Blogger Widgets

2015. november 4., szerda

Részlet az utolsó Akadémia novellából!


Sziasztok!

Cassie megosztott egy új, kifejezetten fájdalmas részletet az utolsó Akadémia novellából. Íme:


"Simon a járdán álldogált, nézte anyja barna homokköves házát, a gyomra kavargott. A Portálos utazástól mindig úgy érezte, hogy kihányja a béltartalmát, de ezúttal, nem gondolta, hogy az interdimenzionális varázslatot hibáztathatja érte. Legalábbis nem teljesen. 
- Biztos vagy benne, hogy ez jó ötlet? - kérdezte. - Késő van. 
- Még csak 11 van, Simon - felelte Clary. - Tudod, hogy még ébren van. És még ha nem is, tudod...
- Tudom. - Az anyja látni akarná. És a nővére is, aki Clary szerint egész hétvégén otthon volt, mert valaki, egészen konkrétan egy jót akaró, vörös hajú valaki, akinek megvolt a nővére száma, elmondta neki, hogy Simon beugrik meglátogatni őket. 
Clarynek támaszkodott egy pillanatra, és bármilyen kicsi volt, a lány bírta a súlyát. - Nem tudom, hogy csináljam - nyögte. - Nem tudom, hogyan búcsúzzak el tőlük. 
Simon anyja azt gondolta, hogy katonai iskolában van. Bűntudata volt, amiért hazudott neki, de tudta, hogy nem volt más választása. Túlságosan is jól tudta, mi történne, ha megkockáztatná, hogy túl sokat árul el az anyjának az igazságból. De ez, ez most valami más volt: az Árnyvadász Törvény tiltotta, hogy meséljen neki a Felemelkedésről, az új életéről. A Törvény tiltotta, hogy találkozzon vele, miután Árnyvadász lett, és bár a Törvény azt nem tiltotta, hogy Brooklynba jöjjön örökre elbúcsúzni tőle, azt igen, hogy elmagyarázza, miért. 
Sed Lex, dura Lex. 
A Törvény kemény, de a Törvény a törvény. 
A Törvény szívás - gondolta Simon. 
- Akarod, hogy veled menjek? - kérdezte Clary. 
Akarta, mindennél jobban - de valami azt súgta neki, hogy ez olyasmi, amit egyedül kell megtennie..."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets