Blogger Widgets

2015. február 10., kedd

Rossz hírek a sorozat háza tájáról


Sziasztok!

Néhány napja írtam egy posztot bizonyos pletykákról, amelyek a TMI tévésorozattal kapcsolatosan terjednek a neten. Akkor mertem remélni, hogy alaptalan pletykák, mint ahogy a filmmel kapcsolatban is ezer meg ezer alaptalan pletyka kapott szárnyra, mielőtt végleges lett minden. 



A rossz hír, hogy nagyon úgy tűnik, a pletykák nem alaptalanok. A Fangirlish oldal egyik szerkesztője ugyanis olvasta a pilot (a pilot az első rész) forgatókönyvét, és ez alapján fogalmazta meg nyílt levelét Ed Decternek, a sorozat készítőjének. 

Nem fogom lefordítani az egész nyílt levelet, majd az erre rákövetkező posztot sem, ahol már olvasói reakciókat is láthatunk, mert nagyjából azt fogalmazza meg, amit szerintem a könyvsorozat minden rajongója érez. Nagyon bölcsen rámutat, hogy oka van annak, ha egy könyvsorozat sikeres, a könyvnek iránymutatóul kellene szolgálnia, nem pedig valami olyasmiként kellene kezelni, amiből a filmesek szabadon kivagdoshatnak részeket, hogy valami teljesen mást csináljanak belőle. Azt is leírja, hogy nem szabadna alábecsülni a rajongói bázis erejét, ugyanis rájuk lehetne építeni - de ha már ők sem akarják a sorozatot, annyira más, mint amit várnának, az határozottan probléma. 
Ahogyan azzal is mélyen egyetértek, hogy egyelőre úgy tűnik, a Constantinnál nem tanultak a Csontváros hibáiból - nem hűségesebb adaptációt akarnak hozni, hanem még jobban eltérni az eredeti alapanyagtól. 

Aztán tételesen felsorolja azokat a dolgokat, amelyeket nem szeretne abban a formában látni, ahogyan jelenleg a forgatókönyvben szerepelnek. 

Akik esetleg lemaradtak, a korábbi pletykák ezek voltak:

  • A TMI sorozat címe Shadowhunters lesz
  • A szereplők idősebbek lesznek, mint a könyvben
  • A szereplők "megöregítésével" együtt a sorozat sötétebb lesz, mint a könyvek, és állítólag több szexjelenetre számíthatunk
  • A helyszínt New Yorkról Los Angelesre vagy San Franciscóra változtathatják
  • Simonnak lesz egy új barátnője, már a sorozat elejétől
  • Az Árnyvadászok olyasmik lesznek, mint a CIA egy titkos egysége

Nagyon úgy tűnik, hogy mindez igaz. És akkor összeollózgatva még néhány dolog, ami a Fangirlish bejegyzéseiből kiderült:
  • Összefoglalva azt írja az oldal szerkesztője a forgatókönyvről: "A forgatókönyv egy marha nagy kuszaság."
  • "Olyan, mintha hozzányúltak volna a könyvhöz, kiszedtek volna belőle pár nevet és hogy ki micsoda, aztán elégették volna a könyvet."
  • "Ironikus módon a legjobban megírt szereplő a pilotben Simon új barátnője, Natalie. Ő az egyetlen, akinek első pillantásra törtenete is van - kíváncsi vagyok, hogy ő valami titkos, új Árnyvadász-e."
  • "Egyszerűen nem értem, hogy miért szerepel Clary alig az epizódban és Jace miért egy lányt öl meg a klubban egy fiú helyett, pedig ez mind olyan változtatást, amit megcsináltak."
  • "Azt akarom, hogy Jace ne valami szatír legyen, aki rúnákat rajzol Clary olyan testrészeire, amiket nem kellene megérintenie, amíg a lány nincs magánál." - ami azt jelenti, hogy ez bizony megtörténik a jelenlegi pilot-forgatókönyvben

Ez a forgatókönyv első verziója, tehát még változhat. De sajnos ez a kép jelenleg elég tragikus... 

A teljes cikket ITT és ITT olvashatjátok, bár a lényeget megpróbáltam kihámozni.

15 megjegyzés:

  1. Úr isten én nem akarom, hogy ez legyen! :(

    VálaszTörlés
  2. Hát ez nem igaz... remélem mindenki felmordul és a készítők rájönnek, hogy baromira nem lesz így jó és jobban járnak ha tartják magukat a könyvhöz... A filmből és más sorozatokból tanulhatnának! Néha úgy érzem, hogy pár rajongónak, könyvolvasónak is bele kéne szólnia a készítés folyamatába. Akkor biztos nem lenne csőd...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Legékesebb példa erre amit mondtál a Vámpírnaplók...a könyvek fergetegesen jók, a sorozat is jó volt egy ideig, de már rétestészta effektusban szenved egy-két éve...és arról már nem is beszélve, hogy ott is egy-két nevet kivettek a könyvből, meg a vámpírságot, de sok név nem is ugyanaz...és ezen kívül semmi köze a könyvnek a sorozathoz...nem is értem, miért írják azt, hogy a könyv az alapja a sorozatnak...köze nincs egymáshoz! :( Remélem ezt az egész baromságot még meggondolják, mert ha ilyen lesz a sorozat, akkor köszönöm, nem kérek belőle!

      Törlés
  3. Ez így tragikus!!!

    VálaszTörlés
  4. Ez.. nem lehet igaz! Így meg sem nézném inkább!!

    VálaszTörlés
  5. Mi lesz a következő? Alec heteroszexuális lesz?

    VálaszTörlés
  6. Utolsó, na az kirobbantana egy botrányt! :D Amúgy én alapból a legrosszabb eshetőségekkel kalkuláltam már akkor, mikor még csak kósza gondolat volt ez a sorozatosdi, így nem ért meglepetés. Ez tényleg förtelmes!

    VálaszTörlés
  7. Oh, szóval egy beteg fantasy-pornót akarnak forgatni. Gratulálok! Barmok

    VálaszTörlés
  8. Nem hiszem el,hogy nem tanulnak a hibákból. Most elfogják cseszni az egészet pedig már olyan kíváncsian vártam.hogy milyen lesz.

    VálaszTörlés
  9. Én nagyon vártam a sorozatot, de a jelenlegi helyzet alapján elment a kedvem az egésztől. Nem hiszem el, hogy nem tanulnak a hibákból.

    VálaszTörlés
  10. Ez borzalmas :(
    Én nagyon megörültem, amikor anno megláttam, hogy sorozat lesz belőle, mert sokkal több lehetőséget láttam benne, mint a filmben. (Bár az sem volt rossz, csak sokkal jobbra számítottam). Az olyan változások is jöhetnének, hogy Church neve nem az, hanem valami más, vagy 1-2 hely nevét megváltoztatnak New Yorkban stb. Ilyenekre gondoltam, ami a lényegét nem veszi el a dolognak. De ez, ami most van...tragikus. Remélem inkább nem is lesz sorozat, ha így állunk :( Cassie-nek van beleszólása ebbe?

    VálaszTörlés
  11. Ez borzalom ha ilyenre számíthatunk meg se nézem.

    VálaszTörlés
  12. Annyira reménykedem, hogy végül nem ér minket csalódás, dehát ebből kiindulva..

    VálaszTörlés

Rendeljétek meg innen Cassie könyveit!

Blogger Widgets