Blogger Widgets

2013. november 3., vasárnap

Bane krónikák részlet


Sziasztok!

Kaptunk egy részletet az új Bane krónikák novellából, és Cassie azt is elárulta, hogy már megvan hozzá a felolvasó is, és szerinte örülni fogunk. 


"- Hogy megy mostanság a sorod? Tudod, azóta, hogy utoljára megidéztél - mondta Elyaas, a démon.
- Mi? - kérdezett vissza Magnus. 
- Nem emlékszel rám? - csodálkozott a démon. 
- Sok démont idézek meg - felelte Magnus halkan. 
Hosszú szünet következett. Magnus a kávécsészéje alját bámulta, és kétségbeesetten kívánta, hogy még több legyen belőle. Ezt sok mondén is szerette volna, de Magnus egy lépéssel előttük járt. A csészéje lassan újra megtelt, egészen addig, míg csordultig nem volt fekete folyadékkal. Kortyolt belőle és Elyaasra nézett, aki kényelmetlenül változott csápról csápra. 
- Nos - szólalt meg Elyaas. - Ez kínos.
- Semmi személyes - mondta Magnus. 
- Talán ha felfrissíteném kicsit az emlékezeted - javasolta Elyaas segítőkészen. - Akkor idéztél meg, amikor egy démont kerestél, aki megátkozott egy Árnyvadászt? Bill Herondale-t?
- Will Herondale - javította ki Magnus. 
Elyaas összecsapta a csápjait, mintha csak ujjak lennének. - Tudtam, hogy valami ilyesmi. 
- Tudod - mondta Magnus megvilágosodva. - Azt hiszem, emlékszem. Sajnálom. Rögtön rájöttem, hogy nem te vagy a démon, akit keresek. Kéknek tűntél az egyik rajzon, de nyilvánvalóan nem vagy kék és csak az időmet vesztegettem. Nagyon megértő voltál. 
- Ne következtess belőle semmire - intett az egyik csápjával. - Ilyesmik megtörténnek néha. És lehetek kék is. Tudod, a megfelelő megvilágításban.
- A megvilágítás fontos, ez igaz - felelte Magnus. 
- Szóval, mi is történt ezzel a Bill Herondale-lal és azzal az átokkal, amit kék démon bocsátott rá? - A démon érdeklődése valódinak tűnt.
- Will Herondale - mondta újra Magnus. - És ez igazából egy hosszú történet. 
- Tudod, mi démonok néha úgy teszünk, mintha megátkoznánk valakit, miközben nem - csevegett tovább Elyaas. - Tudod, csak a hecc kedvéért. Ez olyasmi, ami elég gyakori nálunk. Tudtad?
- Említhetted volna egy vagy két évszázaddal ezelőtt - állapította meg Magnus fagyosan. 
Elyaas megrázta a fejét és elmosolyodott. - A régi hamis-átok történet. Klasszikus. Nagyon vicces. - Most tűnt csak fel neki, hogy Magnust nem igazán nyűgözi le, amit mond. - Nyilván nem a te nézőpontodból. 
- Nem volt vicces Bill Herondale-nak! - válaszolta Magnus. - Ó, a fenébe! Most már én is ezt csinálom."

3 megjegyzés:

  1. szegény Magnust összezavarta a démon... :3 bár én a démon helyében nem kötekednék...lehet, hogy úgy járnék mint Marbas... xD

    VálaszTörlés
  2. Oh, a régi szép emlékek #TeamWill :D

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets