Blogger Widgets

2012. augusztus 16., csütörtök

Lily dublőre

Sziasztok!

Már megszokhattuk, hogy a filmekben a rizikósabb, veszélyesebb jeleneteket vagy azokat, amelyek valamilyen különleges képességet igényelnek (pl. vívás, karate stb.) nem a színészek, vagy nem csak a színészek vesznek fel, hanem a dublőreik. Ennek nem feltétlenül az az oka, hogy a színész vagy színésznő nem vállalja a jelenet felvételét, hanem hogy nem hagyják neki. Ugyanis ha egy főbb szereplő megsérül, az akár hónapokkal is hátráltathatja a film elkészültét. 

Persze a legtöbben igyekeznek minél több jelenetet maguk megcsinálni. (Jamie Campbell Bower például híres róla, hogy szívesen vállalja a kaszkadőrmutatványokat is, és általában a rendezőknek kell visszafogni.)

Nos, azt már tudjuk is, ki lesz Lily Collins  dublőre.



A neve Naomi Frenette, és már dolgozott is együtt Lilyvel. Ő volt Lily dublőre már a Mirror, mirorr (Tükröm, tükröm) című filmben is. 



Külön megemlíteném, hogy a film stunt coordinatora és fight coordinatora, azaz aki a kaszkadőrmutatványokat igénylő jeleneteket illetve a harcjeleneteket irányítja nem más, mint Jean Frenette, aki minden bizonnyal Naomi édesapja. (Sajnos közelebbi infót nem találtam a témában, szóval ez csak tipp a részemről.)

UPDATE: Itt egy példa, hogy miért is kell a dublőr: http://cinestar.hu/cikk/vasember-3-downey-jr-megserult-csuszik-a-forgatas

4 megjegyzés:

  1. Nagyon hasonlítanak! A Tükröm-tükröm-be fel se tűnt :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, kicsit igen. Gondolom, azért is lehet ő. :D És nekem sem tűnt fel. :D

      Törlés
  2. Szép ez a lány! :) Talán még szebb is, mint Lily. O.o"
    És hasonlít az arcuk meg a vonásaik. :) Amúgy érthető ez a dublőr dolog. Senkinek sem lenne jó, ha tolódna a forgatás. (Főleg nekünk... :DD)
    Túllépve az előítéleteken, várom a filmet! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szépek mind a ketten. :D
      És örülök, hogy túllépsz az előítéleteken. :))

      Törlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets