Blogger Widgets

2015. október 17., szombat

Spoiler a borítón? - Ez most komoly?


Sziasztok!

Teljesen nyugodtan megnyitottam az összeillesztett Akadémia borítót, hogy ihletet kapjak egy posztomhoz - és egyszer jött egy ilyen WTF érzés! 

Ugyanis egy részletet nem vettem részre eddig az egyik új borítón, annyira el voltam foglalva azzal, hogy a nagy egészben gyönyörködjek. 

Na de mit is vettem észre? 

Emlékeztek még, hogy minden Árnyvadász családnak megvan a saját mintája? A legtöbbször a Morgenstern csillagról hallunk, de ugyanígy hozzátartozik a Herondale családhoz a repülő madaras minta, a Lightwoodokhoz a lángok és még sorolhatnám. 

De most egy a lényeg, ez a minta:


Ez a bizonyos bástya/várminta egy Árnyvadász családhoz tartozik, méghozzá a Carstairs családhoz! 

Miért van ez rajta a borítón? A borítón, aminek lényege maga Simon, ami Simonról szól? És félre ne értsetek, szerepel több Carstairs is a novellákban - Emma és Jem is. Na de... Ez végtére is Simon története, övé a borító is - nem ok nélkül. 

Akkor mégis miért került a Carstairs család mintája ilyen hangsúlyosan Simon feje mellé? Főleg annak tükrében, hogy egyetlen másik család mintája sincs rajta a borítón. (Már ha nem számítjuk Morgenstern szimbólumnak a jobb alsó sarokban található csillagot.)



Már csak két rész van hátra a novellákból, és ha minden jól megy, az utolsó kötetben Simon felemelkedik. (És az időben később játszódó kiegészítő képregény tanúsága szerint minden jól megy, hiszen rúnák vannak Simon bőrén.) Ebben az esetben fel kell vennie egy Árnyvadász család nevét. 

Már a kezdetektől találgatja mindenki, hogy vajon melyik családé lesz ez - sokan tippeltek a Lightwoodra Izzy miatt, mert ráadásul így lenne, aki továbbviszi a Lightwood nevet. Felmerült a Morgenstern is Clary miatt, de a Carstairs családot eddig még senki nem emlegette. 

Miért is emlegette volna? Simonnak nincs különösebb kötődése hozzájuk. Ráadásul általános szokás szerint ilyenkor a felemelkedő már kihalt családok nevét választhatja - hogy van-e kivétel, az jó kérdés. És ha van, akkor felmerül a kérdés: mi kell hozzá? Felveheti egy még élő család nevét a felemelkedő? És ha igen, kitől kell engedélyt szereznie? Vagy választhatja egy család magáénak azt, aki felemelkedik? 

Summa summárum, a sokkoló kérdés, ami nekem most a borítót látva eszembe jutott: létezik, hogy Simon Carstairs lesz? Lehetséges, hogy erre utal a minta a borítón? Lehet, hogy nem véletlenül maradt ennyire a végére pont ezt a borító, mert túl spoileres?

6 megjegyzés:

  1. Ezt most nem a vita kedvéért írom, de mióta számít a pentagramma Morgenstern csillagnak?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A pentagramma nem csillag? Az pedig sehol nincs leszögezve, hogy a Morgenstern csillag milyen csillag. :) Szóval ez lehet egy simán kézzel rajzolt ötágú csillag is - ilyenformán akár Morgenstern csillag is.
      Mindazonáltal nem véletlen írtam zárójelben és feltételes módban. :)

      Törlés
  2. Nekem a Carstairs család a kedvencem szóval én imádnám ezt az ötletet 😊

    VálaszTörlés
  3. A Lightwood-ok szimbóluma is rajta van egyébként. És én a csillagot első gondolatra inkább a boszorkánymesterekhez kötném, viszont ott van a falban egy M betű, ami inkább a Morgenstern-ekre utal. Személy szerint szerintem a Carstairs nem jöhet szóba, mivel aktív név és nem hiszem, hogy van kiskapu. Emma gyerekei vihetik akár a Carstairs nevet is tovább. (Esetleg hasonlóan, mint anno Charlotte a Fairchild-ot.

    VálaszTörlés
  4. így igaz, nem lehetséges. Simonnak olyan árnyvadásznevet kell majd választania, amelyiknek már nincs élő viselője.

    VálaszTörlés
  5. Én azt olvastam hogy Lovelace lesz Simon.

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets