Blogger Widgets

2014. február 25., kedd

Q&A Cassie-vel


Sziasztok!

Cassie tegnap a Tumblr oldalán válaszolt néhány kérdésre. Utólagos engedelmetekkel a kérdéseket nem fordítom szó szerint, csak a lényeget írom le. :)

Azzal kapcsolatban, hogy Mexikóban azt mondta, Magnus megbocsát Alecnek:

Úgy tűnik, sok féligazság terjed azzal kapcsolatban, amit Mexikóban mondtam. Ne feledjétek, hogy minden, amit mondtam, többszöri fordításon is átesett akár! Valójában azt mondtam: "Magnus megbocsátja Alecnek, amit tett, de ez még nem jelenti azt, hogy megint összejönnek." Úgy értem, Magnus nem egy keserű, haragtartó ember, és soha nem gondoltam, hogy meglepetést jelent majd, hogy nem dühös Alecre örökké. :) Szóval annak az esélye, hogy megint összejönnek, ugyanannyi, mint korábban volt. 


Arról, hogy Jace felveszi-e a Herondale nevet és hogy tovább él-e a név esetleg másik ágon:

Csak annyit mondhatok, hogy a Herondale név további létezése már a CoFA-ban biztosítva van! 


Arról, hogy megtudunk-e többet a boszorkánymesterekről és a Tündérek népéről a TDA-ban. (A kérdező emlegeti, hogy Mark és Helen félig tündérek, úgyhogy ez indokolná, hogy többet halljunk a népükről.)

Kétségtelenül igazad van abban, hogy sok újat fogunk megtudni a Tündérek népéről a TDA-ban. Nagy szerepet játszanak a történetben. A CoHF-ben is, talán oly módon, amire nem is számítotok? Volt néhány utalás a CoFA-ban és a CoLS-ben ezzel kapcsolatban. És velük kapcsolatban van egy fontos politikai kérdés, amit a végére ki kell bontani.
A TDA-ban pedig van egy új boszorkánymester szereplő is - Los Angeles Főboszorkánymestere.


Julian és Emma szokásáról, hogy egymás kezére írnak az ujjaikkal:

Ez olyasmi, amit én és a legjobb barátom csináltunk, amikor gyerekek voltunk. Bár mi borzalmasak voltunk benne, és az idő felét azzal töltöttük, hogy kérdezgettük, hogy mit írt a másik. (Itt Cassie hoz egy példát, amit nem igazán tudnék magyarra lefordítani a "szóvicc" jellege miatt, mindenesetre az a lényeg, hogy a gőték és a hírek között csak egy betű a különbség az angolban...)


Raziel szobrának talapzatában a 1234-es évszám van az Árnyvadász mottó mellett, a Néma Város bejárata felett. Van valami jelentősége ennek az évnek a történelmükben?

Ez az az év, amikor az Árnyvadászok elkezdtek jobban kinézni feketében, mint az ellenségeik özvegyei. Azelőtt amikor feketét hordtak, ugyanolyan jól vagy rosszabbul néztek ki, mint az ellenségeik özvegyei.  

2 megjegyzés:

  1. " Csak annyit mondhatok, hogy a Herondale név további létezése már a CoFA-ban biztosítva van! "
    Ez meg mit akar jelenteni?

    VálaszTörlés
  2. Én is ezen agyalok, előkapom a könyvet és átfutom... :) Bár lehet, hogy valami visszautalás lesz majd, amit most még nem tudhatunk. Engem a múltkori előzetes is izgat, Wayland kovács készítette a családi fegyvereket... Hm, talán megtudjuk, miért kellett meghalnia az igazi Waylandnek és a fiának? Talán valami azért, amiért a prágai órásmesternek?!

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets