és a Herondale családok a szempontjából is fontos lesz, ami nincs rajta vagy esetleg rosszul van rajta.
- VAN MÉG HERONDALE FIÚ!

Egyelőre nem tudjuk, kiről lehet szó, de az biztosnak látszik, hogy a modern korban él, azaz Jace-ék korában, hiszen csak ez biztosítja, hogy Jace nélkül sem haljon ki a Herondale név. És az is biztos, hogy fiúról van szó, hiszen csak így lehet csillag alakú hege.

Úgyhogy most mindenki keresheti nagy erőkkel a Herondale jellegzetességeket minden szereplőben, mert valószínűleg bujkál egy valahol. Hogy, hol...?

4 megjegyzés:

  1. Á, egy új Herondale fiú/ág. Ez most úgy felcsigázott és persze gondolom nem fog kiderülni a COFH-ből, szóval minimum 1-2 év mire kiderül ki ő. Vagy több mert valószínűleg a TLH-ból kerül ki az őse.

    VálaszTörlés
  2. Eddig nem úgy volt, amúgy hogy a Blackthornoknak is rajta van a jel? Vagy Cassie ezt is megváltoztatta?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem tudom, hogy ezt honnan gondolod, nem volt így. A Herondale ágon öröklődik.

      Törlés
  3. Oké, most aztán teljesen kész vagyok!!! Most akkor kezdhetem temetni Jace-t?! Nem akarok még egy Herondale-fiút! Azt akarom, hogy Jace legyen az utolsó, és ezért élnie kelljen! Az sem nyugtat meg, hogy "valamiféleképpen" házasodnak majd össze Claryvel. Nem szeretném, ha annyira eposzi lenne a vég, hogy valamiféle angyalként élnének tovább valami megfoghatatlan világban, vagy ilyesmi. Jó fej Raziel és Ithuriel meg minden, na de na... Cassie, ha megölöd a főhős szerelmes pár bármelyik tagját, felgyújtom az összes TMI-met, CP-met és Bane Krónikámat, és többé nem olvasom el egy könyvedet sem! Uff!

    Deszy, szerinted ez most aggodalomra ad okot a Clace-rajongóknak?

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets