Blogger Widgets

2012. augusztus 15., szerda

Nem csak Edward zongorázik

Sziasztok!

A Twilight rajongók körében a zongorázó Edward szinte kultuszt alakított ki. Volt itt Clair de lune, Bella's Lullaby, most pedig érkezik a Renesmee's Lullaby.

De tisztelettel megjegyezném, hogy nem csak Edward zongorázik. Jace is. Már a Csontvárosban is, aztán a Hamuvárosban pl. azt is tudjuk, hogy mit.

És hogy mit?

Ravel: Gaspard de la nuit

Íme a rész a Hamuvárosból, ami erről szól:


"RAVEL GASPARD DE LA NUIT-JA HÁROM jól elkülöníthető tételre oszlik; Jace végigjátszotta az elsőt, aztán felállt a zongora mellől, kiment a konyhába, felvette Luke telefonját, és elintézett egy hívást. Aztán visszatért a zongorához és a Gaspard-hoz.
A harmadik tétel felénél járt, amikor fénysugár söpört át a ház előtt a pázsiton. Egy pillanattal később megint teljes volt a sötétség odakint, de Jace máris talpra ugrott, és a dzsekijéért nyúlt."


Na, ismeri valaki a darabot? Bevallom, én nem ismertem. De úgy éreztem, ideje pótolni a dolgot.

Íme:




És a tételek, csak hogy azt is tudjátok követni, hogy mikor mit játszik pontosan Jace:

I. Ondine [0:00]
II. Le Gibet [7:36]
III. Scarbo [14:28]


"az érzelmek félelmetesen széles skálájának tömör és szuggesztív kifejezése, idegborzoló látomások zenei megjelenítése: ez mind a Gaspard de la nuit."

Nem is áll ez olyan távol Jace-től és a Hamuvárosbéli érzéseitől, nem igaz? Küzd az apja iránti érzéseivel, a Clary iránti érzéseivel és azzal, hogy rájöjjön, ki is ő valójában.  Elég széles skála...

Itt olvashattok a Gaspard de la nuitról részletesebben: http://hu.wikipedia.org/wiki/Gaspard_de_la_nuit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets